måndag 31 mars 2008

Below the clouds

Det här är mannen bakom en av Sveriges största design/arkitektur bloggar Below the clouds. Daniel Zander är inte bara egen bloggare utan också Team Soldes IT-tekniker. Han får fem skovärmare av fem möjliga för sitt fantastiska jobb med våran blogg. Tack Daniel!!

Vår!


Oj oj, handskarna åkte av idag. Lite backåkning på lördag, bilen mot hallandsåsen går kl 1430 på lördag. Vem är på?

Veckans läs- och lärtips från bror Ola.

Ola bryr sig om Team Solde och är därför mån om att teamet läser och lär innehållet på nedan länk. Teori- samt praktikprov kommer att ske i samband med söndagens långtur. Håll till godo och njut speciellt av animeringen längst ner på sajten.

http://cykelmotion.se/gruppcykling.html

söndag 30 mars 2008

katten musen tio tusen...

...nu är det på riktigt, VR är lixom inget begrepp vi kan kasta oss med hursom helst längre utan att inse dess innebörd. Vi finns nu officiellt att hitta på vr:s hemsida. Startnummer som följer;

10987 Erik
10988 Dan
10989 Matti
10993 Johan C
10994 Blixten
10995 Delavega

Da Aldo
















Tänkte bara göra en hyllning till de som gör våra söndagsturer fullständiga, nämligen de som gör gott kaffe till oss. Da Aldo geletaria caffetteria. Ni som inte har besökt det i Skanör åk dit. Man måste inte ta cykel men då blir kaffet som godast!
Ni ser hur trevlig personal det är dessutom. De är bara lite bildskygga.
Tack, Aldo, Annika , Hanna och Johanna ni är fina!

Det är roligt att cykla










Vilken fantastisk cykeldag!
Fint väder, danskt gästspel, Christian gjorde premiär, starka ben, gott kaffe, 10 mil, inga vurpor, skånska blåsten. Underbart!
Började dock lite risigt när blixten levde i en annan tid än oss andra. Han hade glömt att ställa om klockan! Vi fick smyga iväg utan honom för att möta upp honom nere i Skanör. Vi hade med oss två nya stjärnor Jesper, en fin dansk som bor i Malmö numera. Han ska också köra VR så vi får hoppas på fler gästspel.
Christian "trampaletto" gjorde premiär på sin nya Ridley cykel. "trampaletto" har varit semiproffs i cykel så han har en enorm erfarenhet. Det känns tryggt att ha med honom i klungan!
Jesper hade aktivitet på eftermiddagen så han trampade inte hela vägen ner till Skanör utan vände lite tidigare. Han såg riktigt stark ut!
Blixten fick jobba riktigt hårt med vinden på sin ensamtur ner till Skanör medan vi låg i klunga och hade det lite lättare med vinden!
Johan och Sarah var som vanligt starka trots en löparrunda på 3 mil dagen innan. Jag är imponerad.
Det roligaste var nog ändå när Dan berättar att han hade använt sina armvärmare som benvärmare. Han har inte så jättetjocka ben med sina 54 kg senor!!
Det blev 10 mil totalt och det känns riktigt bra i kroppen. Det är roligt att cykla!
Dan lägger du upp lite fler bilder?

lördag 29 mars 2008

Tummen upp


Roland, kedjetvätten funkade!

fredag 28 mars 2008

Fredagsshopping


Var nere med stumpan i Höllviken idag och visade var Johan vurpade. Passade på att kila in till cykelbutiken ungefär vid olycksplatsen för att spana in Bianchicyklar och för att köpa slang och nytt flaskställ. På vägen hem körde vi in till Biltema och köpte kedjetvätt och verktyg. En perfekt fredag med andra ord.

torsdag 27 mars 2008

Soltur


Kollade precis på väderprognosen. 10 grader och sol på söndag. Kan bli en riktigt fin tur. Vad sägs om Skanör via östragrevie och tillbaka till Malmö ca 10 mil. Ja jag vet Sarah att du cyklat den förut, men har du cyklat den med fint väder? 
Jag är inte den som är den så om det är någon annan som har en ännu finare soltur är det bara att skrika till. Annars samling rondellen kl 11.00. Glöm inte att ställa om klockan på natten innan!!
  

onsdag 26 mars 2008

After ride



Finns inget som slår en bra bok och min Missoni efter en runda. Det är bara "so relaxing".

Vykort från brofästet



Det blev en fartlek utan dess like när sju fartsugna ryttare möttes upp vid rondellen idag. Martin slet på med sin MTB med kommentaren "det är nog dags att köpa en racer" vid målgången.

Uppladdning


Kolhydrater har intagits för en stund sedan. Det gäller att ligga på topp även på onsdagsrullningen.

tisdag 25 mars 2008

Onsdagsrullning


Onsdagsrullning imorgon kl 20.00 vid turbinen om väder tillåter?

Peltor 4 Ever


Ville bara lägga in en bild på mig själv i mina nya favoritkompisar.
Läste en liten kommentar inlagd av min stora förebild Ulf Linnman att han saknade min på bloggen och ville därför visa att jag lever.
För er som inte känner Peltors ansikte utåt Ulf så är han en fantastisk människa som vi i stallet ska vara mycket tacksamma för att vi kommit i kontakt med.
Med hans hjälp och Peltors okrossbara båge samt aerodynamiska utformning kan vi nå oanade höjder.
Länge leve Peltor!

PS. Ser fram emot en 20-årig fransman och en välrullad Cuban på terassen vid Hookasjön, Ulf DS.

Ny spons

Många tycker att jag legat på latsidan vad gäller aktiviteten på bloggen.
Detta beror på att jag varit ute på fältet och sökt efter nya lukrativa avtal.
Min nuvarande arbetsgivare tycker att vårt lilla projekt är så pass spännande att även de vill bidra med något.
Branschen jag är i har ju egentligen ingenting med cykling att göra så det fick bli lite tankeverksamhet innan poletten trillade ner.
Eftersom träningsdosen successivt kommer att öka innebär detta även fler stunder i duschen och vad hjälper American Crews mjukgörande balsam om man inte har något silkeslent att torka sig med.
Olsson & Gerthel går därför in och sponsrar med färgsprakande högkvalitativa handdukar från det fashionabla italienska modehuset Missoni.
Två tokfina modeller finns att välja mellan och de hämtas som allt annat på headquarters Solde.
Håll till godo!

21:54



Tidigare när jag suttit och skrivit tråkiga pluggtexter har jag drabbats av någon slags "dimma" efter bara ett par minuter. Nu känns det som att jag kan sitta i flera dagar i streck. Tack Peltor.

Je ne sais quoi


Hur har modellandet gått för övriga medlemmar? Har nu testat mina hett efterlängtade tights och måste konstatera att det är lite lite lår i byxorna. Man måste ha lite vilja för att kalla det för tights(när de sitter på mig). Är det någon av mediumherrarna som känner att det trycker på fel ställen? Säg till.

måndag 24 mars 2008

Peltor glasögon

Glasögonen har kommit. Peltor glasögon finns att hämta på Solde. De finns i två modeller. Båda två är riktigt sportiga och känns riktigt snabba. Får lite tysk charter känsla när jag har dem på. Men det är ju en helt underbar känsla!
Peltor vill ha en gruppfotografering med samtliga i teamet för att göra en rikstäckande kampanj. Det får vi ställa upp på!

Smålandsvisit




Nu är jag hemma igen. Ursäkta passivitet på bloggen under påsken, men det finns inte inga olåsta internet anslutningar i Bankeryd, men jag tror det finns bredband!
Jag tog med mig cykeln för att reka sträckorna kring Jönköping. Erik var också i bygden så vi hade grymma planer, men vi gick rejält bet på det. Det kom riktigt mycket snö och det var minus grader. Vi fick ägna oss åt alternativ träning istället. 5 h tennis på 3 dagar, med lite blandat resultat. Erik gick segrande ur striden i Bankeryds tennishall.
Kunde dock inte låta bli att testa tävlingsuniformen lite. Den är helt fantastisk.
Ser fram emot en fin cykelvecka efter ha haft en cykelfri påsk!

söndag 23 mars 2008

Liniment


Det är inte omöjligt att teamet kommer att bli sponsrade med liniment. Förhandlingar med en sponsor hölls i går på kaffebaren och faller det väl ut kommer våra nyrakade ben att konstant kännas härligt varma framöver.

lördag 22 mars 2008

Sportdryck på väg


Maximal låter meddela att leveransen av sportdryck når Solde Kaffebar nästa vecka.

Påskhälsning från Britt



Det damp ner en påskhälsning till teamet från en av våra sponsorer idag.

"Glad påsk Team Solde önskar Britt!"
PS. Glöm inte att äta rejält med påskmat för att bygga upp er inför kommande veckors träning. DS

fredag 21 mars 2008

Tävlingsställ



Team Soldes tävlingsställ ser ni framför er (plus en dalmas). Vi är sjukt nöjda med färgerna och passformen är något av det brutalste vi upplevt. Jag har lyckats cykla femtio mil utan cykelbyxor så det ska bli en spännande upplevelse att få känna hur det är att cykla med riktiga brallor. Förhoppningsvis kommer jag inte att behöva slösa den fina American Crew Body Lotionen på "fel" ställen i fortsättningen.

torsdag 20 mars 2008

Super-Bleifrei

Fint väder, halvdag, långhelg, den enkla kom med "tigerränder". Kan det bli bättre?
Jovisst!!

En laddning sjukt snabba kläder. Tröjan är riktigt snygg, jackan kunde tillhört Slick Rick brallorna ligger så långt från "cykelbyxa" man kan komma( i detta fallet en komplimang) och understället kommer jag att använda på Etage!

Erik, vad skulle hänt utan Dig?
Bless!

onsdag 19 mars 2008

Långtidskada!!!


Nu har ryktena börjat florera så det är svårt att dementera detta nu. Anledningen att det inte har blivit officiellt förrän nu är framförallt att jag ville att de bästa idrottsläkarna(som för övrigt finns på vårdcentralen i Älmhult) landet ta en titt på handleden innan det kom ut i media. Det befarades först att det skulle vara båtben som skulle vara skadat, en klassikt hockeyskada som plågat legender som Sven Tumba, i det fallet kunde det vara aktuellt med operation(transplantion av en bit av höftben)och/eller ca 4 månader i gips. Men efter diverse röntgenplåtar och det var till och prat om att åka till Växjö för att magnetröntgas. Skönt att veta att det inte sparas på skattebetalarnas pengar när en av malmös mediagullungar till elitcyklister riskera en långtidsskada. När sen diagnosen föll visade det sig vara som en del i teamet misstänkt innan. Stukning! Jag är helt lite klent byggd...

Black Knight


Vi körde en fin tur ute i solen. Blev ut mot bokskogen 4,5 mil. Körde lite backar. Det finns faktiskt några stycken trots pannkake Skåne. Gott med syra och hög puls! 
Coach har bytt skepnad till Black knight. Fick tyvärr ingen bra bild på skönheten, men det såg riktigt bra ut! (Vi kunde till och med prata med varandra utan att ha ett burrande däckljud i bakgrunden). Andre var en riktig krigare i backarna och såg ruskigt het ut! 

Raggarrunda

Just i de sista skälvande minuterna av arbetsdagen, när man sliter i sitt anletes svett.
Vad ser man om man tittar ut? JC himself!
Han tyckte att träningen hade varit lite lam så han körde några repor mot pojkarna som står och hänger utanför BK med sina hottade bilar.
Hur det gick? JC vs. Seat Ibiza: 1-0. JC vs. Ford Focus Flexifuel(med extra stor baskagge): 1-0.
Efter det gled han iväg, ovetandes om att en legend just hade fötts.

tisdag 18 mars 2008

Skada i teamet?


Jag hade alternativ träning idag iform av hocki bocki! På isen innan oss brukar Matti lira, men han var frånvarande idag. Det gick rykten om att han var handledsskadad!! Kan detta bekräftas eller dementeras?! Har Matti kört för hårt på träningscykeln framför TV'n?

Danmark


Nu när det har det exploderat med danska läsare av våran blogg har jag en liten fråga. Finns det några trevliga lopp man kan köra i cykeltokiga Danmark? 
Kanske kan bli inledningen av våran internationella karriär!

Peltor ny sponsor för Team Solde


Jag är väldigt glad och stolt att kunna presentera att det ikväll blev klart att Peltor kommer att förse Team Solde med glasögon för Vätterrundan. Peltor har vid sidan av Team Solde en imponerande sponsrings agenda. Internationella namn och världsstjärnor såsom Marcus Grönholm, Tony Rickardsson och Pia Hansen nämns. Via länk meddelar Peltor att de är väldigt nöjda med samarbetet med Team Solde. Samarbetet gäller dock enbart Vätterrundan men ser laget en fortsatt existens efter denna tävling kommer en ny kontakt tas för eventuellt vidare samarbeten. Produkterna kommer att levereras till laget veckan efter påsk. Det känns fantastiskt att få äran att cykla runt Vättern då hela laget är försedda med marknadens bästa glasögon.

Spons

Erik, hur gick det egentligen med förhandlingarna? Jag är lite orolig att det inte blev något. Kan passa på att meddela att en beställning har gjorts på 14 kg sportdryck.

måndag 17 mars 2008

Dagen efter

Gårdagens reportage i tidningen gav den tändvätska som vi visste att den skulle ge oss. Teamet känner sig ännu mer taggade och intensiteten i cykeltänket har trappats upp ytterligare. Jag själv var på Solde idag och laddade på med KitKats för kommande träningar. Kroppen känns helt ok efter gårdagens pass. Lite värk i högerknät och lagom med värk i "röva". Allt i sin ordning med andra ord.

sponsor.

Förhoppningsvis closar vi en ny sponsor imorgon. Kan tyvärr inte säga mer i nuläget då förhandlingarna fortsatt pågår. Dock kan jag nämna att det handlar om något som är bra om det är sol, något som är bra om det stänker, något som gör att man kan vara sig själv, något som hålls upp av näsan. Sug på den pojkar så återkommer jag om fullständig info under morgondagen.

Onsdag

Någon mer som kan komma loss tidigare på onsdagen? Möjlighet för lite längre pass...

söndag 16 mars 2008

Sadelbyte















Jag har suttit lite för mjukt den inledande träningsperioden. Mjukt är inte likheten med skönt. Därför blev det en ny stenbit till sadel, fast den väger nog lite mindre än min gamla!
Det kändes bra i stjärtpartiet under dagens 10 mil så det känns lovande till VR.

100 km




Det blev som väntat en rejäl runda idag. 100 km avverkades med gott humör och vädret kunde nästan inte bli bättre så här års. Johan "Blixten" Fernlund vek av tidigare än oss andra med förklaringen att "goda vänner från Stockholm är på besök och jag har lite ont i vristen". Det får väl gå för den här gången tänkte vi andra tyst. Gästryttare för dagen var Mattias Sjöbäck, Sarah Jaxell och Johan Jaxell. Mattias fick problem med cykeln på vägen hem men som tur var funkade några växlar. da Aldo serverade som vanligt extremt gott kaffe och käk till gänget. För egen del fick jag bekräftelse på att gårdagens kalibrering av cykeldatorn var korrekt. Skönt. Det har inte varit roligt att Carlström alltid har cyklat längre och fortare enligt datorn. Anders Jönsson visade att träningen de senaste veckorna har gett resultat. Maken till framsteg har vi sällan skådat. En av anledningen till förbättringen är bland annat höjd sadel. Johan Carlström tog som vanligt hem alla spurtpriser (utom en) utan att ens behöva ta ut sig. Det är nästan otäckt så stark han är. Den största bedriften idag gjorde nog ändå Sarah som sprang två timmar igår och som såg ofärskämt fräsch ut under hela passet idag. Johan Jaxell bjöd högst oväntat på en vurpa i noll kilometer. Nästa vecka blir det lite påskledigt för några av ryttarna och träning "under eget ansvar väntar".

Ljugarbänken


Då har vi anlänt till aldo. Snitthastighet 27,3 km/h.

Mot Skanör!



God morgon och välkomna

Varmt välkomna till Team Soldes blogg! Vi är sjukt nöjda med reportaget i Sydsvenskan idag. Team Solde vill ge er läsare en underhållande läsning fram till Vätternrundan i juni. Enligt oss själva kommer vi att leverera underhållning så att det står härliga till. Ni som hakar på från och med idag har 113 högkvalitativa inlägg att ta igen där ni kan läsa allt ifrån Johan Carlström första vurpa i rabatten i Höllviken till hur många mil nästa pass ska bli. Dagens träningsrunda beräknas bli ca 10 mil och bilder kommer att läggas upp under passets gång med hjälp av mobilkameror.

fredag 14 mars 2008

Ny sponsor: Britt Stenqvist


Ikväll blev det klart att Britt Stenqvist går in som sponsor till Team Solde. Britt berättar med entusiasm i telefon direkt från Säter att "alla i Team Solde verkar vara så himla trevliga och träningsvilliga" och "det är ju bara för roligt att läsa teambloggen efter en dag på jobbet". Britt som har åtskilliga hundratalet mil i benen på både skidor och långdistanslöpning vet hur viktigt det är att få i sig vätska under träningspassen. Med andra ord kommer Britt att hjälpa oss med sportdrycksupplägget tillsammans med Maximal. 14 kg sportdryck kommer att beställas nästa vecka, vilket gör att teamryttarna får två kilo sportdryck var.

Fredagskväll


Fredagskväll och regn. Vad passar inte bättre än att (fusk)tvätta cykeln på Statoil inför söndagens tur?

rain report + kläd beställning

jo, det är sant, gåshuden sprids över hela kroppen så fort jag ser bilden från skanör förra helgen. Otroligt att man kan skapa den atmosfären med hjälp av 2 hjul, självklart är det ni mina kära team mates som skapar detta men ändå. Jag börjar så sakta inse det religösa med att cykla på en väg. Tidigare har jag bara trott att allt handlat om doften av kantareller och mysiga stigar. Nu är begreppen annorlunda, asfalt, bockastyra, taktik. Paradoxala äventyr, båda så vackra, en gemensam nämnare - två hjul!

Nog om det. Jag kommer att sakna er i helgen och så vitt jag vet är saknaden ett mått på kärlek.... Vad gör man då man saknar något? Antingen intar man ett komplativt läge, väljer att krypa in i sig själv. Om inte det valet så väljer man att tok aktivera sig för att hålla alla tankar borta från det man verkligen saknar. Jag gör i helgen det sist nämnda och kommer att träna, äta, , träna, äta, sova, träna, äta, sova, träna, äta, sova. Jag viger helgen åt teamet i syfte att hålla tankarna på teamet i schack, de tar så lätt överhand annars.
För övrigt gnäggar Colnagon hemma på kvällarna nu, Colnago saknar de övriga fullbloden.

Idag placerades team soldes order in i systemet, vi kommer att bli otroligt fina och tanken på nästa lagbild får EM start elvan att se ut som vilsna grott människor.

Matklockan ringer, jag måste dra. Vänner, lova att ta det lugnt på vägarna, våga krypa upp på rullen och sist men inte minst lyssna efter att Anders plockar upp kedjan på stora klingan.

Söndagsrullning

På söndag blir det cykling så att det står härliga till. Klockan 11:00 är det samling vid rondellen och färden går söderut. Det var snack om en 10 milarunda på kaffebaren idag och om det är bra väder blir det inga problem. På söndag kommer vi även att ta extra fina bilder på oss själva som vi lägger upp här på bloggen. Vi ska göra ett gott intryck på Sydsvenskans läsare som naturligtvis kommer att hänga på denna blogg efter söndagens läsning.


Cykelboken


Det finns en hel del matnyttiga böcker på biblioteket. Gårdagens kap blev "Cykelboken" där jag har för avsikt att finna inspiration till hur man byter slang.

Sportdryck

Det ser ljust ut på sportdryckssidan. Vi har fått svar från Maximal.se och de var minst sagt medgörliga till samarbete, det har talats om X % rabatt på sportdryckerna. Jag ska bearbeta Dalasnickerier AB ikväll angående de resterande Z %.

torsdag 13 mars 2008

Ny sponsor


Tur att det att det finns eldsjälar som stödjer vårt projekt. Gerdsland  som sysslar med bland annat trycksaker. De kommer att hjälpa oss att göra tävlingsuniformen komplett med sponsortryck.
Matti har dragit i trådarna den här gången. Han har mycket kontakter i tryckbranschen. Det är med stor ära vi pryder bloggen med en ny fin logga, tusen tack!!   

onsdag 12 mars 2008

Han Solo


Tyvärr var det många i stallet denna onsdag som hade diverse ursäkter för att inte medverka vid dagens träning.
Eftersom jag ligger några mil bakom på trippmätaren tänkte
jag testa mina solistvingar.
Vågade inte ta ut svängarna alltför mycket så Brofästet och tillbaka fick det bli.
Eftersom 2:e coach Abrahamsson var mycket tydlig under söndagens etapp till Skanör, då det gäller att köra på rätt växel samt att trycka på fem snabba efter kurva, hade jag stort fokus på detta.
Nördigt kanske men det kan vara avgörande i minutjakten på VR.

Onsdagsrullning

Onsdagsrullningen är i gungning denna vecka. JohanC lät meddela att han kände sig krasslig och jag ska se Magnus på Hipp ikväll med Amelie (kvalitetskväll med stumpan är viktigt att få in i dessa träningstider). Hur är det för er andra?

Mer tävlingar!

Det här tycker jag att vi ska köra pojkar. Vi har snart lika många tävlingsdagar som protour cyklisterna...

tisdag 11 mars 2008

Hairbender



20 baguettesugna hårfrisörskor studera noga när Klipp-Johan gick loss med maskinen på dalmasens lilla knopp. Som väntat var Johan sjukt stabil och frissan passar perfekt under hjälmen. Det här känns som en push i rätt riktning.

Sponsoruppdrag

Det gäller att ställa upp för sina sponsorer. Det är en av teamets främsta styrkor. Om ca 25 minuter ska Stenqvist agera "hårmodell" för American Crews räkning. Förhoppningen är att det ska klippas en frisyr som är aerodynamiskt och väl anpassad för cykling. Återkommer eventuellt med en bild senare ikväll.

Cykelbeef


Blir det något race mot Helsingborgs kaffekokare på ringsjönrunt? Ryktet säger att "helsingborgs bästa fixiebyggare" kör med som mek på sin enpetare...

Nästa års lopp?


Fin film på Cykelnytt.se från helgens Eroica classic. Tips: håll inte Cancellaras fart inledningsvis på vättern...http://www.cykelnytt.se/artikel.php?subaction=showfull&id=1204995320&archive=&start_from=&ucat=1&