fredag 6 november 2009

sagan om trollet

Strax efter att filmen om lokalen hade publicerats inkom det ett anonymt email som berättar storyn bakom trollet;
Det var midsommar 2006, en klassikt midsommar i dalarna på Sollerön.
Detta året var det även SM status, det vill säga ALLA var där.

Team MA som laget då hette hade hyrt stora delar av den beryktade campingen vid brofästet till ön. Tävlingarna genomfördes i en rasande takt. MA´s elitgäng knep med god marginal lagsilvret på 5 milen.
Sedan skrev våra juniorer historia genom att först trampa hem Guld – Silver och en 4:e plats på tempot. För att sedan toppa detta genom en historisk seger på linjeloppet. Edvin Wilson tog Guld i spurten där Andreas Lindén tog silver, efter dessa junisar fick publiken och alla andra vänta hela 7.42 min på att övriga skulle komma till målet. Utklassnings seger.
När så alla lopp var genomförda, då hade veckan blivit fredag, fredag just denna vecka var midsommarafton. Först gemensamt ”kalas” i stora tältet mellan husen. Sillen potatisen å en å annan snapps för att sedan avsluta med bira bira bärs.
När vår festmåltid började lida mot sitt slut, fick vi oväntat besök av Team Mälarenergi. Dom bjöd på en form av intränad dans, där enda syftet var att vi skulle belöna dem med ”dricka”.
Givetvis anslöt även vårt gäng till dansen, tillsammans skapade vi äkta midsommar stämning.
Efter en tid beslöt sällskapet sig för att ta bussen till just Team Mälarenergis stugor en bit bort, för att vara exakt i slutningen upp mot Gesunda berget.
Väl där klättrade vi in via balkongen, varför ta trappan bredvid. Till saken hör att vi tappa Håkan en gång, men han är stark och på andra försöket kom även han över balkongräcket.
Kvällen gick, ack så trevligt vi hade.
Men så typ någonstans nära midnatt, var det någon som kom att tänka på ”trollet” som i sin original position ska sitta i backen upp mot receptionen till Gesundaberget.
Det dröjde inte länge förrän bussen var lastade med trolljägare. Att trollet är fastlåst med sju lås, det spelar mindre roll när beslutet är taget att det skulle med hem till stugan. Man kan säga att det inte gav sig utan en match, där jägarna fick ta en del stryk. Men till sist fanns det mellan två jägare i bussen på väg därifrån. Öviga som väntat vid stugan bröt allihop ut i glada tillrop när trofén anlände. När vi tillslut tidigt nästa morgon åter åkte hem till ”våra” stugor, togs beslutet att vi skulle väcka en av våra juniorer som inte följt med på ”festen” eller kalla det jakten. Sagt å gjort, in i stuga väck junisen och så stod vi där och höll fram trollet. Samtidigt som vi fråga om det var ok att trollet fick sova hos honom. Yrvaken som han var blev svaret kort, Jaaa. Vi bäddade ner dom båda, och begav os sedan ut på en rundtur till övriga stugor för att berätta nyheten om våra SM guld, och givetvis jaktlyckan där vi fält trollet.
Vi avslutade en lyckad fest med att dela på en box vin, smida planer om framtiden och snacks taktik inför eftermiddagens race.
Trollet kommer för alltid att vara vårt minne från 2006 års midsommar och SM succé. Platsen i lokalen känns given för ett troll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så klockrent, så klockrent! Trollet är beviset på MA's storhetstid!

/The poet

Preben sa...

Fantastiska minnen...