söndag 20 april 2008

Skanör





Efter att ha varit på villovägar runt Skånes landskap ett antal söndagar var det så dags att styra kosan mot vårt älskade Skanör igen.
Cykelguiden Ola har varit en aktiv motståndare mot denna tur sedan länge och hävdat att dess vägar inte håller samma klass som exempelvis den vi körde förra söndagen.
Må så vara men ibland är suget efter Aldo och hans tjejers delikatesser så stort att det inte går att motstå.
Ett rekordstort antal deltagare och utomordentligt goda väderförhållande gjorde att tempot kunde hållas på en bra nivå i stort sett hela tiden. Ja, det var så pass högt att två av dagens ryttare fick avbryta turen.
Dagens pass var som vanligt händelserikt och det var som vanligt Johan C som stod för det mest spektakulära.
Någon mil innan ankomsten till Skanör fick Johan nämligen punktering på bakdäcket.
Ni som är frekventa besökare på vår blogg kunde för ett par dagar sedan läsa om Johan och hans första byte av innerslang. Där kunde man nästan ana en viss självsäkerhet och nonchalans om hur enkelt det var. Åsikterna om dagens punktering går isär. Vissa hävdar att det var glassplitter som orsakade den, vissa hävdar helt enkelt att Johan misslyckats med sitt tidigare byte. Detta gjorde att Ola fick hålla i mycket pedagogisk utlärning om hur det hela ska gå till.

I övrigt skall noteras att det var trevligt att se Mattis framfart utan sina gamla traktorsulor.
Vilken skillnad! Om man tidigare tyckt att han kraftfullt flyger fram på vägarna skulle man sett honom idag. Hans nya slicks gjorde bland annat att han tog hem spurtpriset i Skanör.
Helt klart dagens utropstecken.

Från Team Solde medverkade Johan C, Dan the Man, Matti och jag själv.
Blixten är och utforskar Tutankamons grav i Kairo och Erik var och följde händelseförloppet på HV-karnevalen i Jkpg.
Gångerna hela teamet varit samlade är lätträknade så jag ser fram emot

3 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Världsklass på inlägget Anders!

Dan Stenqvist sa...

delavega, jäklar vad du cyklade bra idag.

olle h sa...

Fortsättning på slangbyte:
Innan jag skulle gå och skälla ut Anderssons cykelfabrik för deras undermåliga pump, tänkte jag att jag skulle testa den för att kunna bygga på mina okvädesord med lite substansiella adjektiv om dess dysfunktioner. Vid test visade den sig fungera förträffligt, så jag får nog skita i att reklamera den. Vad som inte fungerade under gårdagens slangbyte får nog bli en oklarhet. Den kanske bara funkar när det inte är allvar.

/Olof