onsdag 13 maj 2009

Regler, regler, regler...

Tråkigt att komma med detta efter en körd etapp men jag har hört mig för lite vad som gäller med poängräkningen i Pro-Tour Borås.

Det gäller maxpoäng på en Onsdagsspurt. Man kan totalt ta 20 poäng på alla spurter plus 1 poäng för närvaro så summa 21 poäng. På Pro-Tour i Borås har de max 15 poäng.
Detta för att det såklart ska bli jämnare, men den huvudsakliga anledningen för att det ska bli fler lagspurter. Hjälpa laget och hylla kollektivet som vi är måna om i årets upplaga av Onsdagsspurten.
Hoppas inte Spurt-Henke blir allt för förbannad över detta som körde in fina 25 poäng idag, men det blev bara 21 i resultatlistan.
Frågetecken?
 

9 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Bra jobb där Johan!

Anonym sa...

Efter 5 år med PRO Tour Borås, och 90 etapper med ca 10560 utdelade poäng måste jag rätta dej Johan...tyvärr. Men vi har ingen max gräns (bortsätt ELIT åkare) i PRO Tour Borås. PRO Tour bygger på att ta poäng, ALLA vill ha dess poäng, få har möjlighet. Endel får sin poäng dubblerade andra sina rätt av och vet ni vad endel får sina gånger 4. De ni tjejer. Surfa in på PRO Tours regelsida( www.protour.se/reglerna2009.html) läs dom noga och vill ni sedan så kopiera dom rätt av. Men för å göra saken riktigt enkel, LYSSNA på Johan. Gör som han säger och acceptera reglerna för just Onsdagsspurten. Lycka till Mr PRO Tour Borås alias Lindström.

Johan C sa...

Härligt Dr ProTour.
Jämfört med ert startfält så liknas vi ett riktigt ålagäng. Ni har hela specktrat med proffs till nybörjare. Det är helt fantastiskt.
Vi har möjligtvis någon med sport-licens.

Onsdagsspurten är inte riktigt där vad som gäller gångra sina poäng beroende vilken klass man tillhör, utan vi drar alla över en kam. Deta skapar vissa orättvisor, javisst, men för Onsdagspurten som helhet med lagtävling och spänning blir det ett steg i rätt riktning enligt våra ambition.
Om man har kört in sin kvot med poäng får man hjälpa sina lagkamrater att ta poäng. Fler tar poäng, fler blir gladare!

Varit klagomål angående Spurt-Henkes poängavdrag igår. Han får sina poäng som han körde in igår så kör vi de nya reglerna från och med nästa vecka.

Dan Stenqvist sa...

Bra lösning med Henke där Johan. Inte sant Henke?

Jens sa...

Jag tycker detta låter som en vettig lösning, känns tråkigt om man mitt i säsongen redan har en vinnare (även om alla vet vem fasen det lär bli;-)), roligare om man med taktik planering kan skapa gynsamt läge för sej själv och sina teamkamrater.

Appropå team, så sökes teamkamrater till Värnhem Gangsters, kraven är inte många men boeande på Värnhem har ju förtur ;-), Cv mailas till v.gangsters@mac.com

Anonym sa...

Härligt Johan! Henke ska ha sina poäng denna dag men framåt är ett tak på 20 perfekt! Plötsligt blir det mycket mer spel samt att laget får en större effekt. Spurt-Henke kommer ändå att vinna men mer folk får chansen och mer folk får lära sig att spurta. Bra jobbat, glasklart.

/Johan

Jens sa...

Corr: CV till v.gangsters@me.com

Anonym sa...

Johan, det låter som du har HELA onsdagsspurten på din sida. Därför är era regler glasklara. Kan det bli bättre ?
PRO Tour Borås har fler startande i daxläget, men lugn ni är snart ikapp. Länge lev cykelsporten. Lindström

Henke sa...

Det spelar inte mig så stor roll det här med poäng. Men det som känns lite konstigt är att nu är det inte lönt att vinna mer än 4 spurter eftersom man inte får poäng för dom då. Jag förstår att då ska nån annan tex Tompa försöka vinna de andra 3.