måndag 11 augusti 2008

Veckans Brödtips - Energibröd Team Solde


Energibröd TeamSolde

Ingredienser
4,5 dl filmjölk
1 dl sirap
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grov rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin/alt valnötter

Ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl och sirap i en bunke.
Skär fikonen och hacka hasselnötterna grov och blanda i, blanda sedan i resten av de torra ingredienserna.
Lägg bakplåtspapper i en avlång form.
Fyll formen med smeten, strö över lite mjöl, grädda i ugnen ca 45 minuter

Smaklig måltid!
//Önskar Anna

3 kommentarer:

Anonym sa...

vad gott det låter kan man göra dom som formen på scones? det blir nästan som scones va om man byter ut filmjölken till smör? skall nog göra en mix med filmjölk å smör. annars var jag sugen på att göra ett olivbröd.

Anonym sa...

Johanb,
Du kan alltid göra ett försök men jag skulle kunna tänka mig att sconsen blir ganska så hårda och torra av detta recept.
Men blir ganska nyfiken på om det lyckades för din del?
Olivbröd låter ju gott, om du vill kan du bara byta ut russinen mot oliverna ca 1,5 dl skulle jag tippa på att du behöver.
//Anna

Erik A sa...

magiskt bröd. tack Anna.