måndag 25 augusti 2008
Veckans meny med Anna Axelsson
Puylinser serveras med ugnsbakad lax & guacamole
400 g färsk lax
2 dl Puylinser gröna( små linser nyttiga fibrer & antioxidanter )
1 rödlök finhackad
1 röd paprika finhackad
1 gul paprika finhackad
½ zuccini finhackad
1 lime
4 gräslöksstrån
Salt & peppar
Gör så här
1. Koka upp rikligt med vatten, häll i puylinserna koka i ca 15-20 minuter
2. Sätt ugnen på 175 grader
3. Lägg laxen i en smord form,salta & peppra ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter
4. kolla om laxen är färdig(köttet fast och ljusrosa)
5. Puylinserna klara
6. blanda ihop alla ingredienserna(puylinser, lök, zuccini,paprika,salt & peppar
7. Blanda ihop vitvinsvinegrette, olivolja, vitvinsvinäger, salt, peppar & färsk basilika
8. Gör din egen guacamole
3 st mogna avokador
2 st limefrukter, pressade
2 st salladslökar, tunt skivade
0.2 st färsk röd chilifrukt, fint hackad
½ tsk salt
2 msk hackad färsk koriander
Vitlök i önskad mänga
Gör så här
1. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Halvera limen och pressa ner saften i en skål.
2. Precis före servering: Skala och kärna ur avokadorna och lägg dem i en skål. Lös upp saltet i limesaften och häll över.
3. Blanda i lök och chili och mosa med en gaffel men låt den inte bli för mosig, den ska fortfarande innehålla rejält med klumpar.
4. Blanda till sist i koriandern & vitlöken, spara en liten koriander att strö över guacamolen som dekoration.
Då var det dags för uppläggningen, lägg lite puylinser i botten laxen och guacamolen
Lite snyggt brevid.
Toppa med vinegrette.
Dekoration 2 st gräslöksstrån och en limeklyfta.
SMAKLIG MÅLTID!
//Anna
Etiketter:
Veckans kosttips
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Gud så smarrigt! Just avocado ska jag satsa på till nästa onsdagsspurt.
Fan vilka trevliga mat tips du bidrar med, Anna.
Du har inte funderat på att göra en kokbok? Skulle bli en storsäljare.
Åt för en liten stund sen, men nu blev jag hungrig igen... Morgondagens middag är bokad . Tack!!
Tack!, det värmer att hör att ni
gillar mina recept.
Hej Anna!
Puylinser is the shit! Kan du ge tips var man kan inköpa sådana i Malmö?
Tack på förhand!
/Peter
Skicka en kommentar