måndag 24 november 2008

Vinterprojekt


Hundredpushups.com har ett program att göra hundra armhävningar i rad inom sinom veckor. Det blir ett vinterprojekt för att bygga lite överkropp.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Överkropp?!?! Bifogar en länk till en bild på Michael Rasmussen; http://tinyurl.com/5umbxm

/Chrille

Dan Stenqvist sa...

Japp, så ska det se ut! Underbary Chrille!

Dan Stenqvist sa...

Ska se om jag kan ordna en replica på den bilden.

Snarkus sa...

Näe, armmuskler är faktiskt bra när man spurtar t.ex. Så länge man inte lägger på sig för mycket massa är det bara att pusha på! Jag har också tänkt att jag skulle ge mig i kast med 100 pushups men hittills har motivationen inte varit tillräcklig..

schmunk sa...

Asså, när det gäller styrketräning generellt så ska man INTE göra många upprepningar på låg vikt om man inte vill lägga på sig muskelmassa. Det kan vara bra att klara av 100 armhävningar. Men man ska INTE göra 100 armhävningar regelbundet som styrketräning. Vill man bli stark i musklerna så är det få repetitioner på hög belastning som gäller! Maximalt 4*5 repetitioner. Jag brukar köra på 4*4. Då ligger jag på en så hög belastning så att jag knappt klarar den 4'e repetitionen i varje set.

Erik A sa...

schmenk for president!

Emma sa...

Jag tror att Schmunk vet vad han talar om...

Joakim sa...

Jag körde sista passet i söndags och tänkte göra ett maxprov imorgon. Jag tror kanske inte jag kommer upp i hundra men det ska förhoppningsvis inte va långt därifrån.

mehle sa...

Kanske inte optimalt ur muskelbyggarsynpunkt men stark blir man och det syns faktiskt resultat. Kan ifs bero på att det inte fanns så mycket innan. Sen tycker jag att det skulle vara mäktigt att ha kunnat göra 100 push ups i ett streck. Så jag fortsätter... Lycka till med maxningen Joakim :)

schmunk sa...

Jag har inte tittat på hur "100 pushups" programmet ser ut, så jag vill inte uttala mig negativt om det. Det är säkert bra, det tvivlar jag inte på. Min åsikt är bara den att när man väl klarat att göra 100 pushups i sträck så ska man inte fortsätta att göra det som styrketräning. Om man vill fortsätta göra pushups efter man klarat de 100 så bör man minska antalet reps och lägga på belastning. I detta fallet skulle det kanske betyda att man lägger en vikt på ryggen.