Pepparbiff med nudelwok
När jag lagar mat använder jag ekologiska & närproducerade produkter.
2 sora härliga pepparbiffar
olja
Ingefära
250g äggnudlar
2 vitlöksklyftor hackade
1 paprika
1 rödlök
Broccoli (fryst)
6 st coctailtomater
2 morötter (slisade med osthyvel)
Kalvfond
Kycklingfond
sweeat & chili
Soja
Bladspenat
Gör så här;
1)Sätt ugnen på 175 grader
2)Lägga olja & lite smör i stekpannan, lägg i vitlöken, och lite kalvfond
lägg sedan i köttet, stek snabbt så att den får en härlig färg, salta & peppra.
3)Lägg köttet i en form, lägg i ca 2 msk kalvfond, & ca ½dl vatten rör om,
lägg sedan köttet i formen & låt vara i ugnen ca 10-15 minuter- köttet blir extra saftigt.
4)Lägg nudlar i en bunke med kokande vatten, ca 5 minuter.
Spola dem i kallt vatten & låt dem rinna av.
5)Hetta upp en wookpanna med olja, fräs lite vitlök, paprika, morötter, rödlök,broccoli, 1 msk riven ingefära
fräs tillsammans med lite soya, 1 msk kalvfond & ca 2 msk kyklingfond & lite sweeat & chili.
Lägg i nudlarna och tomaterna & rör runt till det har blivit genomvarmt.
6)ta ur köttet ur ugnen & skiva det.
Lägg upp nudlar på ett fat & lägg köttet brevid, toppa allt med bladspenat.
Låt smaka!
4 kommentarer:
Anna, har du något bra recept på vegetarisk soppa?
Veckans höjdpunkt! underbart Anna
Absolut Dan, vill du att jag mailar över ett recept till dig i morgon?
//A
Jag åt en vegetarisk äppel- & currysoppa idag, riktigt höstig precis som din höstgryta Anna!
Skicka en kommentar