onsdag 8 juli 2009

Sommarfika med Anna


Sommar, sommar, sommar.....

Här ute på landet är det helt fantastiskt!

Jag och Vincent som numera är bosatta i ett litet torp i skogen var idag på morgonen ute och plockade blåbär i skogen, oj oj oj vad det fanns mycket små söta blåbär!

När bärturen var över, med massor av fika för Vincents del :-) bestämde vi oss för att baka lite bullare och dricka hemmagjord flädersaft.

Så här kommer mitt recept på hemmagjord flädersaft med blåbärsbullar.


Flädersaft
Ingredienser;
40 klasar fläderklasar
4 st citroner
2 kg strösocker
2 liter vatten
50 g citronsyra

Gör så här;
1) Koka upp vatten samt socker och citronsyra
2) Lägg fläderklasarna i en stor hink
3) Häll över det kokande vattnet och skär citronerna och lägg i hinken.
4) Rör om och täck med plastfolie.
5) Låt stå i ca 5 dagar.
6) Sila av och häll upp i fina flaskor, OBS tänk på att inte fylla flaskorna fullt upp då ni skall frysa flädersaften.
7) Serveras som jag och Vincent brukar göra med nyplockade smultron och mycket is!!

Blåbärsbullar
Recept från vanlig bulldeg....

Ingredienser till fyllningen
Råsocker
margarin
kanel
blåbär

Gör så här;
1) Blanda råsocker lite kanel samt rumsvarmt margarin till en liten smet.
2) Kleta nu ut detta på den nykavlade bulldegen till en jämn yta.
3) Lägg på med rikligt av blåbär som du försiktigt trycker ner i bulldegen med handflatan.
4) Rulla ihop bulldegen och låt nu jäsa i ca 30 minuter.
5) Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter...... KLART!!
Hoppas att Ni njuter och tar tillvara på sommarens alla bär och frukter som finns i naturen.
Smaklig fika önskar Anna & Vincent







2 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Nämen jävlar vad fint Anna! Hur är läget med dig och Vincent annars? Kommer ni ner till Malmö snart? Nu ska det bakas imorgon!

Anonym sa...

Med oss är det bara toppen!,
det är bad hela dagarna och fiske på kvällarna.
Som det ser ut nu så kommer vi att komma ner till Malmö i Augusti.
Läget med dig Dan?
Hoppas bullarna blir bra:-)