fredag 27 februari 2009

Söndagstur


Spurt-Henke håller i söndagens rullning. En 4 timmars runda vid kl 12.00. Vi ses vid rondellen.

Innan finputs krävs lite gallring...


nu är det nära, riktigt nära.

i helgen ryker pälsen!

torsdag 26 februari 2009

Sportdryck


Jag har länge funderat över hur Max kan vara så himla brutal på cykeln (och annars också). Idag kvittrade en fågel på Möllan och lät meddela att Max köper en speciell sportdryck som gör att han får Mad-Max-Alaska-krafter. Mr Max heter drycken och finns i 5,25 liters dunkar på ICA Supermarket. Jag köpte hela pallen.

Snart är det dags för serpentiner istället...

Mallis är inte långt borta nu!!

Sommaren är nära nu...

onsdag 25 februari 2009

tävlings stjärnor


vilken kväll, sitter bara och ritar stjärnor i tävlingsprogrammet. Vad mer kan man önska?

Pass med Richard, Lars och Anna


Lars ringde på eftermiddagen och undrade om jag ville hänga med på ett av Richards pass på Ön. Jag insåg att detta var min chans till come back efter en hel vecka utan träning. Det blev ett fint pass och Richard levererade helt i klass med vad Lars och Anna hade sagt innan. Kvalitet. Fem tummenuppar av fem möjliga för Richards pass idag!

Den är klar


Det tog ett halvår, men nu är den klar!

I´m back


Erik är lite orolig för att jag pluggar för mycket och bloggar för lite. Han har helt rätt. Dock kommer det att lätta med plugget efter denna vecka och jag kan åter börja träna och blogga som normalt. Jag firar det med att köra ett av Richards spinningpass på Ön tillsammans med Lars och Anna. Är det fler som vill hänga på så är det bara att köra, klockan 18 på Ön är det som gäller. Frisyren känns riktigt snabb fortfarande. Har planer på att göra ett reportage angående mina frisyrer genom tiderna. Finns en hel del gött att gräva fram där vill jag lova. Annars är det en sån sjuk tändning inför årets säsong. Vi börjar få ordning på träningslägret och inom kort kommer ni att kunna börja casha in på Team Soldes konto och samtidigt anmäla er. Det ryktas om en brutal kaffeskola på lördagkväll med Johan Carlström vid rodret och jag som side-kick.

tisdag 24 februari 2009

Pohlman, en riktig kompis när man behöver hjälp från högre makter.




Eftermiddagen var så inbjudande efter gårdagens abstinens. Fanns inget annat än sadla upp. En 2 timmars tur i solskenet med sällskap av Erik, Norellen och Schmunken blev resultatet. Skönt att se lite natur och få lite frisk luft jämfört med en svettig spinningsal. Tack Pohlman för bönen blev verklighet. Du har en upp!!

Tur i solskenet.

Solen strålar över skåne och ingen snö. Idag kl 15.00 kör vi en eftermiddagstur. Samling rondellen.

måndag 23 februari 2009

Nöden har ingen lag

Var på spinningpass på Forum idag. När jag kom hem var jag bara tvungen att sätta mig lite på Cervelon och mysa lite. Få lite riktig cykelkänsla. Sittställningen kändes riktigt bra. Är hur sugen som helst att bara ut och köra. Jag har precis bett en bön till Pohlman och önskade varmare och mindre blött väder. I vår blir det full gas!
Det var bara det. 

Team Solde gratulerar en av sina bästisar


Fränk Schleck är en av Team Soldes bästisar. Han vann etapp 8:a i CA och team solde lyfter på hatten och länkar till hälsningen vi aldrig glömmer. http://teamsolde.blogspot.com/2008/06/frnk-schleck-hlsning.html

söndag 22 februari 2009

Kortbana SM 14 juni


14 juni går kortbane SM i Malmö som CK Ringen står värd för. Boka denna dag som förövrigt är dagen efter Vättern och vad kan vara vackrare än att hejja fram Åbom och Nilsson till SM-guld dagen efter att vi mosat Motala? Strosa omkring och ha ont i benen, hejja och äta glass.

Söndagstipset; FIND YOUR SPEED AND RHYTHM

Det finns bara en i team Solde som kan klättra, det är Dan. Dan sitter dock inte säker, ALLA vill bli bättre uppför och att du ska hänga av oss hos Lotta på Åsen kommer inte hända.
Climbing should always be done in your comfort zone. Ride at your own pace - Know your limits and listen to your body. If you become anaerobic, you won't recover, so let faster riders go. It's a common mistake: Trying to keep up with better climbers on the lower slopes, then reaching your limits and losing big hunks of time. Take it a bit easier and you have a much better chance of catching them later. You don’t want to over exert and go anaerobic. If you're nearing your red line on that hill, slow slightly, breathe deeply and continue at a speed within your ability.
Use the right gears and shift early to balance the work of your muscles and aerobic system. New riders often make the mistake of pushing their muscles until they cannot push any more. When they decide to shift to an easier gear -- if they have one -- it is often too late. The muscles are exhausted and unable to continue.

lördag 21 februari 2009

Affes kyrka i vinterskrud


kommer ni ihåg att Affe bjöd på fika i Hedared? Ett sådant moment glömmer man inte, här är kyrkan i vinterskrud men idag hittade jag ingen Affe.

chokladströssel


Vi körde vackra vintervägar idag. Mattias började och yra och sa att han såg chokladströssel och vaniljglass överallt. -Mattias, nu är du trött fick vi säga och förklara för honom att det var en grusad snöväg vi befann oss på.

fredag 20 februari 2009

Reply


Jonas och Erik, funkar detta tror ni?

Överleva kalla distanspass a la Jonas


en av mina finaste kollegor heter Jonas. han är inte bara fin, han är stark oxå. Jonas har tillhört sverigeeliten i längd, han har en kropp likt en björn och ett pannben tjockare än hallandsåsen. Det Jonas säger lyssnar man till. Idag hade Jonas bakat semla och kom in till mig och serverade minisemla och yogi tea. - Erik, ät, drick och njut och morgondagens iskalla distanspass kommer att kännas som en walk in the park sa Jonas. - Ok, tack Jonas sa ja, ditt ord är min lag. Rapport hurvida det funkar eller ej presenteras imorgon. Hursom helst, stort tack för din kärlek Jonas.
Dan, det är dags att byta ut sparris, pepparkakor och allt vad det är du testar. Follow Jonas.

onsdag 18 februari 2009

Dagens film


Rapha Rides the TOC - Episode 2 from RAPHA on Vimeo.

Löp-Intervall

Missa inte Spurt-Henkes intervallpass ikväll 19.30. Samling Di Penco vid Pildamsparken. Väl mött.

måndag 16 februari 2009

Spurtträningsintervaller med Spurt-Henke.


Spurt-Henke bjöd på spurttränings intervaller idag. Jag, Tompa, Emma och Max fick uppleva denna episka kväll. Upplägget för att bli en spurtare av rang:

1. Uppvärmning 2 km lätt löpning
2. Jämnfota hopp vid Pildamsteaterns läktare. 6*5 rep. 
3. Efter varje rep varannan 15 höga hopp varannan 20 höga benlyft på varje ben.
4. Efter alla rep maxa höga hopp.
5. Löpning 4 km.

Så galet jobbigt. Efter 3 rep var det riktigt tufft att hoppa de 12 jämnfota hoppen att man höll på att kräkas. Syra i benen så man kunde koka en sås. Och grädden på moset de underbara höga hoppen. Jag ville bara förvandlas till en groda. 
Men med bra moral krigade vi oss igenom alla 6 rep. Gott jobbat och tack Spurt-Henke för fint upplägg. 
Går rykten om att det går en repris på torsdag 19.30.
 

Tour of California

Om ni är trötta på vintercykeln och vill kolla på proffscykling istället finns det en riktigt bra sida.

Ny tid

Ny tid för löpningen ikväll. 19:30, samling utanför di Penco.

Vinterpäls av.


jag är trött på långa tights, skoöverdrag ska vi inte tala om och lobsterhandskar, hua! Ne, nu är det snart äntligen dax att rycka vinterpälsen på riktigt. Blir nästan tårögd av att se denna bild där Johan putsar spirorna i havsvatten. Vackert!

söndag 15 februari 2009

Henrik Johansson visar vägen

Henrik är en riktigt trissgubbe uppför...

Henrik pekade och ville fika i Gislaved, tack och lov blev det inte så för då hade det blivit galet långt.


Jag var i Jönköping i helgen och gjorde en första liten rek inför träningslägret. Det var kallt som rackarn men det blev en fin runda med Henrik Johansson. Misstänker att ni alla vet vem Henrik är. Har man inte träffat Henrik så anser jag inte att man varit i Jönköping, han är en så himla fin kille och oj oj oj vad han kan cykla. Henrik kommer vara med på träningslägret och jag ligger redan sömnlös på nätterna och längtar efter att få uppleva och se Dan, Heman och Henrik kriga uppför. Kleva kommer att koka! Tack för en fin tur Henrik.

Spurtpass med spurtiga Spurt-Henke

Ciao.
Vill härmed bjuda in alla som vill slipa lite på formen inför säsongen
till ett intervall-explosivitets-spurttränings-löppass a`la Spurt-Henke!
Även om man är en ovan löpare så kan man hänga med, man blir inte ifrån
sprungen eftersom tyngden ligger på intervaller som görs inom en högst
begränsad arbetsyta. Passet kommer gå av stapeln nu på måndag 16/2. Samling klockan 19:15 vid Di Penco.
Välkomna.

/Spurt-Henke

fredag 13 februari 2009

downhill


i sommar kommer delar av teamet och åka och hälsa på Corleone och Britt i Dalarna. Det kommer bli ett stopp i Gesunda för två dagars utförsåkning. Anders Delavega kommer att hålla i kursen efter att ha mosat gamla WC banan i åre förra sommaren.

onsdag 11 februari 2009

Kallt om baken



Ibland är det helt enkelt inte cykelväder. Men jag vill ju inte vara sämre än killarna i inlägget nedanför så det var ju bara till att ta fram ishackan.

vinter på riktigt




åbom var ute och tränade idag, han passerade kontoret och jag hängde på en liten runda på lunchen, sedan skarvade han vidare. Skarva är förövrigt mitt nya favvo uttryck. Nu är det vinter på riktigt men inget stoppar Team Solde.

tisdag 10 februari 2009

Invägning

Vägde precis in mig på friska 54,5 kg (utan kläder).

Podcast och mycket mer.

För er som inte får nog finns det en cykelsida som innehåller podcasts, artiklar och sköna flikerkonton. Har även en radiokanal "Resonance FM’s bicycle radio show".

måndag 9 februari 2009

Det var längesen det grafades.

Löprunda i träningskalendern idag. Mötte Spurt-Henke påvägen upp till samlingen. Han hade redan varit ute på ett intervallpass, men var inte sen på lite slätdrag. Bra träningsmoral Henke. Dans löpsteg var lika stabilt som innan maran (2004?). Han springer så snyggt att man blir lite tårögd. 
Dagens löprunda i grafform.

Gemensam springtur.

Ikväll kl 19.30 kör vi en springtur i Pildammsparken. Två varv ska vi nog orka med med lite teambuilding övningar längs vägen. Samling vid hörnet av parken närmast operan dvs vid di Penco hörnet.  Ses. 

söndag 8 februari 2009

Schmunk



Som bekant var det skralt på rullningen idag när det kommet till Team Solde. Vi låg i sängen hela gänget och läste om Schmunk i Sydis. Det var för övrigt ett fint drag i klubbstugan igår.

lördag 7 februari 2009

söndagsrullning.

Sen annons om södagsrullning men 10.00 imorgon vid rondellen.

Strängar och spurter

Fina killar hela bunten och vilka krigare.

En av de renaste vägarna för dagen.

Lindström fick punka. Heman snackar i mobil och Åbom bara betraktar.


Strängar och dystert. Inte många soliga inlägg från sjuhärard.

Lindström hade djup ånger efter denna lilla svordom men det är med kärlek menat.

Idag var det distans på schemat. Håll i hatten vilket underlag sjuhäradsbygden bjöd på, ingen lek. Jag snackar inte om strängar på en innekrog utan galna snösträngar på vägarna. Jag är inte riktigt van vid denna företeelse och tycker i många fall att det är förenat med livsfara då man får möte med bilar. Lätt att halka till. I vanlig ordning har inte svenska bilister förstått att cyklar får vara på vägen. Idag när vi hade 500 meter kvar på rundan tuttade en gubbe på oss och körde toknära, direkt var det det båda nävar och fingrar uppe i luften. Direkt efter bromsade bilen in, stannande mitt på vägen och ut hoppade en söt gubbe i clubblazer och guldknappar. Han började tokskrika och sa att vi inte fick vara här etc etc. Känn lugnet gubbe och låt inte dina frustration gå ut över oss snälla cyklister svarade vi. Han sparkade i luften och vi skrattade. Ja ja, så kan det va. För övrigt var det i vanlig ordning spurter till varje blå ortsskylt. Lindström blev spurtkung. Jag förfrös tårna, underskattade blötans effekt. Återigen Downhill, var är du som team läkare i dessa lägen?
För övrigt gjorde jag klart med en av Sveriges absolut bästa klättre idag att han kommer att deltaga som lärare/föreläsare/coach och professor på träningslägret i jkpg. Han heter Heman och en närmare presentation kommer senare på bloggen.

fredag 6 februari 2009

Åbom och hans danskavaljer

De flesta normala människor hänger på en afterwork med sina kollegor en fredag em/kväll. Inte traktorerna inte, de har kört testcykel. Henke svettas en 12 liters hink i timmen. Konsekvensen av det är att moppen eller svabben som vissa säger måste jobba. Starta filmen och njut av Henkes mopp teknik. Dan, tänk på detta då du börjar gasa på trainern. Jag hade diamanter första 10 minuterna men sedan kom verkligheten ifatt och jag fick bita.


Höften är fortsatt inte bra men jag känner mig trygg då jag på allvar är inne i vård/undersöknings apparaten nu. Det bästa hade dock varit om Downhill hade blivit färdig med sin ST till våren och sedan ta hand om oss alla i laget! Idag var det röntgen av bröstrygg och ländrygg, fortsättning följer!

Svinto & Degreaser



Cykling är inte bara en materialsport. Det är även i högsta grad en puts-sport. Jag fick till min glädje hem ett bakdrev häromdagen, med sådär lagom mycket olje- & smutsbeläggningar. Så pass mycket så att löddret fick en rolig färg, men ändå så pass lite att allt gick bort till slut. Det är vid sådana här tillfällen det är som roligast med cykling (eller förlåt... cykelputs)!

Teamsko


Vad säger ni, ska vi försöka få spons?

torsdag 5 februari 2009

Updated

onsdag 4 februari 2009

Installed


Ni kan vara lugna, har inte kört något idag. Dock testade jag lite grann och det verkar funka fint. Får se vad grannarna säger också. Min plan är att köra på dagtid då grannarna är på jobbet. Är lite orolig för mitt Heliumbakhjul som borde lämnas in för riktning hos JZ. Har tyvärr lite dåligt med flis i plånkan för tillfället så det får gå ändå.

ISPO


Team Solde skickade en ryttare till ISPO mässan i Munich för att presentera Solde för eventuellt blivande sponsorer. Många kontakter har knutits och förhandlingar upptas igen i augusti för att sätta sponsagendan för 2010. Det ser bra ut kan jag meddela. Nåväl, som alternativtränings redskap testade jag denna varelse och ev kommer det att levereras 6 st till regementsgatan 2. Otroligt bra för bålstyrka och balans.

tisdag 3 februari 2009

En ny era




Idag har jag varit med om något stort. Jag och Amelie har varit hemma hos Ola "Espressobiker" Abrahamsson och hans förtjusande fru Jennie. Att bara få se hur Espressobiker bor var mäktigt. På mellersta bilden ser ni deras vardagsrum. Jag och Amelie har fått rikligt med heminredningstips och kommer att möblera om en aning på Köpenhamnsvägen. Det fina med det hela är att Espressobiker har lånat ut sin trainer till oss fram till sommaren. Detta innebär att jag nu går in i en ny träningsfas med cykling i vardagsrummet. Min gamal Parkpree kommer att fungera som trainercykel och min förhoppning är att cykla en hel del nu i februari. Stort tack till Ola för att jag fick låna trainern!

måndag 2 februari 2009

Hardcase sökes


Jag ska till Mallis på träningsläger i början av Mars med Traktorn och CO. Köpa en resväska för min finaste ägodel (om inte min tjej räknas förstås, men henne ska jag inte ha ner i någon väska) känns lite overkill. 
Därför söker jag ett Hardcase för utlåning. Ersättning utlovas. 

Fest i klubbstugan 18:00 på lördag



Cyklister som kaffeintresserade som softare, alla är hjärligt välkomna till klubbstugan på Regementsgatan 2 på lördag. Läs mer här. Carlström har designat den apsköna flyern. Världsklass.

söndag 1 februari 2009

Val, val, val alla dessa val







Cykelsporten är fantastisk på många sätt och vis. Att det är en prylsport kan väl ingen förneka. Detta på gott och ont. Man kan ju alltid skylla på materielet om det går åt hel**te. 
Mitt U-lands problem är att jag behöver en ny hjälm. Valet står mellan dessa efter en stor gallring av hjälmvärlden. 
Catlike whisper VS Giro atmos.
Är det någon som har erfarenhet att den ena är snabbare än den andra?

Kosttips med Anna Axelsson

Hej alla sköna läsare,

Hoppas att Ni har haft en underbar start på det Nya Året.
Själv har jag inte synts på bloggen på ett tag då det har varit full fart framåt hela tiden.
Men nu är jag tillbaka och ska försöka att göra lite goda inlägg.
Denna vecka börjar jag med....

..Lätt sallad med spenatblad och prosciutto.

Ingredienser;
12 skivor prosciuttoskinka
6 plommontomater, halverade
Olivolja
Krossad svartpeppar
200g färsk spenat
200g färsk sparris *Blancherad
1 1/4dl hyvlad parmesan
Dressing;
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
3 msk basilika, strimlad
2 tsk brunt socker
Gör följande;
Lägg skinkan samt de halverade tomaterna med snittytan upp i en långpanna och skvätt
över olivolja och lite peppar.
Ugnsstek i 175 grader ca 25 minuter tills skinkan är knaprig och tomaterna mjuka.
Blanchera sparrisen skala sparrisen med en potatisskalare, lägg i kokhet vatten i några sekunder, skölj genast i kallt vatten-detta gör att man bevarar färgen samt att smaken behålls i sin urspungliga smak.
Lägg nu upp sparrisen samt sköljd spenat varvad med parmesam, tomater samt skinkan.
Blanda dressingen och ringla den över salladen, toppa gärna med lite svartpeppar.
Till denna sallad kan man servera hemmagjorda klyftpotatisar.
Låt smaka!
//Anna