måndag 30 juni 2008

Onsdagsspurt

Japp, det börjar dra ihop sig igen. Dessvärre tror jag att en hel del från Team Solde inte kommer att kunna närvara. Stenqvist jobbar fram till klockan 20:00 och Johan, Anders och Erik är på gemensam semester denna vecka och kommer inte att köra (eller?). Blixten och Matti har jag ingen koll på. Med andra ord finns det fina chanser att ta värdefulla poäng. Mitt förslag är att de som kan träffas vid rondellen 19:30. De som har tänkt att köra får gärna flagga i en kommentar nedan.

Dokumentation!!


Kolla den här tävlingen Dan!!
En filmkamera att documentera varje onsdagspurt så du och jag kan vara med på all action även om vi inte fysisk inte kan vara där... Föreslår att den monteras bakåt på Johan "il capitano's" hjälm så vi kan följa när henke försöker ta hans hjul. Missar tyvärr jag även veckans spurt då jag är i Dans spår i Bulgarien. Tävlingen på http://happymtb.org/
/matti

söndag 29 juni 2008

BACK!


Oh yes baby girls, nu är jag tillbaka i stan. Skönt som satan. Chartern var som en charter brukar bara. Usel mat och småsnuskiga människor i ens närhet. Dock så var det välbehövligt. Jag har ägnat hela kvällen (efter att jag gjort något av det absolut tråkigaste som finns här i världen; att packa upp väsken efter en semester) åt att läsa alla fina blogginlägg som gjorts på min favoritblogg under veckan som gått. Otroligt roligt att se att bloggen är glödhet. Något som inte är lika kul är att jag redan kommit efter i "Onsdagsspurten" som redan är sommarens stora succé. Dessvärre kommer jag att jobba till ca klockan 20 två veckor framåt (Nesta) för att sedan följa upp med en till(!) semester vecka 29 i Dalarna. Jag får cykla utav h-lvete resterande onsdagar istället.

fredag 27 juni 2008

Sommarens träningsmål


Det är roligare att träna om man har delmål. Det här är sommarens mål. Granfondo i Kungsbacka 24 Augusti. Jag ska iallafall köra. Vilka är på??

Det här är kärlek...







Bilder från den numera kända depån i Bankeryd! Helt underbart att hitta dessa i Emmas kamera. Lite gåshud faktiskt!

onsdag 25 juni 2008

Totalställning Onsdagsspurten 25/6


Prins: Prinsessa:

Henke 7p Sarah 2p
Johan C 6p Kajsa 1p
Tompa 5p
Micke jetplan 4p
Max 3p
Mattias 3p
Johan UC 3p

Onsdagsspurten nr 1 avgjord




9 hungriga cyklister träffades vid turbinen idag. Dagens spurtprins/prinsessa blev team peugeot Henke och Sarah.

Poäng räkning är enligt följande:
Delas upp i en prins-/prinsess klass
Varje spurt ger 3-2-1 poäng, 1:an 3 p 2:an 2 p osv 
Alpe de Brofäste spurt nr 5 ger dubbel poäng, 1:an 6 p 2:an 4 p osv
Efter alla spurter räknas totalpoäng ihop. 
Segraren får lika många poäng som antalet deltagare på dagens Onsdagsspurt. 
Ex1. Henke totalsegrare idag. 7 cyklister. Henke 7p
Ex2 Sarah totalsegrare idag. 2 cyklister. Sarah 2p

Inga frågetecken. Det är väl solklart!!!!

    

tisdag 24 juni 2008

Imorgon smäller det.


Onsdagsspurtens officiella poängräkning börjar imorgon. Alla är välkomna proffs till amatörer kl 19.30 vid turbinen. Vi var några som körde sträckan baklänges idag som lite uppvärmning. Den känns riktigt snabb. 
Syns imorgon. 

SM


Team Solde önskar Team MA lycka till uppe i Falun! Vi räknar med att få se lite medaljer när vi kommer till Borås nästa gång. Kör hårt!

Bonus träning

Ikväll kl 18.00 går ett extra träningspass från turbinen om någon är sugen?

måndag 23 juni 2008

äntligen...


För er som inte läste sydsvenskan igår missade kanske den stora nyheten att Team Solde kommer även att ha ett damteam inom kort. Sammansättningen är inte riktigt satt än. Det sker en hel del tester vem som ska vara med har jag hört. Det kommer komma en större presentation av teamet inom kort. Kommer även att innebära fler bloggare fler inlägg osv. Mer aktivitet på bloggen helt enkelt. 
Vi är jätteglada för fler kvinnliga cyklister. Det började bli lite väl grabbigt på slutet så ingen är gladare än vi, säger Matti i pressrelesen.

2 funderingar och 1 fakta.

Är det Carlos Sastre och Fabian Cancellara som rullar på den skånska platten? Eller är det Dan och Johan. Jag tror jag vet svaret men Dan är otäckt lik Carlos i position och kapten Johan ska vi inte tala om hur lik han är Fabian. Att dessutom du kör med jerseyn hel öppen säger allt om hur en kapten agerar?
Just efter målgång på Vättern. Blixten, Anders och Matti har alla uppnått samma mål, men vad säger deras blickar? Blixten, känner du redan sugen efter en ny runda? Jösse, känns som att du tackar högre makter för att skiten är över? Matti, har du en fluga i glaset eller vad söker du för svar?
Aldo är fin!

söndag 22 juni 2008

Veckans uppdrag



Efter lite missöde med mitt fin hjul på VR är det äntligen dags för service. Det fattas 2 ekrar i mitt hjul. JZ kommer att få ett extra hjul att spänna om i veckan.

Regn.

I efterskott vill jag önska alla läsare en fin midsommar.
Så har det då hänt, en team solde cyklist har cyklat i regn. Team Solde har aldrig under sin 5 månaders tidigare livstid cyklat i regn. Men så idag har jag cyklat i ca 2,5 timmars regn, ja vissa perioder öste det faktiskt ner. Det var faktiskt en ganska härlig känsla. Turen gick tillsammans med 4 starka Boråsare, Fredrik, Martin, Jörgen och så Mattias, alltid lika härligt att få äran att cykla med honom. Då midsommar helgen inte bara bestod av sodavatten kände jag mig lite sliten, låg sist i klungan mycket och bara rullade med. Detta innebar ju oxå att jag förutom regn fick fightas med otroligt mycket däcksprut. Som sagt, det var kul att testa regn men jag föredrar sol och aldos bänk. För övrigt kan jag inte sluta fundera på hur Dan har det i Bulgarien? Dan, läser du detta vill jag gärna ha en liten rapport från poolkanten.

lördag 21 juni 2008

En vecka off


Efter nedbrytning gäller det att bygga upp. Jag och Amelie åker på en veckas semester från och med imorgon söndag. Det blir alltså ingen Onsdagsspurt för min del nästa vecka. Beställningarna på keporna har rasat in och jag har tappat kollen. Det löser sig brukar Timbuk säga.

torsdag 19 juni 2008

Teamets drömcyklar: Del 1

Team Solde har aldrig hymlat med att vi tycker material är kul. Det viktigt att cykla fort men det är lika viktigt att cykla med stil. När det kommer till teamets cykelmaterial har vi en bit kvar till absolut toppnivå. Dock söker vi efter en cykelsponsor (helst italiensk men vi är inte omöjliga om fabrikat från andra länder vill samarbeta) då vi känner att det vore lämpligt att hela teamet cyklar på likadana hojar. Med tanke på detta hade jag tänkt att varje ryttare i teamet skulle presentera sin topp-tre-lista över favvohojar. För egen del var jag länge inne på att uppgradera till en stålram(!) bara för att jag tycker stålramarna är så gulliga. Nu har jag övergett dessa tankar och tänker mig en fullcarbon. Min topp tre lista ser ut som följande:


onsdag 18 juni 2008

Ska du köra SM?

Idag var det pro tour i vanlig ordning i Borås. Jag var på plats tillsammans med uppskattningsvis ca 55-60 andra cyklister. Som alltid en fröjd att vara med och cykla dessa onsdagar. Någonstans hade jag en liten förhoppning om att det poängmässigt skulle bli en bra onsdag. Hur jag kunde tro det vet jag inte efter 30 mil i lördags, ingen träning sedan dess och därpå personalfest igår kväll. Det blev inte helt oväntat poänglöst och benen kändes ganska tunga. Ja ja, det kommer fler onsdagar. På väg hem från protour satt vi i en stor klunga. Då får jag frågan av en cyklist som sitter brevid mig; - Ska du köra SM? Köra SM sa jag? Nej det ska jag inte, jag är bara en glad amatör. För en sekund ångrade jag mig lite att jag istället inte sa typ; - Nja, känns inte riktigt som jag prickat formen så jag tror jag skiter i det i år...
Hur som helst, jag fick frågan. Detta måste innebära att jag ser ut som en cyklist, agerar som en cyklist och pratar som en cyklist. Hur pratar en cyklist? Jag tror att allt handlar om att mina ben är brunbrända och välrakade, det måste var det som framkallade frågan. Jag ska aldrig sluta raka benen efter ikväll.
Till skillnad från Dan så tycker jag att det är kul att titta på fotboll så det gjorde jag efter pro tour. Tittade tillsammans med Ove Nilsson, Ove är en rackarns fin kille som dessutom är sjukt bra på att cykla. Han ska till skillnad från mig köra SM för MA nästa vecka i Falun. Önskar att hela Solde hade kunnat vara där och hejjat. Nu kan vi inte det men är det någon i MA som kollar vår blogg så skickar jag här på hela Soldes vägnar en stor lyckospark till våra kära MA idoler, kör så det ryker nästa vecka MA!
Förövrigt ska jag göra allt som står i min makt för att försöka få med Mattias (vår Mattias), Ove och co någon gång till Malmö, det vore maxat!

Onsdagsspurten hjärta fotboll= inte sant

Det finns få tillfällen när man ens får för sig att ställa in en onsdagsspurt men idag är det fakiskt ett sånt tillfälle. Sverige möter Ryssland i en avgörande match då får det faktiskt gå före. Blir ny satsning nästa vecka. Då börjar det officiella poängsystem och sommarens spurtprins/prinssessa ska koras. Hoppas inte abstinensen blir för stor!

tisdag 17 juni 2008

En sliten krigare dagen efter

Anders kämpande tappert, men det kostade dagen efter. Han har haft några tuffa dagar på kryckor det senaste!!

måndag 16 juni 2008

Teamsmäck till salu


Team Soldes smäck finns till försäljning i en begränsad upplaga. Naturligtvis går det att få den signerad om man så vill. Den finns att köpa i klubblokalen på Regementsgatan 2.

?

Soppa


Johan C lyckades med bedriften att få blåbärssoppa på klingan!

Mer ros än ris


Slutet på VR stötte vi på en sliten Björn. Han har varit med och kört våra rundor från turbinen. Han hade tömt sig totalt så vi fångade in honom i klungan och körde in med honom över mållinjen.
Som tack för hjälpen var det ett knippe rosor till teamet på kaffebaren i morse. En otroligt fin gest Björn. Teamet tackar ödmjukast!

Efter stoppet




Japp, efter stoppet hade vi laddat med ny energi. Det var verkligen ett lyft att så många mötte upp och hejade på oss. Som alltid när man är laddad och lite sliten är det svårt att visa sin uppskattning på det sätt man vill. Helst hade man kramat om alla fans flera gånger om. Men vill man ha en bra tid så håller det inte att kramas för mycket. När vi satt på våra järnhästar igen rullade kameran och Team Solde sände live! Johans hjul såg mindre vingligt ut vilket var en stor lättnad. För egen del var jag ganska sliten redan efter 15 mil och jag är otroligt imponerad av Johan och Blixten (och Erik såklart) som orkade dra så mycket som de gjorde. Det är otroligt skönt att ligga längra bak i klungan när man är sliten. Blixten ska ha en stor eloge som orkade hälsa och vinka till åskådarna som stod längs vägen de trettio milen. Jag är väldigt överraskad över den fenomenala tid som teamet går i mål på. I februari hade jag aldrig kunnat tro att vi skulle köra in på en snitthastighet över 31 km/h. Det är mycket känslor och tankar som kommer att behövas ventileras framöver. Stay tuned här på bloggen.

Början på äventyret

Efter en fantastisk uppladdningsmiddag hos Eriks mor Karin satte vi oss i minibussen upp till Motala. Stämningen var spänd och jag tänkte för mig själv: Vad i helvete har vi gett oss in på. Klockan är ett på natten och vi ska oss ge oss ut på en cykel och färdas i 30 mil. Är vi inte riktigt kloka?

Vi låg lite efter tidsschemat när vi kom till Motala efter lite strul med bensinpumparna i Ödeshög. Men vi fick våra nummerlappar. Nu är det allvar. Vi ska inte ner till Aldo och dricka kaffe vi ska cykla runt minihavet Vättern. Vi var taggade till tusen!

Startskottet gick 02.00  så de första milen gick i mörker. Det var lite läskigt. Det var svårt att bestämma avstånd, man visste inte hur nära hjulen man kunde ligga. Samtidigt som klungkörningen var ganska ryckig i början.

Stämningen i teamet var lite orolig. Vi ville inte tappa bort varandra så när någon låg lite längre bak i de stora klungorna och mys trodde de som var längre fram att de hade halkat långt efter men efter en timmes körning kom vi snabbt in i klungkörningarna. Hittade bra tempo och adrenalinet lade sig lite.  Och Erik som är Team Soldes naturliga kapten organiserade oss i klungan och åkte som en duracell kanin upp och ner i klungan för att ha koll på oss.

Vi körde i en stor klunga ner till Jönköping med bl.a. kollegor till Erik på Craft Hasse och Johan. Sköna snubbar! Hela teamet var pigga och var uppe och drog fram klungan på ca 50 pers. En riktigt skön känsla att dra fram en sån stor klunga, bestämma fart och bli lite andfådd för några minuter. En lika skön känsla är när man kommer längre bak i klungan och bara ligger med i fartsuget. Inte det minsta ansträngande man får bara ha lite mer koll på cyklister runt omkring. Milen tickade iväg medans solen höll på att gå upp. Sträckan mellan Motala och jönköping är otroligt vacker och det blev inte sämre med en molnfri himmel när det hade varnats för regn.

Vid Kaxholmen ca en mil ifrån Jönköping kom det upp en i klungan till mig och sa att mitt däck vobblade ganska mycket. Jag fick en stor klump i magen. Jag såg mig själv i vägkanten och de andra i teamet lämna mig. Det här var den värsta biten på hela rundan för min egen del. Det hann gå många konstiga tankar i huvudet och bara såg massa problem.  Vi körde förbi depån i Jönköping och mitt däck började slå mer och mer och det började låta ganska suspekt.

Vi gjorde vårt första stopp i vår egen komponerade depå i Bankeryd en mil norr om Jönköping. Där möttes vi av en fantastisk supporterskara.  Säkert 20 personer hade stigit upp ur sina sköna sängar kl 05.30 för att komma och heja fram oss under runda. Föräldrar, svärföräldrar, vänner, sponsorer, hundar helt underbart att se alla där. Tusen tack för stödet!! Blev inte sämre med mamma Anettes matbuffé med nutellamackor och blåbärssoppa som huvud ingredienser. Jag glömde mitt däck för ett tag.

Det är en trygghet att ha med en rutinerad cyklist som Erik i gänget. Direkt efter lite mat tog han itu med mitt hjul. Fram med tången. Klippte av 2 ekrar som hade gått av. Tog fram ekerverktyget och spände om mitt hjul. Det blev mycket bättre och det skapade ett lugn igen.  Vi kände oss laddade med massa ny energi.

Forsättning följer…. 

söndag 15 juni 2008

Pojkar, pojkar, pojkar!
Vilken helg! Vilket lopp. Känner redan ett sug av att cykla mer, cykla snabbare, cykla snyggare. Cykla längre kan vi diskutera. Onsdag är gjutet.

Fränk Schleck hälsning

Fränk Schleck är urstark. Han är så stark att han får betalt att cykla på heltid. Han är proffs i världens bästa cykellag team CSC. Under dagens etapp, etapp nummer 2 av tour de suisse attackerde han för seger i sista klättringen, lyckades inte riktigt men han slutade på en fin fjärde plats. Tour de Suisse fortsätter men Fränk siktar här näst på Tour de France som är årets stora mål. Innan söndagens middag skickade han en liten hälsning till Team Solde. Som alltid blir mina videoinlägg på fel håll, sorry.

Dagen efter...


Brunch hos mamma Maud med Peter och Linda.

lördag 14 juni 2008

Dan the Man


Dan något sliten. Vi tycker om honom ändå

Camp Bankeryd


Gott folk vi är välbehållna men trötta. Har precis fått en fet stek med pommes och beasås i vår camp i Bankeryd.
Det kommer fler inlägg om våra intryck inom kort men vår totaltid blev 10 h 25 min 1.30 h under vårt mål. Vi är super nöjda.
Nu hägrar det öl och fotboll. Heja Sverige!!!












fredag 13 juni 2008

På väg


Tändningen är total i teamet. Vi sitter i minibussen till Motala och johans pappa pelle är chaufför. Världsklass!