onsdag 30 december 2009

Måsbucklan live på din dator!


Det rasslade till i inkorgen direkt efter Clabo gjorde det fina Måsbucklan inlägget. Ni ville se den. Självklart får ni en lite närmre titt på detta estetiska mästerverk.

tisdag 29 december 2009

alternativ följetongen III




Fyra bilder säger mer än, hur många ord? Det har cyklats i skogen, åkts skidor i spåren och åkts skridsko på sjöarna. Hela teamet känns laddade inför 2010! Under vintern har teamet dessutom bott i bastubåt i perioder, oklart varför dock.

forts alternativ träning samt red


Som Clabo tidigare berättat gillar vi alternativ träning, i min hall står för tillfället både längdskidor och hockeybockey klubbor, härligt. I förgrunden syns även ett utkast på en eventuellt komponentgrupp som team Solde kommer att åka på nästa år, vi gillar att testa saker och just nu är det red som ligger under luppen, fortsättning följer...

måndag 28 december 2009

Mästare på alternativträning!


Att medlemmarna i Team Solde är stora anhängare av alternativ träning är ingen hemlighet. Däremot är det kanske en större överraskning att många är mästare inom sina alternativa skrån. Blixten är ju nyligen korad Champions League-mästare i undervattensrugby, till exempel, något vi lagkamrater är extremt stolta över. Matti spelar ishockey med bravur, André är bra på det mesta han företar sig, Erik kan stoltsera med att behärska det mesta på två hjul och Dan och Delavega är hejare på racketsport.
Nu har teamets Johan Carlström slagit till och vunnit den åtråvärda Måsbucklan i hockey-bockey. För andra året i rad!!! Och då ska det tilläggas att förra årets triumf skedde under hans blott fjärde säsong.
Att någon gör en sådan kometkarriär inom en idrott kan för mig enbart jämföras med Usain Bolts explosionsartade intåg i friidrotten.

Att det i Carlströms fall har börjat talas om prestationshöjande substanser och andra genvägar till framgång handlar bara om avundsjuka och ett konservativt etablissemang som inte tycker att hans oortodoxa förhållande till gravitationen hör hemma inom sporten. Och sen när blev Göteborgs Rapé prestationshöjande?
Många skulle nog förlåta mig om jag påstod att han enbart vann bucklan för att undertecknad, vid tillfället i ensam majestät i toppen av tabellen, lyckades skada sig med fem omgångar kvar. Men där vet jag att en värdig mästare också måste ha den mentala aspekten i schack för att vinna. Det blåser snåla vindar på toppen, vissa kan inte hantera det, andra lever på det.

Nej, jag lyfter på guldhjälmen åt Johan C och gratulerar honom till Måsbucklan.

Team Solde gläds också åt att vi kanske kan vara världens bästa cykelstall på att utmärka sig i andra sporter än just cykling.

Besök gärna hockey-bockeylagets hemsida under mellandagarna (http://www.isund.se/seagull). Där kan ni förkovra er i regler, idolbilder, tabeller, krönikor och annat smått och gott.

God fortsättning på 2009.
2010 är ett nytt år.

lördag 26 december 2009

Annandagsrally

I Dalarna åker "man på sladd". Inga konstigheter. Varje år tar jag med mig Downhill till Gruvplan och visar var skåpet ska stå.

Juldagssparkåkning


Jag och Downhill är uppe hos Corleone och mor. Downhill blev plötsligt sparksugen och såklart vart det bara att gå ut i garaget och plocka ner sparken från vinden. Det tog dock 2 timmar att få ner sparkfan då det är extremt tajt i vindsöppningen.

Juldags bandy

Delar av Team Solde har sina rötter i den vackra staden Jönköping. Traditionen varje år bjuder upp till Bandy på sjön. Dessvärre har det varit 3 gröna jular på raken tidigare men så iår låg isen som en spegel toppad med ett rejält lager snö att bygga sarg av.
Johans pappa Pelle var krispig efter att vi hade spelat 3 timmar. Dagen till ära gav jag Pelle en tackling så han såg stjärnor och fåglar, förlåt Pelle, det var Affe som drog mig i tröjjan så jag fick obalans...

Lag Carlström jobbade med en tät deffensiv men det hjälpte föga.

På väg hem efter att Johan köpt korv på läktaren...

Petrasek, Davidsson, Thörnberg och Voutta

Målburarna har tjänstgjort på dagen 31 år, vackra på ngt vis.

torsdag 24 december 2009

GOD JUL


Team Solde vill av hela sina hjärtan önska alla kära läsare, cyklister och alla andra oxå för den delen en riktigt fridefull jul. Teamet spelar bandy och kramas hela ledigheten om ni undrar. Njut av en vit jul, att det är snö alltså.

tisdag 22 december 2009

Wassberg hade inte heller så kul.


En av de största anledningarna till att man som karl skaffar sig skägg är ju givetvis att Thomas Wassberg såg så brutalt farlig och fräsig ut när han sladdade in efter en femmil med hela ansiktet i vinterskrud. Därför var jag underbart lycklig efter dagens vända i skidspåret när jag upptäckte att jag själv hade frostat igen runt munnen. Som exil-skåning upplever man ju sällan de temperaturer som krävs för att andedräkten ska kristalliseras över hela anletet, så när man får chansen att köra intervaller på laggen i 15 grader minus hoppas man ju att uppdraget ska slutföras. Att uppleva istappar hängande i skägget väger upp för alla gånger man har gått på stan med senap i mustaschen.
Tyvärr var jag inte helt alert med kameran, så på bilden ovan framgår inte riktigt omfattningen av Wassbergaren.

God jul!

PS. Om vi ska lägga ett litet ord för teamets klädsponsor, så kan jag rapportera att Crafts trippel-lagerhittepå för vintercykling fungerar alldeles utmärkt i riktigt kalla temperaturer. Varm och torr som snus under hela rundan. DS.

måndag 21 december 2009

Grattis Dan och Downhill!

På hela teamets vägnar säger jag tusen tack för en fin dag och en riktigt bra skiva!

söndag 20 december 2009

underbart väder och finrunda med Heman


Jag och Heman stämplade ut strax innan mörkret föll i fredags, vi ville hina ut och njuta av det underbara vädret som nu råder. Det blev en näst intill religös upplevelse. Tack för en fin runda Heman. Som om inte det vore nog, rundan avslutades med nybakade lussebullar och thé hos Idol-Mattias. Glad advent.

lördag 19 december 2009

Pepparkakshus överlämning

I torsdags avgjordes det, Heman vann budgivningen om Åboms hus. Igår kväll skedde leveransen till Hemans dörr. Stort tack till Åbom och Heman, ni är hjältar båda två. Gåvan till Barncancerfonden blev 350 kr, on top kommer ev oxå en tc skiva från Greven a 100kr. Totalt 450kr, inte illa.

torsdag 17 december 2009

Present ifrån öst.

Att Norellen är en stilikon i den skånska cykelsfären är inget nytt. Han har glänst på många söndagsturer i sina eleganta belgiska rymdutstyrslar.
För ett tag sedan fick jag ett paket av honom som han hävdade kom från sin finska klädkontakt. Det här är det senaste direkt ifrån öst, så gott som ingen plast alls. Tusen tack Norellen för att inte bara du får ha de snyggaste kläderna på de skånska vintervägarna. Du har en upp.

tisdag 15 december 2009

Veckans Bond - Gadgets

James Bond är på ett plan inte helt olik de flesta cyklister. Precis som oss gillar han material och prylar och han vill alltid ha det senaste i sina händer.
Om man ska gå in på alla olika "gadgets" Bond har förbrukar genom åren skulle en hel uppsats behövas så idag tänkte jag fokusera på det vi cyklister gillar bäst - färdmedel.
Bond har alltid varit före sin tid och med hjälp av sin gamle vapendragare Q, har han alltid fått sätta tänderna i den senaste teknologin.
Här följer några av mina personliga favoriter vad gäller den brittiske spionens färdmedel:

GT150 - gyllene läderinredd racerbåt bl a från Roger Moores debutfilm Live and let die -73


The Jet Pack - högteknologisk flygfarkost från filmen Åskbollen -65.
Lägg här märke till att detta är 19 år före härmapan använde något liknande vid invigningen av sommar OS i Los Angeles.


Little Nellie -välutrustad enmanshelikopter från filmen Man lever bara två gånger -67


Lotus Esprit - låg o skön superbil från filmen Älskade spion -77
Specialegenskap: Förvandlas i ett nafs till en u-båt med torpeder.


Aston Martin DB5 - fantastisk bildskön bil bl a från filmen Goldfinger -64


Om du tycker att jag har glömt just ditt favoritfordon är du välkommen att publicera detta i kommentatorsfältet. Om du inte har någon åsikt - skärp dig!

Nästa vecka: Skurkarna och brudarna.

Julklappsbekymmer


Hej vänner,

det var längesedan jag gjorde ett inlägg men så här till jul tyckte jag att det var dags. Jag behöver nämligen er hjälp, eller snarare samlade cykel- samt tillbehörskunskap.

Mitt bidrag till att rädda jorden är att cykelpendla mellan Malmö och Lund under nästa år. Dessutom behöver jag samla km inför vätternrundan men det är givetvis bara en sidoeffekt av mitt självpåtagna uppdrag att säkra vår världs fortlevnad.

Till detta nobla uppdrag behöver jag en ryggsäck för att frakta all dyrbar mätutrustning, energigeler och lite parfym för att inte förpesta luften för mina kollegor. Problemet är att det finns så förbaskat många ryggsäckar att välja på! Det är här jag hoppas på era goda råd. Vilken är den bästa ryggsäcken för cykelpendling??? Jag tänker mig en på mellan 20 och 30 liter som sitter bekvämt och stadigt på ryggen men som samtidigt lämnar lite fläktutrymme mellan väska och ryggtavla. Om den sedan även kan användas under skidåkning är det ett extra plus. En öppen fråga är huruvida jag bör ha vätskesystem. Vad tycker ni?



måndag 14 december 2009

Pepparkakshus Auktion till förmån för Barncancerfonden

Henke kan cykla, det vet vi alla. Henke är magisk på att laga mat, det vet vi oxå. Henke har höga kindben, det är snyggt. Att Henke kunde baka visste iaf inte jag. Nu har Henke byggt Västergötlands finaste pepparkakshus. Det är sant, helt otroligt. Inte nog med detta. Med inofficiell start igår kväll drog auktionen igång på huset där vinnaren kåras med ett klubbslag kl 12.00 på torsdag. Det högsta budet får huset och pengarna går oavkortat 100% till Barncancerfonden. Ett fantastisk inslag av allas våran fina Henke Åbom. Huset levereras till den lyckliga vinnaren i god tid innan julafton. Bud läggs under kommentar.

söndag 13 december 2009

På och Av med herr Carlström

Johan för dagen i orange och blå dräkt på Hemans hoj krigade bäst av alla. På bilden är han så trött att faktiskt klockorna stannade.
Det tog inte en sekund för Johan att somna efter att han hade klämt en kebabpizza. Notera att armen är åter samt med besked då pucken sitter i plocken. Han är fin när han sover, lycko Emma som får vakna upp vid det där leendet..

Lussecupen.

Vilken helg det blev. Lussecup på lördagen och distans på söndagen, så mkt har jag inte cyklat på två dagar sedan Mallis. Johan och Slagskeppet, eller Battleship som han nu kallas var ju som bekant uppe från Södern och fick smaka på skogsfolket. Battleship visade framfötterna och som jag förstår det håller storlagen ögonen på honom. Johan ligger lite efter med vinterträningen och fick allt bita lite i det för dagen raka styret. Johan hade för övrigt äran att få hojja på Hemans cykel, otroligt! Henke J från jönne var oxå på besök och som alltid stiger tempen minst 9 grader i klungan då hans fantastiska röst ljuder. Vidare så tackar jag Martin H ödmjukast som hade komponerat denna magiska dag, det blev ju inte direkt sämre av att han side-kickades av Ost-Bolaget. Nedan lite bilder, jag har ny telefon och är tyvärr tillbaka i att plåta på fel håll, jag ber om ursäkt för det och lovar bättring.

Battleship vinner en spurt med ena foten i backen, notera mållinjen av löv.

Fikastoppet var inte av denna värld, kaffe, bulle, saft, choklad och hurra hurra hurra

Dagens crew, Martin H tvåa från vänster. Ost-bolaget känner ju alla igen..



Andreas hade häftstiftat fast en fin tomteluva på hjälmen, skägget lös med sin frånvaro men vad gör det då Johan har skägg för ett helt kompani.

torsdag 10 december 2009

Off we go.

Resväskan är packad för att åka till cykelns huvudstad Borås. Jag och Slagskeppet representerar Malmö i Lussecupen på Lördag . Vi är förväntansfulla över vad som komma skall. Ses till helgen.

Testcykel till salu.

Vår vän Peter på Korvhuset säljer sin testcykel för en tusenlapp. Dags att sätta igång med vinterträningen?

Ny favorittidning

onsdag 9 december 2009

Megastort tack till HeMan



Veckans pryl från Tractor Pullers

Här!

//Greven

Nya idolbilder.

Ni har väl inte missat Schmunkens nya bilder till höger på sidan om ni scrollar ned lite.

Spillepengen

Coach åkte skånska mästerskapen på Spillepengen 1994. Vad han kom ihåg så var det lite kuperat och lite sunkiga stigar.
Efter jobb idag gjorde jag, coach och Brine en upptäcktsresa för att uppleva lite nostalgi. Det var riktigt fina MTB stigar med långa sega skånska backar och med havsvy på vissa ställen. Perfekt med en slinga på 4 km som sög musten ur benen. Det här kommer bli en stående aktivitet på Onsdagarna framöver.

tisdag 8 december 2009

jag längtar till mallis.

Calobran väntar på oss, eventuellt tar jag båten hem iår.
Innan start på piggentestet.
Efter piggentestet, notera solbrännan samt att han faktiskt bara har en arm.
En bärra innan middagen med utsikt över havet, håll i hatten
Johan smuttar på ett tight skott. 3 timmar efter att denna bild plåtades fick Johan den berömda hammaren. Situationen räddades upp aningen av en norsk sockerkaka.




måndag 7 december 2009

Sittställning


Dagens fråga: Sitter Corleone rätt?

Det bästa som finns är att posta bilder på sig själv!


Foto: Thomas Samuelsson

fredag 4 december 2009

Tack för ditt brev Conny


Kära dr Downhill,
Det har varit mkt snack och är fortsatt hurvida ta sprutan eller inte ta sprutan? För ett tag sedan bestämde jag på min mors inrådan att ta sprutan. Sagt och gjort, första dygnet gick bra. Lite ont i armen men inget mer än så. På den 25 timmen däckade jag och var sedan "sjuk" i 4 dagar. Min fråga är nu till dig kära Dr Downhill; - Vad är det för innehåll i sprutan? Vad är ett vaccin? Vissa sägar att det är hajtandsmjöl i sprutan och det är därför man får så ont i armen? Snälla Dr Downhill, kan du en gång för alla reda ut alla begrepp runt sprutan.
Tack för din kunskap
/Conny

Kära Conny, vad tråkigt att du blev så kass av "Sprutan". Jag hade kunnat vinkla mitt svar och skriva lite om den så kallade "manliga förkylningen" - varför vissa, företrädesvis av ett viss kön, blir sjukare än andra. Men om detta har jag inte lyckats hitta några vetenskapliga artiklar av bra kvalitet så jag lämnar det. Jag kan också meddela att även jag fick känningar efter vaccinet, dock inga systemiska som i ditt fall utan endast en lokal ömhet kring injektionsstället. Så mitt bästa tips för alla er som inte vaccinerat er än är att ta sprutan i den arm som man icke lägga sin vikt på under nattatid.

Ryktet säger mycket kring influensavaccinet.
Tydligen så kan man bli kvicksilverförgiftad, förlamad och få mjältbrand och autism. MEN kära vänner så ligger det inte mycket sanning i detta. Dock så börjar du närma dig när du nämner hajtand, vaccinet innehåller nämligen ett så kallat adjuvans som bland annat består av skvalen som utvinns ur hajlever/hajfena. Adjuvanset innehåller även lite annat smått och gott och har som uppgift att reta upp immunförsvaret så att det verkligen reagerar tillräckligt på det inaktiverade influensavirus som också sprutas in i den arma armen.

Sen innehåller vaccinet också några hjälpämnen - kaliumklorid, natriumklorid... Sånt man känner igen från högstadiekemin. Det som dock har väckt uppmärksamhet bland hjälpämnena är att det också innehåller pyttepyttelite kvicksilver. Så lite så att det är jämförbart med vad man får i sig normalt under ett par dagar, så no panic.


Och på frågan vad vaccin egentligen är så svarar jag att det är en alldeles alldeles underbar uppfinning, kanske medicinhistoriens absolut största. En uppfinning som har räddat miljoner och åter miljoner människors liv. Det är nästan så att man blir tårögd.


/Downhill

Topp 3 - Ben&Jerry



Att Ben&Jerry-glass är bra för benen är det ingen som kan ifrågasätta. Frågan är vilken Ben&Jerry-smak som ger mest diamanter. För egen del är jag en så kallad "vanilj-kille" som föredrar vanilj som bassmak framför choklad. Downhill är tvärtom. Jag kan även flagga för att jag även är en sk "kola-kille" som utan att blinka väljer kolasås framför chokladsås. I alla fall, min topp 3-lista på Jerry-smaker blir följande:

1. Caramel Chew Chew
2. Cookie Dough
3. Baked Alaska (lite förvånande för vissa att denna smak kommer trea kan jag tänka mig)

Brev till redaktionen och Dr Downhill.

Team Solde älskar när det kommer brev till redaktionen, senast i raden kom ett email från Conny i Tranås. Extra kul att vi har läsare i Tranås, där jag för övrigt vann en paralellslalom tävling efter att ha mött Patrik Sjögren Fritz i finalen, stort! Åter till frågan;
Kära dr Downhill,
Det har varit mkt snack och är fortsatt hurvida ta sprutan eller inte ta sprutan? För ett tag sedan bestämde jag på min mors inrådan att ta sprutan. Sagt och gjort, första dygnet gick bra. Lite ont i armen men inget mer än så. På den 25 timmen däckade jag och var sedan "sjuk" i 4 dagar. Min fråga är nu till dig kära Dr Downhill; - Vad är det för innehåll i sprutan? Vad är ett vaccin? Vissa sägar att det är hajtandsmjöl i sprutan och det är därför man får så ont i armen? Snälla Dr Downhill, kan du en gång för alla reda ut alla begrepp runt sprutan.
Tack för din kunskap
/conny

onsdag 2 december 2009

Veckans låt från Tractor Pullers

Tractor Pullers noterade att Herr Jens Brine inte uppskattade Slagskeppets låt från vecka 48. Därför vill vi tillägna denna veckas låt till Just Herr Brine. Vi har valt en som vi tror passar Jens karaktär utmärkt och vi hoppas att han kommer att bli glad. Mina damer och herrar, Calle Jularbos orkester spelar "Jag hade lovat henne ringen".

tisdag 1 december 2009

Läsköppnare


Igår damp det ner nya läsköppnare till klubblokalen från Mats på Outside!

Stort tack säger vi och firar detta med en Trocadero!