söndag 10 maj 2009

Rapsvyer, Rabarersoda & Pelargonkaka





Oj vad cykling kan vara gott! Salviabullar, lavendelrulle, myntatårta - Tirups örtagård bakar in de flesta växter i sina alster. Jens som var ute efter någon typ av ört som skulle stilla hans förkylning, luktade sig fram bland örterna som om han aldrig gjort något annat. En annan som också var som fisken i vattnet var förstås Anna V, som hittade både ramslök och luftlök i rabatterna. Tomas G och Elina visade också på stora ört-kunskaper och kunde lokalisera allt från citrontimjan till sammetsöra. Imponerande. Något annat som imponerade var Jens lokalsinne, du kan inte bara örter och kaffe utan även hitta vägar när kartan känns otillräcklig. För vilka vägar det blev, riktigt fint! Lite upp och lite ner och mycket utsikt! Sex mil hamnade rundan på, ut mot onsdagsspurten vidare till Bara - Grevie - Djurslöv - Tirup - Lomma - hem! En runda vi snart får ta en repris på.

6 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Nämen dra åt skogen så trevligt det här ser ut! Varför var det fem stycken som körde livet ur sig en timme senare när vi kunde ha hakat på detta underbara gäng? Jag tycker det är så himla kul att se att det är så många nya ansikten som dyker upp vid rondellen och kör med Team Solde med vänner!

Thomas Gervard sa...

Jag tror faktiskt ni drog en nitlott, oavsett hur god glass Aldo har; det är inte var dag man får både pelargoniapaj och lavendelkaka.
Väldigt fin runda, med många små och krokiga vägar bland rapsfälten, och inte en enda sur bilist träffade vi.

Kim sa...

Och inga sura bönder heller. Men det kan bero på att Tompa inte skvätte vatten hur som helst!
Tack för en fantastisk runda allihop!

Katarina M-I sa...

Kanske kommer det skyltar med "Kissa inte på min åker" utmed den nya spurtrundan?

Skämt å sido. Vilka fantastiska bakverk!!!
Tirup måste besökas.

/Katarina

Anonym sa...

Vilket fint foto-kollage du gjort Amelie! En härlig tur idag också- fick lite av den känslan man hade när man var liten och cyklade runt bygden med sina små lekkamrater och skrattade och stojade och köpte bugg-tuggummi och refreshkolor för 50 öre/st. Så där härligt sorgfri och uppsluppen liksom:) Jenny

Johanb sa...

Igentligen borde bonden vara glad för så stora potatisar han nu får.. med den gödningen. ser härligt ut på bilderna.Själv plågade jag mig ut till stenberget via.=jägersro-skabersjö-torup-hyby-vissmarlöv-assatorp-risensnaturresarvat-häckeberga-jägarehus"backe"-hästskobäck-stärtarp-utpåochnedför102-oran-raby-sliminge- uppför sliminge backen (sliminge-Blentarp) sedan efter det över åsen via st.rödde-röddemölla-nygård-kläggeröd med kraftigt motvind när man kom ut ur skogen JOBBIGT.-veberöd-skalebäck-killeholm-svinarp-esarp-kyrkheddinge-staffanstorp-särlöv-st.bernstorp-det blev 120km4h-stigning745m.Till ckringens klubblokalen för cykelvård.Fast den varma bastun lockade mer.