måndag 18 augusti 2008

Veckans kosttips med Anna Axelsson

Hej,

Då var det dags för måndagens kosttips.




Snabbrätt, ljummen potatissallad med lövbiff 2 pers

4 lövbiffar
2 msk crème fraiche
8-10 st färskpotatisar
8 st Rädisor
2 dl ärtor med skal
4 st champinjoner
1 msk finhackad röd chili
2 msk finhackad ingefära
1 rödlök skurna som en halvmåne
1 tomat skurna som en halvmåne
½ dl pumpakärnor
1 stor morot, hyvlad
Babyspenat färsk i lagom mängd ca 2 stora nävar
Salt efter smak
Peppar efter smak
½ dl olivolja
2 msk Vitvinsvinäger
Ca ½ dl kalvfond koncentrerad

1) Koka potatisen, när potatisen är klar töm av vattnet och låt stå en stund
2) Blanda alla ingredienserna förutom potatisen, rör om försiktigt
3) Dela potatisen i halvor lägg i blandningen, rör om fluffigt, låt blandningen
Stå en stund så att alla ingredienserna tar smak av varandra
4) Stek köttet krydda med salt & peppar
5) Dags att servera, lägg först lite ljummen potatissallad i botten på tallriken, lägg sedan köttet och på toppen en klick crème fraiche
LÅT SMAKA!



Dessert banankaka

1 dl socker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 mjuka bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ tsk kardemumma
50 g solrosfrön

1) Sätt på ugnen 200 grader
2) Vispa socker, florsocker samt smör fluffigt
3) Mosa bananerna och blanda i smeten samt äggen
4) Blanda alla torra ingredienserna och vänd i smeten
5) Fyll smord form 24 cm gärna med löstagbar botten
6) Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter

Jag hoppas att ni får nytta av recepten!

Bästa hälsningar
//Anna

1 kommentar:

Johan C sa...

Fin fina recept Anna. Söndagsmiddagen är räddad!