
Så jag tänkte ge Er ett brödrecept denna gången och det är på det mörka brödet.
Hoppas att det ska smaka!
Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vete- eller havrekli
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
5 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1 liter lättfil, har man vanlig fil funkar det bra med 7 dl fil & 3 dl mjölk
1 dl pumpakärnor alt russin
1/2 dl neutral olja
1/2 dl solrosfrön
Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, lättfil och pumpakärnor. Rör om riktigt ordentligt.
2. Ta två avlånga brödformar. Olja dem på insidan och “bröa” med sesamfrön eller det Ni gillar bäst.
3. Fördela degen i formarna och grädda i 175° i 2 timmar, långt nere i ugnen.
4. Ta ur brödet ur formarna och lägg brödet på ett galler. Låt stå en kvart sen går det att skära.
Så otroligt gott, speciellt med smör, marmelad & en ostskiva på toppen,och en kopp varm choklad- mums!
2 kommentarer:
Låter supergott... Definitivt något jag får baka i helgen!
Världsklass som vanligt Anna!
Skicka en kommentar