fredag 29 augusti 2008

Söndagsrullning

På söndag blir det en fin tur ner till Aldo! Start klockan 11 från rondellen. Det blir förmodligen olika klungor som kör i olika tempon. Med andra ord finns det inga ursäkter att inte hänga på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Låter mycket bra, räkna med mig.

Snarkus sa...

Det vore ju en synd att inte följa med. Får sikta på en inte alldeles för sen lördagkväll..

Johan C sa...

Jag får se hur kroppen känns efter Delavegas skiva på lördag. Om det inte är allt för illa så är jag på!

Snarkus sa...

Du har väl inte glömt vad som är den bästa medicinen mot baksmälla Johan?

Anonym sa...

Yes, ska jogga en mil för Lance Armstrongs foundation också på söndag så jag hoppas mina ben är tillräckligt pigga!!

Anonym sa...

Jag är på fisken, se Y sunday

Anonym sa...

Att montera en ny kedja:
på en ny kedja har du ungefär 114 länkar. Alla kan behövas om din cykel har ett väldigt stort kedjehjul eller en stor kuggkrans. Oftast måste du dock korta av en ny kedja och det betyder att du måste bedöma hur lång den ska vara.
Det Finns två sätt att göra det på. Nr 1 = är förmodligen bäst om du har mer än 26 kuggar på kuggkransen(bak). Lägg kedja runt det stora kedjehjulet(fram) och den största kuggkransen(bak)För sedan ihop kedjaändarna- det är oftast lättast på den nedre "löpan". Räkna sedan med hur många länkar kedjan överlappar när den bakre mekanismens kedjestyrning pekar mot marken i ca:45 graders vinkel. Korta av kedjan med det antal länkar den överlappade. Tryck inte ut niten helt- låt den sitta kvar i plattan så att du kan snäppa den andra änden på plats.
Nr 2 = Placera kedjan på det största kedjehjulet(fram) och det minsta kuggkransen(bak). För ihop ändarna och överlappa tills dess att kedjestyrningen(bak)dom båda små hjulen är i rät vinkel(90 grader) i förhållande till marken. Räkna de överlappade länkarna (som tidigare,) korta av kedja och sätt ihop den.
kontrollera länken (kan bli ihop tryckt så att den inte rör sig som den skall. brukar räcka med att benda fram å tillbaks eller försiktigt med en mejsel(kniv) imellan. viktigt att använda rätt kedje brytare.10 kuggarkransar kräver ju smalare kedjor. därför passar inte gamla kedje knäckare så bra till dessa kedjor.När man använder ett kedjeverktyg är det lite bökigt och skapar en svag länk. För att undvika detta kan man nu sätta ihop och ta isär de flesta nya kedjor utan ett särskilt kedjeverktyg. Du behöver dock ett sådant verktyg om du måste korta av kedjan.Låsen kan heta, connex länk, Power chain länk, KMG Missinglink II,KMC snap-on,
Hoppas nu att det går bra att byta kedjan Henke ciao jb