söndag 16 mars 2008

100 km




Det blev som väntat en rejäl runda idag. 100 km avverkades med gott humör och vädret kunde nästan inte bli bättre så här års. Johan "Blixten" Fernlund vek av tidigare än oss andra med förklaringen att "goda vänner från Stockholm är på besök och jag har lite ont i vristen". Det får väl gå för den här gången tänkte vi andra tyst. Gästryttare för dagen var Mattias Sjöbäck, Sarah Jaxell och Johan Jaxell. Mattias fick problem med cykeln på vägen hem men som tur var funkade några växlar. da Aldo serverade som vanligt extremt gott kaffe och käk till gänget. För egen del fick jag bekräftelse på att gårdagens kalibrering av cykeldatorn var korrekt. Skönt. Det har inte varit roligt att Carlström alltid har cyklat längre och fortare enligt datorn. Anders Jönsson visade att träningen de senaste veckorna har gett resultat. Maken till framsteg har vi sällan skådat. En av anledningen till förbättringen är bland annat höjd sadel. Johan Carlström tog som vanligt hem alla spurtpriser (utom en) utan att ens behöva ta ut sig. Det är nästan otäckt så stark han är. Den största bedriften idag gjorde nog ändå Sarah som sprang två timmar igår och som såg ofärskämt fräsch ut under hela passet idag. Johan Jaxell bjöd högst oväntat på en vurpa i noll kilometer. Nästa vecka blir det lite påskledigt för några av ryttarna och träning "under eget ansvar väntar".

14 kommentarer:

johan sa...

Finfina 100 km i trevligt sällskap, dock måste jag dementera ryktet om att Carlström kammade hem alla spurtpriser. ;)

"Vurpan" i 0 km/h var skön. Någon vänlig skäl hade fyllt diket med mjukt sågspån. Tack!

Efter återhämtning med bananer, Gainomax och massor med vatten (och lite chips för saltets skull) väntar nu, några timmar senare, en Vespa-pizza och en iskall Brooklyn Lager. Träning är en rolig och bra grej, återhämta sig är inte alls sämre.

Dan Stenqvist sa...

Text redigerad Johan. Vet inte rikigt hur jag kunde missa att du tog hem den tyngsta spurten idag. Brooklyn Lager...efter VR får det bli en ölkväll.

Johan C sa...

Vilken dag, vilken tur, vilket väder, vilka krigare! Helt fantastiskt. Bra jobbat!
Tycker det var skönt att det var du johan som gjorde en liten vurpa idag, även om det var i 0 km/h. Det är inte alltid en fördel att sitta fast med fötterna.
Calzonen på vespa var riktigt fin, bra tips Johan!
En ölkväll in Jönne efter VR är redan inspikat dan, behöver inte vara orolig!!

Anonym sa...

Mycket trevlig runda på trevliga vägar med trevliga cyklister! Varierande väder, men slutade med härlig vårsol! Överlevde 100 km tack vare cappuccino hos Aldo och KitKatterna längs vägen. Och tre klingor förstås...

Dan Stenqvist sa...

Nämen Sarah, har du också tre?

Katarina M-I sa...

Kul med er artikel i sydsvenskan! Och sponsorer och grejer. Ni lär inte sakna inspiration att nå målet. Kommer gärna och gästcyklar någon helg!

Mvh Katarina

Anonym sa...

Köpte två klingor - fick en på köpet. Ett måste i di skånska backarna.

Dan Stenqvist sa...

Hallå myggan! Du är så välkommen så. Antalet tjejer som kommer att cykla är på stadigt uppåtgående.

Anonym sa...

Tack för en bra dag på vägarna! Tio mil var kortare än väntat ;o). Fisk med potatis och en liten återhämtnings-energidrink när jag kom hem gjorde susen. Sista spurtpriset in till Malmö lyckades jag plocka hem i alla fall, även om jag tjuvstartade något ;o). Juventus-Napoli avslutar kvällen och jag ser fram emot nästa långtur. Hade faktiskt oförskämt mycket kraft kvar när vi landade i Malmö. Men nu på kvällskvisten känns det i nacken och ryggen. Kul att köra med flera cyklister också, jag får väl ta och starta "team nackspärr" eller något, det gav mersmak att ligga på led. På måndag blir det ny injustering av växlarna och på tisdag blir det kortare runda om ca. 3 mil. Någon som är sugen så hör av er. Ta hand om er tills vi ses!

Johan C sa...

Du måste vara med och cykla mer sarah. Alltid bra med en 3 klingskompis!

Dan Stenqvist sa...

treklingssammanhållningen är verkligen stark. Jag ska inte säga att man blir sugen på en till klinga, men nog blir man lite avis på sammanhållningen...

Anonym sa...

Verkade vara en trevlig runda! Tyvärr så jobbade jag idag, och även nästa söndag... Men snart så!

By the way: De här vurporna som ni sysslar med titt som tätt skrämmer mig en aning måste jag säga...

/Christiano Trampaletto

Anonym sa...

Framöver kommer det att finnas en 3-klings-klunga och en 2-klings-klunga. Den ena kommer ligga liiiite längre upp i backen. Det är bara att välja!

Benen känns för övrigt finfina idag!

Johan C sa...

Imponerad av din fysiska form!