torsdag 31 juli 2008

Göran Karlsson


Team Solde har alltid haft en kuslig förmåga att omge sig av högst kompetent folk. Till exempel idag dök den gamla Tour de France-åkaren från 1960, Göran Karlsson, upp i hjulet när vi var på väg hem från Skanör! Helt otroligt. Göran delade med sig av gamla anekdoter från sin tid som proffscyklist och uppmanade oss till att börja föra träningsdagbok.

Totalställning "Onsdagsspurten" 30/7

Principe

Micke 60p
Henke 59p
Coach 48p
UC-Johan 41p
Mattias 41p
Johan C 37p
Tompa 33p
Olle 28p
Kasper 26p
Delavega 25p
Ola A 23p
Matti 20p
Erik (Komet) 20p
Jonas 20p
Benjamin 20p
Christian (Lunedi)18p
Emil (Lunedi) 17p
Erik 17p
Dan 17p
Max 16p
Gustav (Lunedi) 15p
Ola C 15p
Martin (Hisingen) 15p
Mårten 12p
Johan N 9p
Milan 8p
Jens 8p
Blixten 8p
Fredrik 7p
???? 7p – lägg till om det är någon ”kändis”…
Björn 7p
Simon 5p

Principessa;


Kajsa: 8p
Sarah: 7p
Emma: 6p
Anna: 4p
Susanna: 4p
Alexandra: 4p
Amelie: 1p

----------------------------

Bergspris;

Henke 6p
Coach 4p
Micke 2p

Totalt;

Coach 10p
Henke 10p
Kasper 6p
Christian (Lunedi) 4p
Micke 2p
Emil (Lunedi) 2p
Olof 2p

-------------------------

Grand Prix de Prestige;

Henke

onsdag 30 juli 2008

Magiskt














Jag säger då det. Vilka magiska onsdagar som äger rum i Malmö denna sommar. "Onsdagsspurten" slog återigen nytt rekord när ca 25 cyklister mötte upp vid rondellen. Våra bröder i Pista Malmö dök upp och hängde stilfullt med till Limhamn där de sedan vek av. Soldes Kaffebars mekaniker Jens Brine kom på utsatt tid med en sprojlans ny Casati! Grymt trevligt att ha dig med i klungan idag Jens. Johan C och Emma är back in business och det känns otroligt skönt att ha dem på hemmplan. Man blir faktiskt lite orolig i psyket när Johan och Emma är på semester och man inte får se dem på någon vecka. Hela Team Solde var samlat förutom Matti (vart tog du vägen idag?) och Erik. Erik kommer dock ner till nästa onsdag och visar var skåpet ska stå. Relativt bra teamkörning trots att det finns en hel del kvar till optimal körning. För egen del känner jag mig sjukt vilsen när det kommer till taktikörning. Dock kom jag på pallen för första gången idag vilket var en stor lättnad. Resultatet sammanställer Micke i denna stund och kommer att komma upp på bloggen om en stund. Amelie gjorde sin första riktiga onsdagsspurt och fick mersmak. "Downhill" gjorde en fin långspurt och tog en andra plats som främsta placering. Starkt jobbat Ame! På samma spurt gjorde Johan Carlström en fantastisk körning och var på vippen att vinna men blev precis snuvad på första platsen av Coach. Som väntat kommer det att bli stenhårt i toppen. Något som glädjer Team Solde är att så många tjejer är med och kör. Emma, Amelie, Susanna och Alexandra stod på startlinjen och inom kort är vi nog snart uppe i ett tvåsiffrigt startfält på damsidan. Jag känner mig nästan lite hög efter en sådan här onsdag.

Morgonrunda till Näset


För er som inte fick nog av Onsdagsspurten går det en morgonrunda ner till Aldo imorgon torsdag kl 9.30 för att äta en glass! 

tisdag 29 juli 2008

Kan han, kan jag


Har nu börjat med okonventionella metoder för att komma i spurtform.
Likt mannen på bilden(alltså han utan skjorta) släpar jag med mig 77kg dödvikt varje gång jag cyklar runt i Malmö. Dödvikten kör samma lugna stil som den på bilden(alltså han med skjorta)och jag har döpt den till Annika. Nu ska jag bara hitta en lika snygg hatt som min förebild och se till att dödvikten aldrig läser detta inlägg.

sponsring: det lönar sig...

...att sponsra team Solde. Läste härom dagen i Dagens Industri att Bambuser fått 15 färska miljoner från en norsk riskkapitalist för att driva på projektet. Stort Grattis till Bambuser från hela team Solde. Vi älskar när det går bra för våra sponsorer, det är ju det som är hela grejjen.
Team MA säger det så bra, race til death or die behind! Det sammanfattar mycket.

Spurt

Imorgon är det onsdag. Den bästa dagen på hela veckan numera. Samling 19:30 vid rondellen. Vilka ska vara med?

söndag 27 juli 2008

kungshamn

Idol Mattias sambo Sara har föräldrar som bor i Kungshamn på västkusten. Hängde ni med? Jag hörde själv att det lät lite invecklat. Mattias är där på semester och frågade mig om jag ville komma på cykelhelg till honom. Går det att tacka nej? Inte riktigt, en helg kan inte bli mycket bättre än så. Gästfriheten som Saras föräldrar Leif och Lena bjöd på var av den högre skolan, håll i hatten, stort tack!
Det blev mycket cykel, fredag kväll, lördag förmiddag och idag förmiddag. Otroligt härligt och som alltid lär man sig nya saker när man cyklar med Mattias. Det har varit ganska varmt och cykla men det känns bra att förbereda lite inför team soldes turne i europa nästa år. När vi inte cyklade drack vi vin, badade, och kollade på touren. Jag brännde mig på en brännmanet(stavas det så?) Den brännde mig mitt på vaden, det var en ny upplevelse i mitt liv. Inte speciellt kul men dock en upplevelse och något och skryta med.
I veckan ska det köras GP i Borås, jag kommer skrika och hejja som en galning på vår storebror, team MA. Sov gott kära cykelvänner och stort tack Mattias med familj för en fin helg.


Efter en helg med Mattias är man van att se detta bakhjul.

Broöppning, skönt med lite vila. Jag tackade högre makter för att bron öppnade. Mattias stod mest och muttrade.
Som sagt, sämre kan man ju ha det?

Stort grattis till Sastre


Sitter just nu och njuter av sista etappen i touren. Sastre och Team CSC Saxo Bank kommer att segra. Det känns otroligt roligt. I och med att Sastre med sina 60 kg kan vinna touren tändes hoppet att om jag bara sköter min träning så är det inte omöjligt att göra en bra placering i nästa års "Onsdagsspurt".

Sommarvykort från Team Solde


Det har kommit in mängder av brev från läsare som vill se mer av Blixten. Idag dök tillfället upp och jag var inte sen med att få upp kameran. Ulla, Britta, Magdalena, Eva och Ulf; det här vykortet är speciellt riktar till er men Team Solde önskar så klart alla övriga läsare en fortsatt trevlig sommar!

lördag 26 juli 2008

Team Vujj








Jag fick en specialinbjudan att hänga på Jonas och Johannes från Team Vujj (ett än så länge inofficiellt team) på en morgonrunda ut till bokskogen idag. Det var en fröjd att se de två Cinellicyklarna i action och jisses vad det gick undan. Jag hade stora problem att ta Johannes hjul. Det blev inte roligare av att veta att han endast har cyklat 20 mil och slutat röka för ett halvår sedan. Rundan avslutades i klubblokalen där Jonas Westesson serverade otroligt gott kaffe. Det är inte klokt så kaffesugen man blir av att cykla.

fredag 25 juli 2008

Klubbtidning





Nackdelen med bloggar och Internet är att det inte blir lika relevant att ge ut sin egen teamtidning. När jag och Amelie besökte Torsten Stenqvist uppe i timmerstugan låg denna underbara tidning på tv-bordet. Namnet känns bara för rätt. Torsten lät även meddela att Säterbygdens OK har några riktiga supertalanger i stallet som vi säkert kommer att få höra mer om när tiden är mogen.
Förhoppningsvis kan hela laget komma upp till Dalarna nästa sommar och antingen köra Siljan Runt eller köra ett träningsläger på 2-3 dagar. Det är ju alltid en j-vla lång väg upp och alla har inte semester samtidigt men vi får se vad vi landar. Dusch finns tyvärr inte i Dalarna så det blir bara att hoppa ner i skön och sedan springa upp till farfar och värma sig framför brasan.

Puls


Från att jag var en liten knodd har jag alltid varit på gränsen till att svimma när pulsen ska kontrolleras. Sprutor är inte heller något som jag blir klar i knoppen av. Det är lite jobbigt men det är bara att lära sig leva med det. Man skulle kunna säga att jag är lite känslig för såna saker. Nåväl, det är så lätt att börja skriva spaltmeter om sig själv när man väl kommer igång på den här bloggen. I alla fall letade jag fram min gamla pulsklocka när jag var hemma i Dalarna. Nu kan den ta pulsen på mig och det blir inte lika jobbigt. Frågan är om den kommer att hjälpa mig att spurta snabbare, tveksamt.

Ni-na-ni-na-ni-nana-na-ni-na.... dagens boktips!


Det är underbart att vara på semester, men man behöver fylla den med cykellektyr när abstinensen är för stor. Därför blir Tim Krabbes "The Rider" dagens boktips. Tack Ola för semester underhållningen. 

torsdag 24 juli 2008

Tacky


Ja herrejisses. Ibland tvivlar man på sin egen smak. Jag har alltid velat haft en brun styrlinda. Den färgen fanns inte på Cykelcity i Stockholm vid 14:43-tiden i tisdags. Jag tog en i guld(!!?!) istället. Det visade sig bli en aning....tacky. Men jag tror jag gillar det lite ändå. Hal som satan var den rackarn också (nej, jag har inte glömt att ta bort skyddsfilmen som brukar finnas på plats på såna här lindor). Själva lindningen gick annars relativt bra. Förra gången lindade jag ena sidan åt fel håll, men idag höll jag tungan rätt i munnen och lindade båda inåt så att säga. Det är ju alltid lite trixit där vid bromsen ni vet. Som extra bonus monterade jag på sadelväskan igen efter en tids frånvaro på grund av tänkt sadelbyte som aldrig blev av. Nästa projekt blir att rikta bakhjulet som är en aning skevt. En eker känns farligt lös.

Actionbilder





Hans Persson skickade med fler finfina bilder på våra vänner i Team MA. Att man blir inspirerad är bara förnamnet.

Bildbeviset!


Foto: Hans Persson

Det är bara för vackert detta.

Anna och Vincent på besök


Team Soldes stora favorit, Anna var i Malmö med sin vrålsköna son Vincent idag. Naturligtvis var jag inte sen att erbjuda fikasällskap. Klubbstugan stängde igen klockan 16 så vi fick inta kaffet några hundra meter längre bort. För er som inte har följt bloggen så länge var det Anna som gjorde att träningslägret i Borås på vårkanten blev den succé som teamet behövde. Jag skulle säga att Boråslägret var nyckeln till den tid vi fick på VR. Hoppas att vi ses igen inom kort Anna och Vincent!

Solde på pallen..... genom MA.

Team Solde och Team MA har något vackert tillsammans. De utbyter kunskaper och delar kamratskap. Just kunskapen om iaf cykel kanske mestadels kommer från MA. Men hur som helst, Team Solde kan mycket annat. Som ni säkert inte kunnat undgå var Team MA på besök i Skåne förra veckan. Team Solde med Johan i spetsen tog hand om våra idoler på ett mycket bra sätt. Team MA fick två kepor av Solde om de lovade att bära dem på prispallen. Svek MA? Absolut inte! Lovat är lovat och sådan är kärleken oss team emellan. Först var det Halvar som var uppe på pallen, dessvärre har vi inget bildbevis på det. Är det någon som har så maila gärna. När det slutligen var dax för Elisedals GP visade Åbom var skåpet ska stå med en fin andra plats.
För övrigt kan jag rekommedera er att gå in och läsa Oves artikel om veckan i Malmö.

Henrik Åbom är stolt och glad även om han gärna hade puttat ner killen i mitten från pallen. Nåväl, kepan sitter där den ska! Stort!


onsdag 23 juli 2008

Totalställning Onsdagsspurten 23/7

Totalställning Prinsar:

Micke 44p
Henke 41p
Tompa 33p
Coach 31p
UC-Johan 28p
Olle 28p
Mattias 28p
Kasper 26p
Johan C 24p
Matti 20p
Christian (Lunedi)18p
Emil (Lunedi) 17p
Delavega 17p
Erik 17p
Gustav (Lunedi) 15p
Ola 15p
Erik (Komet) 12p
Benjamin 12p
Jonas 12p
Mårten 12p
Johan N 9p
Dan 7p
Blixten 7p
Fredrik 7p
???? 7p – lägg till om det är någon ”kändis”…
Björn 7p
Max 6p
Simon 5p

Prinsessor:

Kajsa: 8p
Sarah: 7p
Emma: 4p
Anna: 4p
Susanna: 1p ? (visst ska väl Susanna ha en poäng för att hon körde idag, eller hur sa vi?)

Micke har sammanställt en lista över bergspristävlingen också. Jag lägger ut listan oredigerat från Mickes mejl (jag har fortfarande inte fått av mig cykelbyxorna och är småsugen att hoppa in i duschen nu).

Kvällens poängskörd, Maillot a pois rouges;

Coach 6p
Christian (Lunedi) 4p
Emil (Lunedi) 2p

Totalställning (förutsatt att bergspristävlingen startade förra veckan…)

Coach 6p
Kasper 6p
Christian (Lunedi) 4p
Henke 4p
Emil (Lunedi) 2p
Olof 2p

______________

Kvällens prestigepris, Maillot vert;

UC-Johan.

Är det någon som har något att tillägga är det bara att göra en kommentar så löser vi det. Micke är ny totalledare! Det lönar sig inte att gå på semester...


Dra på trissor











Jag höll på att smälla av när jag kom till rondellen idag. 20 ryttare stod startklara och såg minst sagt respektingivande ut. "Onsdagsspurten" växer i rekordfart, skitkul men samtidigt lite läskigt. Team Soldes "Onsdagsspurt" har potential att locka ca 30-40 cyklister inom en snar framtid och då kommer man genast in på säkerhet. Hur säkert är det egentligen att spurta 40 pers på en trafikerad väg? Det diskuterades regler flitigt under rundan idag och alla har sin åsikt om frifart mellan spurterna, ska man enbart få spurta på den högra vägbanan, hur ska man hålla spåret etc etc. Alla cyklister har olika erfarenhet, vissa har cyklat mycket och vissa har knappt cyklat i klunga förut. Detta är något för Team Solde att fundera på så att vi har regler som fungerar på bästa sätt. Sista ordet har som alltid tävlingsledaren, dvs Team Solde. Sjukt kul att så många nya ansikten dök upp. Cykelklubbarna har fått upp ögonen för hur trevligt vi har det på onsdagarna och förhoppningsvis hakar fler på från klubbarna i framtiden. Jonas från Vujj var med redan förra onsdagen och körde och dök upp på sin vrålsnygga Cinelli idag igen. Nästa vecka hoppas vi att hans kompanjon Johannes dyker upp. Susanna gjorde en strålande insats som enda tjej idag och jag hoppas att hon fick mersmak. Stort grattis till mrJohan som återigen tog hem prestigespurten. Micke, du är en klippa när det kommer till att sammanställa resultatet. Du kan mejla listan till mig på: danne@peak24.com så försöker jag sammanställa det hela så gott det går ikväll. Bra kört idag allihopa!