måndag 15 september 2008

Veckans Kosttips med Anna

I helgen har det varit full rulle, men i söndags fanns det lite tid över för att baka lite bröd.
Så jag tänkte ge Er ett brödrecept denna gången och det är på det mörka brödet.
Hoppas att det ska smaka!

Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vete- eller havrekli
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
5 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1 liter lättfil, har man vanlig fil funkar det bra med 7 dl fil & 3 dl mjölk
1 dl pumpakärnor alt russin
1/2 dl neutral olja
1/2 dl solrosfrön

Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, lättfil och pumpakärnor. Rör om riktigt ordentligt.
2. Ta två avlånga brödformar. Olja dem på insidan och “bröa” med sesamfrön eller det Ni gillar bäst.
3. Fördela degen i formarna och grädda i 175° i 2 timmar, långt nere i ugnen.
4. Ta ur brödet ur formarna och lägg brödet på ett galler. Låt stå en kvart sen går det att skära.

Så otroligt gott, speciellt med smör, marmelad & en ostskiva på toppen,och en kopp varm choklad- mums!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter supergott... Definitivt något jag får baka i helgen!

Dan Stenqvist sa...

Världsklass som vanligt Anna!