söndag 1 mars 2009

: "8 pojkar åkte på långtur, 8 män kom tillbaka." citat Spurt-Henke.




Som söndags aktivitet gillar vissa att åka till farmor och äta söndagsstek. Andra går en långpromenad förbi det höga huset Turning Torso. Andra sätter sig på närmaste sylta och tar en återställare efter helgens äventyr. Men det bästa måste vara att ta en ordentlig långtur på den skånska slätten!!
Spurt-Henke höll i dirigentpinnen idag. Som vanligt levererade han med högsta betyg. Han hade Minnesberg som mål. Det är med skånska mått mätt en ganska lång backe och relativt brant. Väl framme i vid backen efter en rejäl motvind var det 5 gånger upp och ner för backen som stod på programmet. Den fjärde omgången var det tävling upp. Kalle en ny stjärna bland alla dalmasar som drar sig till Skåne drog det längsta stråt och var riktigt stark uppför backen. Gott jobb Kalle!! 
Henkes enda plump i protokollet var att kaffe inte var inplanerad i träningsschemat. Om man ska ta en omväg hem så är det för en bra kopp kaffe. Sagt och gjort så blev det en tur förbi Aldo's i Skanör som alltid levererar det bästa. Tusen tack för den behövliga energi påfyllningen. Efter mycket skratt och sockerkick var det bara att ge sig ut i kylan och motvinden igen och rulla hemmåt. En tur på 4 h 20 min och 12 mil. 
Formen överlag kändes stabil så här tidigt på säsongen. Thomas tyckte det var för högt tempo i början men med ett psyke av stål bet han ihop och löste sin första långtur med bravur. 
Snarkus fantastiskt fina nya cykel Carbone lät som man var jagad av en hel flock fåglar, alla fick lite tinitus tror jag. Det tjuter nu iallafall.
Dan du har fått sällskap av 2 dalmasar nu, Kalle och Norell. Vet inte var de har i dopvattnet där uppe men de är ruskigt starka. Borlänge rules, eller va det Säter? 
Schmunken satt och mys i motvinden och bara matade på som vanligt. 
Jens krigade på riktigt stabilt. Alltid lika fint att ligga på hans rulle. Känns som man åker bakom ett stort plank.
Spurt-Henke hade en långtur med CK Ringen från lördagen i benen märktes inte ett dugg.
Tack för trevlig söndagsaktivitet pojkar. Ha det gott i soffan. 
Fick tyvärr inte med målgången. Liten miss, men Kalle i gult blev bergschamp!

5 kommentarer:

schmunk sa...

Ja, det var en stärkande tur! Tack!

Anonym sa...

Samma backe fem gånger... Ja jag säger då det, ni är hårda som få!

Anonym sa...

Bra jobbat av alla idag. Vädret var väl inte det bästa, grått och tråkigt. Att det sedan blåste vad som kändes som orkan gjorde ju inte saken bättre. Jag gillade speciellt samarbetet ifrån Aldo och hem. Alla bett i och drog sitt strå till stacken. Det kändes som att alla var lite halvslitna och visste vad som väntade men tack vare en fin kedja så blev hemfärden en njutning.

Jens sa...

Jag kan inte stå upp än, har plankor i benen men tack för en supertur.

Thomas Gervard sa...

Supertrevligt, även om jag trodde jag skulle dö de första två milen när ni lekande lätt trotsade motvinden. Men skam den som ger sig, och framför allt blir man utan Aldos kaffe om man gör det.
Tack för överseendet med en lite grön cyklist, man blir ju ordentligt sporrad att träna som besatt nu. Står i evig tacksamhetsskuld till Kalle för bananen; räddade troligen de närmsta 5 milen till Aldos. Hädanefter skall färdkost tagas med istället för cykellås ;-)