torsdag 13 november 2008

Fråga:


Om man ska önska sig en Polar/suunto pulsklocka av tomten, någon som har tips på vad man ska välja?

13 kommentarer:

Jens sa...

Jag köpte en Polar CS200CAD av Martin på Bikepro, den har funkat suveränt än så länge, har Suunto T3c sen tidigare men kom aldrig överens med menysystemet i den. Jag tror faktiskt att Martin har ett specialpris för all som cyklar med "the Boys Of Solde", det är bara att yttra den hemliga ordet "Soldepower" och vipps har du en Polar till ett fantastiskt förmånligt pris;-)

Jens sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Lite beroende på hur snäll tomten är så kanske denna kan vara ett alternativ till Polaren. De ska tydligen vara riktigt bra.

http://www.garmin.se/productpage_tab1.aspx?pageid=1276

Anonym sa...

Jag har köpt mig en Garmin Edge 305, har ägnat ett par timmar åt inställningar nu... Ska testa nästa vecka! Den sägs vara bra.

Snarkus sa...

En CS200 cad står på min inköpslista, verkar riktigt sund och pulsbältet är kompatibelt med trainern.

Unknown sa...

Jag hade en Polar S725X med tillhörande cykel-kit. Stabil och bra. men en vacker dag i sensomras så impulsköpte jag en Garmin Edge 705 med GPS, karta, kadens, speed, puls och t.o.m. möjlighet att koppla till watt-mätare.
Man kan även tanka upp sina rundor till en hemsida för andra att beskåda.

Polars mjukvara är kanske snäppet bättre, men de extra funktionerna i Garmin Edge 705 överväger enligt mig.

Polaren kostar 3500:- + 400:- för kadensmätaren.

Garmin Edge 705 (inkl speed & Kadens. Watt-mätare ingår ej) kostar ca 3700:-

Prylar e najs! =)

Ha det gott!
/Richard

Jens sa...

Garmins 305 verkar ju vara nice, den har ju både puls och kadens mätare (Tompa fick man med båda mätarna?), verkar som om den är nästan dubbelt så dyr som Polaren bara, C200 har ju både kadens, hastighet och puls allt i ett nice paket.

Johan C sa...

Ni är fina. Tack för tips och råd. Det lutar helt klart mot Garmin. Ser riktigt fin ut.
Nu är det upp till tomten.

Anonym sa...

Yes, det är en och samma mätare för både kadens och hastighet (hastighetsmätaren används bara om GPS-mottagningen är obefintlig). Man får dessutom ut höjder och stigningar osv, bara att koppla upp den till en PC.

Johan C sa...

funkar väl även till MAC?!

Anonym sa...

Tyvärr, kör själv MAC men måste nu tyvärr köpa en PC... Det tar emot nåt fruktansvärt.

schmunk sa...

http://www8.garmin.com/macosx/

mackan sa...

hej där jag jobbar är vi polar förhandlare så jag vill ju gärna tala väl om polar. Om puls träning är viktigt för dig så är polar överlägset bäst men de har en bit påväg om du tänker på gps. För mig känns gps inte så viktigt förutom att det kan vara roligt att gå in på google earth och kolla vart man har kört. Polars wind watt mätare är sjukt bra i förhållande till vanliga watt mätare men de funkar bara till cs600 och rs800. (nu tänker jag inte på de som proffsen använder de är lite mer komplicerade) För att använda watt mätare riktigt så ska man gärna köra samma rutt många gånger och ha ett sjukt bra rund tramp annars blir det svårt att läsa av.
Något som jag tycker är riktigt bra är att jämföra din puls mot vilken kadens du ligger på för att räkna ut var du presterar som mest. jag andvänder själv s725x som är en multisport klocka men funkar även bra till cykel tycker jag. Tyvärr så kommer den att utgå inom kort så du ska nog vara snabb. Annars så vänta till nästa år det kommer att komma ut en del schysta modeller då. Jag kan hålla på i år att snacka om detta känner jag.
Om någon har några frågor så kan ni gärna mejla mig om jag inte har ett direkt svar så kan jag bara höra med polar om vad de säger.
fullt ös upp för backen
/mackan