torsdag 31 juli 2008

Göran Karlsson


Team Solde har alltid haft en kuslig förmåga att omge sig av högst kompetent folk. Till exempel idag dök den gamla Tour de France-åkaren från 1960, Göran Karlsson, upp i hjulet när vi var på väg hem från Skanör! Helt otroligt. Göran delade med sig av gamla anekdoter från sin tid som proffscyklist och uppmanade oss till att börja föra träningsdagbok.

7 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Göran hade så klart en Cat Like-kruka på sig. Det är bara så rätt. Jag ska nog se till att skaffa mig en sådan till mig själv i (h)julklapp (skönt att få till en liten ordvits).

Erik A sa...

ståpäls. jag ryser. Göran verkar vara en fin kille.

Anonym sa...

och han känner sven-åke nilsson från Ckringen.
lite info om sven-åke.världsmästaren från 1974, Sven-Åke Nilsson. Sven-Åke har vunnit svenska mästerskap och har dessutom topplaceringar på nästan alla de stora proffstävlingarna, bland annnat en etappseger och tredjeplats sammanlagt i Vuelta Espana, seger sammanlagt i Semana Catalana, en sjundeplats sammanlagt (och bergströjan under en etapp) i Tour de France, och en andraplats i Fleche Wallone.

Bra kämpat av alla idag.

Anonym sa...

Göran Karlsson var den förste svensk som lyckades vinna ett cykellopp utanför Europa. Han vann i Tunisien Runt 1959 och blev sedan kallad "Ökenkungen" här hemma i Sverige. När han slutade sin professionella bana började han tävla för Hässelby CK.

Hässelby CK hade en egen tävling med sin givna plats i tävlingskalendern. Den hette Dacke Grand Prix och gick av stapeln varje vår fram till 1994.Numera är klubben nedlagd.

http://web.telia.com/~u03900968/villastad/cykelklubben.html

Anonym sa...

Tack för en fin runda igår, mycket trevlig. Sorry Johan att jag inte stannade och hjälpte fram dig på kantvindspartiet, jag var tvungen att testa var gränsen gick...

Johan C sa...

Tack själv. Skönt att röra på sig igen efter semester. Det var jag som var svag Henke. Då är det skönt att få lida lite!

Erik A sa...

henke är kung!