ALLTID FÄRSKT BRÖD PÅ MORGONEN - NYTTIGA FRASIGA SCONES
på bara 20 minuter
Ingredienser
1 dl Rågkross
1 dl Rågsikt
1 dl solrosfrön alt pumpafrön
4,5 dl vetemjöl med fullkorn
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk
3st ekologiskt ägg, Linfrön, pumpafrön och råsocker till pensling
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft. 275 grader med vanlig ugn.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en skön deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över Linfrön alt pumpafrön och råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
Hoppas det ska smaka!
tisdag 11 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Amelie maila mig på anna@brollopskoordinator.net så ska jag skicka över ett litet recept till dig i kväll.
Ha det gott! //Anna
Du är bara för snäll! Jag mejlar dig nu.
Skicka en kommentar