onsdag 29 april 2009

Test av nya Onsdagsspurten

På Fredag tänkte vi testa den nya Onsdagsspurten i skarpt läge. Kl 16.00 är alla välkomna att komma och testspurta och komma med synpunkter. 
Samling är vid blomsterkiosken korsningen Sallerupsvägen-Videdalsvägen.

protour är igång på riktigt

Förra veckan var det prolog, idag var det "vanlig" spurtetapp på protour. Enligt vad jag hörde i klungan var det ca 65 cyklister, otroligt härligt! 8 spurter körs på en runda som är 3 mil. Team Saxobank satt högt och tog en del fina poäng. Idol-Mattias tog den gröna tröjan, gött jobb. Själv var jag ganska passiv men lyckades på något underligt sätt att vinna Olle Pentinens favvo etapp, gamla R:40 efter ett stort för arbete av Ove och Idol Mattias. Jag hoppas innerligt att Team Saxobank kan göra ett gästspel på onsdagsspurten under året.


Team Saxobank; fr v. Erik, Ove, Daniel, Idol-Mattias, Philip och The German Dynamite Sven


Utan Lindström hade inte protour varit mycket, han fixar och donar så fint. Idag kändes det som att han hade och stå i med den nya poäng räkningen.

Thomas Gervard


Thomas Gervard är ev av Sveriges absolut härligaste cyklister för tillfället. Som ni ser på inlägget nedan belönades Thomas med den ärofyllda fiskbroschen på lägret i kategorin "Årets raket" och "Årets utvecklingskurva". Det finns inget bättre än att ligga bakom Thomas när drevet går igång och man får höra hur Soraväxlarna får gå på max och se Thomas dra iväg. Så här i efterhand kändes det helt rätt att du sålde kajaken och köpte en cykel Thomas!

Klubbstugan 16:52

Mejlet

Innan lägret mejlade jag med Greven angående olika hemlighetsfulla saker. Team Solde gjorde en RIKTIGT stor miss på lägret. Vi tog inte redan på "The Holy Grail" som eventuellt hade kunnat titta fram om Greven ansåg oss mogna. Kanske får vi vänta tills nästa år med att få redan på den i och med detta misstag.

Mejlet:

"Det finns två grundläggande saker man behöver göra/lära sig för att bli en bra cyklist, genomför man dessa till 100% så kan man nå hur långt som helst. Jag är beredd att avslöja cyklingens heliga graal under kommande helg, frågan är bara;

Är Team Solde mogna för detta eller blir det för mycket att ta in?

Best Regards Greven"

tisdag 28 april 2009

Vi lever i ovisshet.


De flesta frågor benades ut i helgen, men en stor fråga består:
Varför kallas Greven för Greven?
Det har strömmat in mail till teamets infoadress om varför han har fått detta namn. Det har florerat flera rykten på klubblokalen idag. 
1. Är att han bor i ett av västragötalands fetaste kåk. 
2. Är att han alltid har på sig sin morgonrock när han hämtar morgontidningen och hans granne jämförde honom med Huge Hefner  
3. Är att han var väldigt berusad på en fest och sjöng någon Eddie Medusa hit som handlade om någon greve. 
Vi vet inte riktigt vad vi ska tro på. Kan vi inte reda ut det här Greven?

Tillbaks till vardagen

Tillbaka på de skånska slätterna och den härliga kantvinden. Vi pratade redan minnen som alla burit med sig från helgen. Fantastiskt inspirerande helg. 

Corleone + längre styrstam = sant


Som Ola Abrahamsson sa "vad coolt Bo att köra racer med Downhill-styrstam". Det är hardcore, sannerligen, fast igår kväll fick jag ett samtal som lät meddela att orginalstammen skulle bytas tillbaka för att minska luftmotståndet på framtida läger. Låt oss veta hur det går med styrstamsbytet Bosse!

Hjälpryttare

Vi hade äran att få cykla med finfina hjälpryttare under helgen. Kjell som har gjort ca 28 Vätternrundor bidrog med enorm erfarenhet och lugn under dagarna. Stort tack Kjell.


Sedan så har vi the one and only, Henrik. Allting kändes så naturligt och genomtänkt när man såg Henke på hojen. Han cyklade som en gud och hade alltid ett leende och en anektod på lager.

Sekreteriatet


Det var fantastistiska vägar som hade rekats för lägret. Downhill tyckte framförallt att Klevaliden och Taberg var minnesvärda och extra roliga att ta sig an. Kommentarer som "jag vill inte höra din j-vla röst Danne" och "jag ger dig f*ckyou fingret för detta Johan", sjöng Downhill ut med ett stort leende på läpparna medan hon klättrade på med sin vita alu-häst. Delavega, Erik och Johan, vilket underbart arbete ni har gjort med att lägga banorna. Världsklass på natur och vägar rätt igenom.

måndag 27 april 2009

Delavega


Delavega har ärvt Peters Oakley-brillor från sent 90-tal. De satt som en smäck som ni ser.
Foto: Olle Penttinen.

Anna Valman


Anna Valman spelade osynlig på dambilden! Dock lyckades kameran fånga den urstarka Anna på denna bild. Jag har aldrig kunnat tro att man kunde cykla så fort med HELT VANLIGA pedaler. Grymt Anna!

Bergshjältar

Snarkus "slagskeppet" var en hjälte i de småländska backarna. Så fort det var frifart låg han alltid med och krigade. Han var dessutom först upp för Klevaliden efter en publikvänlig spurtuppgörelse med hemmaåkaren Henke. Respekt!


En annan cyklist med lite andra backegenskaper är Team Solde ryttaren Matti. Han krigade uppför Tabergs topp. Han var lite anfådd när han kom upp. Belönades tyvärr inte med bergspriset (lagerkransen).  

Båda är hjältar av rang för sina insatser. Gott jobb!!

Damerna


Kajsa, Emma, Downhill, Johanna, Jenny, Catrine och Frida, vilket gäng! Ni är bäst.

Jens Brine

Team Solde älskar inte enbart Jens Brine för att han räddade teamet då han hämtade ut Kit Kat-choklad i Helsingborg och fick köra i express för att hinna med första passet i fredags. Vi älskar honom inte heller enbart för att han lånar ut sin kaffemaskin till oss så att vi får världens mest temperaturstabila kaffe efter middagarna. Team Solde älskar Jens för att han även är en så himla fin cyklist och människa! Stort tack för all hjälp under helgen Jens!



Team Solde - Crew



Fikastunderna var lägrets nyckelstunder. Utan mammor, pappor, syskon och övrig släkt skulle inte helgen ha varit lika välsmord. Stort tack för allt stöd, ni är en stor del av Team Solde!

återhämtning


i senaste numret av kadens gick det att läsa om återhämtning via isbad och kallbad etc. Team Solde ligger i framkant men gör på sitt sätt. Efter avslutad runda bar det direkt ner den långa trappan till vättern för att där mysa i det kalla vattnet. Daniel, Jenny, Tompa och Catrine ser sammanbitna ut men oj oj oj oj oj oj oj vilka ben de satt inne med dagen efter, it works!

söndag 26 april 2009

En klassiker

Som Johan nämnde här nedan har det varit ett läger vi aldrig kommer att glömma. För Team Soldes del har det här varit den bästa helgen i hela teamets liv. Minnena är lika många som skratten under helgen. Vi kommer att följa upp lägret med bilder och text under den kommande veckan. Det finns så himla mycket att blogga om så det inte är klokt. Men jag börjar för egen del med mina topp-två ögonblick under lägret.
Det första ögonblicket var när jag fick stå bredvid Olle och jämföra vår fysik. Vi kom fram till att våra ben är same same but different.


Det andra ögonblicket kan ha varit det största ögonblicket i mitt liv. På sista rundan på de sista kilometrarna kände jag att benen var med mig. Några som också såg det var Greven och Idol-Mattis. Jag höll på att smälla av när jag hörde Greven och Idol-Mattias säga till mig att jag skulle gå med dessa cykelgiganter i en utbrytning till sista backen där Greven skulle släppa mig och Idol-Mattias för den sista klättringen. Greven drog och Idol-Mattias tog Grevens hjul. Det var nu eller aldrig för min del i detta läge. Jag gick på Mattias hjul och kände att jag kunde hålla det. Ingen Spurt-Henke eller Snarkus på mitt hjul. Magiskt. Så oerhört magiskt. Tvär högersväng väntade innan den sista stigningen. Som de flesta vet har jag haft problem med kurvtagning i smågrus sedan jag gick omkull i vintras på glansis i bokskogen. Greven gick in i kurvan i 30 knyck. Jag blundade och höl hårt i styret och sket i bromsarna, det gick vägen. Greven släpper och Idol-Mattias börjar klättringen med mig på fel sida om hjulet (jag måste lära mig att ligga på rätt sida när det blåser sidvind). Ingen Snarkus i sikte och jag inser att jag kommer att få gå uppför stigningen sida vid sida med Idol-Mattias. Taktiken höll. Greven och Idol-Mattias, det här glömmer jag aldrig!

Camp 2009


Tomheten är ett faktum. Vilka cyklister, vilka turer, vilka middagar, vilka trötta ben, vilka viljor, vilket kaffe, vilka mammor. Finns nog bara att säga: Tack för en underbar helg!!!!

lördag 25 april 2009

Kort rapport


Jag ligger i sängen och är så pirrig i magen efter det första dagen på lägret att jag inte kan sova. Vädret är bästa möjliga, alla har kommit fram, maten var god och alla 35 cyklister är så himla gulliga! Vi har kört ca 6 mil idag och gått igenom morgondagens runda nu på kvällskvisten. Kaffemaskinen har gått varm och vi har druckit kaffe i världsklass. Nu ska jag försöka sova. På bilden syns Jocke Carlström som har varit ett stort stöd under förberedelserna till detta läger. Tack Jocke!

fredag 24 april 2009

Välkomstdrinken intagen



torsdag 23 april 2009

Teaser#4

Sol, sol, sol, sol, sol, sol, sol, sol. Pohlman verkar ha laddat upp det stora batteriet inför campen.  

Färdig


Vad skönt! Då var man färdigpackad inför lägret. Tror inte jag glömt nästan nåt.

Frågor

Oh, jag har så många frågor jag ska ställa på lägret. Ett axplock:
  • Varför åker jag med sadelväska fast inte proffsen?
  • Hur snyter man sig lämpligast i en klunga?
  • Varför reser sig aldrig Olle P upp på hojen? (kan det vara för att då går kedjan av?)

prologen avklarad på protour

Halvar, Erik, Bengtsson och Madde. (foto:Olle P)

jag hostar fortfarande, helt galet, benen stod rakt ut sista biten och syran sprutade genom öronen. Enligt den preliminära resultatlistan som ropades ut på plats blev det en delad 2:a plats för mig tillsammans med självaste Bengtsson, känns magiskt på något vis. Segrare i herrklassen blev Halvar som faktiskt inte gör annat än cyklar så det måste väl ändå ses som ok att vara slagen av honom? Totalt kom 57 cyklister till start, hade det inte varit Elfsborg-MFF samtidigt är jag säker på att vi hade breakat 70 strecket. Damklassen vanns av Madde. Prologen är cirkus 900 meter och går i en kraftig slakmota, ingen fest. Mållinjen är brevid en kyrkogård passande nog... Det kan bli förändringar i resultaten men i skrivande stund är det detta som gäller. Tiden jag och Bengtsson hade var 1.31, slagna med 5 sek av Halvar. Stort tack till Lindström till en fin start.

onsdag 22 april 2009

Sista passet innan lägret?


Corleone körde idag en uppvärmingsrunda inför lägret med starke Emil på mtb. Han låter meddela att formen är god!

punka och kruka




igår serverade Idol-Mattias ett rackarns fint fart pass på kvällen, vi var 9 starka ryttare. Idol-Mattias hade glömt sin hjälm men fick låna en värsting kruka av en kollega, såg riktigt stiligt ut. På en av fart sträckorna fick han oxå punka, jag trodde inte att Idol-Mattias kunde få punka vad han däremot kunde var att laga den, håll i hatten vad det gick undan. snart börjar lägret...

idag startar PROTOUR!


tisdag 21 april 2009

Tyvärr är majskolvarna fortfarande för dyra



Teaser #3


När vi passerar denna fantastiska vy på träningslägret kommer hastigheten ligga runt 62-68 km/h. Denna utsikt kommer ni dock förmodligen inte att uppskatta då det ligger ca 2 min och 43 sek efter Kleva-monstret.
Yra i mössan, hostan i halsen och ben skakiga som en jive dansör kommer göra att fokus snarare ligger på att hålla balansen istället för bildsköna Kodak moments.
Inte nog med det.
Ca 3 min och 4 sek senare skall Kleva klättras igen.

Välkomna till dag 2 på Team Soldes lättsamma training camp.

Tre dalmasar plus en smålänning

Att dalmasarna är ett flyktigt folkslag lärde vi oss redan på Wasas tid och  att de har kommit ända ner till skåne är extra trevligt. Dan, Norellen och Calle "Bergakungen" Daly skrev historia idag med att vara så många dalmasar i en och samma klunga på en skånsk cykeltur. Jag kände mig lite utanför till en början men kom snabbt in i den sjungande dialekten.
Vi testade den nya Onsdagsspurten. Det kommer bli lite ändringar men den kommer bli så nice. Härliga vyer, lite trafik, kuperad terräng, skön kantvind och fin asfalt.
Dalmasarna gav den 5 knätofsar av 5 möjliga nästan som hemma uttryckte de på deras dalmål. Det kommer en karta inom kort för de som vill känna på spurterna innan den 6 maj. 

Så jäkla heta!! 
Den nya samlingplatsen som kommer att ersätta rondellen heter Blomster Kiosken.
 Dan har på sig den blivande ledartröjan. En Prins och en Prinsessa tröja. Bosch har gått in med spons. Kanske inte sista gången vi får se honom i den tröjan?

måndag 20 april 2009

da Matteo

Team Solde kan med stolhet berätta att da Matteo kommer att vara huvudleverantör av kaffet på lägret. Kaffet ni kommer att dricka är i absolut världsklass och det pirrar redan i min mage när jag tänker på hur fint det ska bli att få extrahera korta, tajta shots till hela gänget efter middagarna. Idol-Mattias, var lugn, vi fixar varm choklad till dig.

söndag 19 april 2009

Hilleshögsloppet

Idag gjorde jag tävlingsdebut i seniorklassen i Hilleshögsloppet i Landskrona. Det var en fin känsla, lite som att på något sätt Walraffa cykelsporten. Verkligen att se den inifrån. Målet var att sitta med i huvudklungan i mål och det lyckades, jag slutade på 9:e plats. Inga attacker lyckades att ta sig iväg, lite tråkigt kan jag tycka då det såklart sätter färg på loppet på ett annat vis. Jag glädjs över loppet samtidigt som jag känner stark med den stackars cyklist som kraschade rejält idag. Jag uppfattade aldrig kraschen då den var långt bak i klungan utan såg det först på kommande varv då akutbil etc var på plats. Hoppas innerligt att det gick väl. Hela team Solde sänder sina krya på dig kramar. Nu ska kudden attackeras! Sov gott å det ska bli underbart att se så många av er redan på fredag, jag längtar.

Frågor

Tre frågor från Anna Valman:
Går det någon bil till Jönköping på fredag efter kl 17.00 med en plats över?
eller
Vill någon hyra en bil med mig, jag har körkort, och köra på fredagskvällen?
eller
Finns det plats för en cykel, så kan jag ta tåget?

Söndagstur även i Säter

En av Säters absolut hårdaste cyklister genom tiderna, Peter Snell, arrangerar jättefina turer med start vid Statoil i Säter. Är ni i krokarna så haka på! Corleone var med på dagens runda och även The Hulk.

Bjärred



Dagens damgäng - Johan C, Elina, Emma, Caroline, Johanna, Anna och jag cyklade till Bjärred dagen till ära. En bygd som i alla fall jag förknippar med en enda sak och det är mjukglasskiosken. Och visst var mjukglassen god, riktigt god. På hemvägen tog vi en avstickare mot Alnarp efter en snilleblixt från Anna, som pluggar där. Väl framme i Alnarpsparken så fick vi en liten Magnolia-lektion och så fick vi se prov på vit magnolia, rosa magnolia, praktmagnolia, japansk magnolia, buskmagnolia, ja alla möjliga olika sorters magnolia. Fin växt det där. Ännu mer fint att vi var fler i vår klunga än i 11-klungan! Smaka på den Dan.

Torup


Det var inte så många som dök upp på en av årets absolut finaste rundor idag, men de som dök upp var minst sagt på bra humör. Stjärnkocken Andreas Jerrhag fanns med i klungan såväl som Chrille, Oskar, Snarkus, Delavega och undertecknad. Oskar la rundan och maken till fin runda har vi sällan skådat. Den här får vi köra i repris snarast. Vet inte riktigt vart vi cyklade dock. Fika i Torup.

lördag 18 april 2009

Favvofåtölj


Cyklade till klubblokalen idag för lördagsskiftet. På Tessins väg fick jag syn på teamets(?) nya favoritfåtölj. Jag passade på att lägga en beställning om 6 och hoppas att jag har mandat från övriga i teamet. Eller vänta nu, består Team Solde av 7 ryttare numera?

Spurt-Henkes första kaffe...


...någonsin. Bra.

Söndagsrullning

Distanstur. Kl 11 vid rondellen. Cirkus 3 h.   

Damcykling söndag!

Sol, söndag och cykling är en bra kombination. En gemensam, fin tur är det enda rätta! Har pratats om lite olika tider men jag jobbar till tolv så vad sägs om 12.30 i rondellen? Jag är öppen för senare tider också om det passar bättre. Hoppas många kan, både nya och gamla ansikten! Skriv gärna en kommentar om du tänkte dyka upp.

fredag 17 april 2009

Mårten


Ingen åker med en sådan klass som Mårten. Mårten är kung. Lycka till på söndag!

Utskick

Det har gått ut ett utskick via mejl till alla som anmält sig till lägret. Om du har anmält dig men icke fått något mejl så skicka ett mejl till info@teamsolde.com så fixar vi det! Det börjar närma sig. Underbart. Känner mig så sjukt sugen att klättra, klättra, klättra, klättra, klättra.

Just nu i klubblokalen



torsdag 16 april 2009

Teaser#2

En av rundorna på hälsolägret......... 

Cykling + Sjukhuset = Bra dag


Både jag och Emma körde med nya inställningar på våra cyklar idag och oj vad snabba vi kände oss... Så till den milda grad att tempot var på tok för långsamt och motvinden alldeles för klen så vi bröt med klungan i Klagshamn och körde egen rutt hemåt (kan också ha berott på att jag inte alls kände mig lika snabb som min nya sittställning och att motvinden kändes motig TROTS att jag sänkt mitt styre för att jag tydligen "tog så väldigt mycket vind" innan. Mycket vind?! Jag trodde det var bra, det ger ju extra träning;)) Nåväl, trevlig och lagom lång tur idag, känns bra att komma hem så man hinner kasta sig i soffan innan Ambulans-Janne och de andra i "Sjukhuset" åker på utryckning!