lördag 31 oktober 2009

warm up inför Aldohelgen med stort A.

Henke och Andreas var ute och rullade distans idag i en herrans massa timmar. Jag har inte cyklat sedan Dackefejden så jag skarvade (mitt favvo ord) på sista timmen. Håll i hatten va fint väder å sällskap.

fredag 30 oktober 2009

Boktips; The Rider.


Vi har pratat om den förr här på bloggen men den förtjänar att nämnas ytterligare 300 gånger. Den är helt underbar och får utan tvekan högsta betyg av Team Solde, en läsupplevelse utöver det vanliga med världsberämda quotes såsom; Non-racers. The emptiness of those life shocks me.

tisdag 27 oktober 2009

Tack för ditt brev Greven

Sicket räligt hål du fick i låret din stackare. Jag tog mig friheten att hacka mig in på Dans konto och svarade på dina frågor i inlägget nedanför. Jag hoppas det blir ett litet minnes-ärr som du kan visa upp sen när du kommer ner. Ärr är coola och att få en skruvdragare in i låret utan att känna det är ännu coolare.

Tankar och vindanalys

Veckans medicinfråga från Tractor Pullers


Kära Dr Downhill

Jag har frågor gällande en händelse som ägde rum på söndagseftermiddagen. Jag skulle lätt bakis efter lördagens avslutningsfest på Grand Hotel sätta upp ljus och el-kontakter i vår carport. Glad i hågen ställde jag upp stegen för att sätta igång, det var regnigt ute så jag var lite blöt om sulorna. När jag stod där uppe och skulle sätta i första skruven till taklampan så fick jag för mig att byta position på stegen. I detta ögonblick beslutar sig mina sulor för att släppa greppet om stegen och jag börjar med hjälp av tyngdkraften att falla handlöst nedåt. Det brakar till av sopsorteringskärl och annat när jag tar mark efter vad som känns som en halv evighet. När jag fått tillbaka kontrollen över min lekamen så känner jag lättnad, jag tänkte ”det där kunde ha gått illa”. I nästa ögonblick tittar jag snett nedåt och döm om min förvåning när jag ser att min skruvdragare sitter spetsad i mitt vänstra lår. Den satt där, som om jag hade borrat ett hål och fått slut på batteriet halvvägs genom en planka. När jag hade tittat en stund drog jag ur ekipaget som satt 2-3 cm in i lårmuskeln. I lätt chock så linkar jag in i huset, drar ner brallorna och förväntar mig ett blodbad men icke. Mina ögon möter ett hål, ett hål på dim 5mm men inget blod. Mina frågor till dig Dr Downhill lyder som följer:

Varför uteblev blodbadet? Det kom bara en liten skvätt efter en stund.
Hur kommer detta att påverka mina och böndernas chanser i Aldospurten? Hur många kilowatt mindre kommer jag att kunna utveckla osv?
Jag bifogar en bild för att du skall få en komplett anamnes, syster Dan är fri att avgöra om den lämpar sig för publicering.

Tack på förhand och vänliga hälsningar från Greve afv Tractor Puller


EDIT EDIT!!

Tack för din fråga Greven. Jag förstår din oro. Men det är helt normalt att blodförlusten endast blir ringa efter en sådan här skada. Du är normal! Människan har en tendens att blöda olika mycket beroende på var skadan sitter, vid skada i ansiktet blöder man rikligare än vid skada i låret. Där du högg in skruvdragaren så träffade du inte lika många blodkärl som om du hade huggit in den i läppen.

Förutom denna enkla förklaring finns det självklart fler och mycket mer spännande anledningar till att du inte fick en stor blodförlust. Guds gåva till männsikan heter hemostas och är alldeles alldeles underbar. Man kan säga att den består av tre delar: 1) Skadat kärl drar ihop sig 2) Blodplättarna bildar en plugg 3) Koagulation.

Den första komponenten är nog kanske den coolaste. När ett kärl skadas så dras det omedelbart ihop supermycket så att blödningen minskar. Denna ihopdragning av kärlet är som kraftigast om kärlskadan är omfattande. Därför blöder det mycket mer om man skurit sig med en vass kniv jämfört med ett trubbigt föremål. Ett ben kan slitas av utan att det behöver medföra allvarliga blödningar. Dock varar bara kontraktionen av kärlet en halvtimme så sliter du av dig benet Greven ska du ändå ta dig till sjukhus snabbt.

Och vad beträffar dina farhågor inför Aldospurten så är det nog inte benskadan du ska vara rädd för utan Team Urban...


//Downhill

måndag 26 oktober 2009

Sprutan tagen




I och med att jag enligt Region Skåne "är en hjulbent dalmas under 60 kg" hamnade jag i riskgrupp 1 och fick därmed ta svininfluenssprutan idag på UMAS. Jag har stora issues med sprutor men idag fick den lille rackarn se sig besegrad. Jag varken dog eller hamnade i psykos (psykos har hänt tidigare) utan lyckades göra segertecknet bara sekunder efter operationen. Stort tack till Agneta-Sjuksköterskan för ett snabbt stick och få krusiduller i samband med ingreppet.

söndag 25 oktober 2009

löprapport

det var totalt 1200 löpare i skogarna vid Torup idag som gav sig ut på en krävande bana med mycket backar och leriga stigar. Segraren i motionsklassen sprang in på 41 min! Jag dröjde kvar lite längre i skogarna och blev 12 a 7 min efter. Hade jag haft lika korta shorts som de andra hade jag säkert vunnit.

Dröm


I natt drömde jag att jag slog Goran Ivanesivic med 3-6,7-5,7-5, på grus dessutom! Märkligt.

lördag 24 oktober 2009

Uppgång

Jag har gått upp ett kilo! Det firar vi idag med grillchips. Mer info kring min uppgång kommer inom kort. Jag har hittat några få knep.

Tractorpullers presenterar stolt VECKANS SNACKS!

trumvirvel)..........PRETZEL!



Alla vet ju att novembermörkret är cyklistens chans att bälga i sig lite
av det goda livets dryck - öl, och vad passar bättre till öl än snacks?
Ikväll var ett uppvaknande för mig. Till min öl åt jag en pretzel. Pretzel
är en stor mjuk kringla med grovt salt på, som har sina rötter i Tyskland
och Schweiz. På 1960-talet var detta bakverk i USA det populäraste
snackset till öl. En fördel pretzeln har gentemot till exempel chips är
att den är ganska matig. Dessutom är den inte så flottig som chips så man
svinar inte ner allt man tar vid när man äter den. En nackdel är att min
precis tog slut.

Mer pretzelfakta:
Det finns ett pretzelmuseum i Philadelphia.
Den 26/4 är nationella pretzeldagen i USA.
Om man byter saltet mot Vitargo kan man köra med pretzels i ryggfickan
istället för bars.

Respektfulla hälsningar,
Slagskeppet.

Vinterdäck på - Check



Tack Greven! Två Jever on my charge när du kommer ner.

fredag 23 oktober 2009

strategi - aldo och skanör


Imorgon kommer Farmers att ha sitt första strategimöte om hur Aldospurten samt varvloppet kommer att köras, det ryktas om att Farmers planerar att fylla hela podiet med åkare och att Greven är kapten? Undra om detta verkligen stämmer. Det ryktas oxå om att Åbom är dedikerat satt på att mala ner Slagskeppet och Norellen till molekyler av syra?

Premiär för Pro Tour Crossen


Jodå, då var det igång igen. 14 pers kom till start däribland Greven. Felix blev inte helt oväntat kvällens kung genom att vinna alla 3 heaten. Olle P klockades för högsta hastigheten utför, 57,3km/h på mörk skogsstig, respekt Olle! Allt finns att läsa på wwww.protour.se. Själv agerade jag varvräknare pga lite förkylningskänningar i kroppen. Lindström himself gick i morgongrupp i varje heat vilket resulterade i DNF, nästa gång håller det hela vägen Lindström.

torsdag 22 oktober 2009

Back in the days

onsdag 21 oktober 2009

Spelpjäser

"We are sailing" är ett företag i Malmö som bland annat gör spel. De har gjort ett spel om Köpenhamn och har självklart cyklar som spelpjäser. Om ni vill ha en upphottad version av ert Monopol är det bara ordna ett Köpenhams-spel. Underbart aggressiv sittställning på racercyklisten by the way. Gulligt!

Skott

Börjar måntenbajksäsongen med ett ryggskott då jag ska lasta in hojen i bilen i morse.

cross


den mycket korta och intensiva svenska cykelcrossäsongen är i full gång. 2 cuptävlingar har gått, SM avgörs i sveriges regnigaste stad den 14/11. På bilden syns regerande svenskmästare i cx Jens Westergren. Bild av http://oijer.blogspot.com/ Hösten 2010 har vi kanske sveriges finaste veteranlag i grenen?

tisdag 20 oktober 2009

löpdags


förra året sprang jag och Matti Sylvesterloppet på nyårsafton, i år blir det laddning inför det loppet med ett längre terränglopp, Yddingeloppet. Det är 12 km som ska springas i den för landskapet kuperade terrängen vid Torup. Start kl 11 Matti!

Back on stig



Igår körde jag åter på de stigar jag är uppväxt på. Konstigt nog kom jag ihåg de flesta stenar som var sköna att hoppa över på 80-talet. Dock var det stötigt och oharmoniskt att cykla mtb jämfört med landsväg. Usel teknik och dålig tajming blev ledorden för min premiärtur på Corleones Crescent som nu följer med ner till Skåne.

Production started


Som ni vet är jag på uppdragsresa i Dalarna. Bland annat har jag haft fullt sjå(stavas det så?) med att välja ut tyg till 2010 års teamkeps som Britt ska producera. igår gick vi på en fullträff på "Rosa Huset" och hittade detta tyg. Det fina med att Britt blir producent är att Erik också kan få en keps som passar hans välfyllda kranium!

Corleone


Foto: Thomas Samuelsson

Henke, Snarkus & Dan, Charles





Foto: Thomas Samuelsson, Sportfoto Väst

måndag 19 oktober 2009

Inför generationsväxlingen


Som ni vet består inte Team Solde av några ungtuppar numera. Ja, förutom evigt unga Stenqvist, så klart. Kropparna återhämtar sig inte längre som de ska, det blir svårare att gränsla maskinen, magen börjar dega till sig och flertalet kan inte hålla tätt under långlopp. Så i min nytillträdda roll som sportchef har jag identifierat stallets efterlevnad som högsta prioritering och största utmaning. Jag reste under helgen runt i landet för att säkra leverantörer och samarbetspartners för att finslipa förutsättningarna för nästa generations Team Solde-ryttare. Fokus låg på att hitta adekvat utrustning till teamets U4-lag inför kommande säsonger. Har nu ordnat sponsring på ett dussin av maskinen på bilden. De kommer att levereras kompletta med tempostyre och stödhjul. Flagga kommer att finnas som tillval. Kommande helg bär det av till Ungern för studiebesök hos flera Thermal-bad där jag ska studera dess helande effekt på dekomposterande kroppar över 30 år. Eventuellt kan ett samarbete påbörjas.

/ Spattchiffen

söndag 18 oktober 2009

Jens Brine


Foto: Thomas Samuelsson

Das Schmunk

Skattkistan



Jag har hittat en skatt. När vi var i Kungsbacka så var teamets goda vän Thomas Samuelsson i krokarna och hade med sig kameran. Idag när jag kom hem till Corleone och Britt så fanns skivan med bilderna på skrivbordet. Jag kan säga att det finns en hel del goa actionbilder! Bilder kommer att komma upp kontinuerligt här på bloggen så att vi håller vintervinden borta från våra psyken så gott det går. Stay tuned. Stort tack Thomas för din värdefulla tid och finfina bilder!

lördag 17 oktober 2009

Att slipa ett järn


Jag har haft nöjet att jobba under byggherre Blixten i veckan. Det har varit lärorikt och kosten har varit i absolut världsklass. Blixten har lagat lunch hela veckan. Bland annat så blev det plättar och ärtsoppa nu i torsdags. Innan laggen skulle till att smöras så gjorde Blixten rent järnet. Inga konstigheter. Bara en borr och en stålborste och sedan var den redo för gräddning!

Veckans låt med Tractor Pullers

Frank Vandenbroucke är död. Jag tävlade mot honom några gånger och träffade honom en sen kväll i Belgien. Det visade sig att vi hade samma sportdoktor, han hälsade vänligt och gav intrycket att vara en hygglig kille. Tyvärr så började nog inte hans första möte med doktorn på samma sätt som mitt. Jag hade problem med sköldkörteln och allmänt pissiga blodvärden efter år av stenhård träning och började mitt besök med att klargöra att jag inte ville ha några mediciner som finns med på den förbjudna listan. Franks besök såg nog tyvärr annorlunda ut och bla det har han nu betalat det högsta priset för. Jag gillar mest Metal och Hard Core, men när jag hörde denna låten i bilen till Rydberg igår så tänkte jag på Frank och att jag tyckte att det var den bästa låt jag hört på länge.



Pull Full från Greven

OBS; Notera nytt datum för Aldo Battle! 21-22 nov


Gör om - gör rätt! Nytt datum för Urban vs Farmers på Skanör är helgen 21-22 november. På lördagen den 21 är det en rackarns fin skiva då Greven och Martin lovat att visa pelikanen för Malmö publiken. På söndagen är det alltså då dax när farmers kommer sopa mattan med Urbans. Det kommer vara 2 tävlingar. Först den klassiska spurten från rondellen till Aldo. Direkt därefter kommer det att köras två varv runt Skanör/Falsterbo och vinnaren här kommer att få lyfta aldo pokalen. Väl mött! Det finns mer än ett vapen på hölasset! Högreparna ska putsas och släggorna ska lyftas.

Attack söndag

För läsare och cyklister i Borås med omnejd följs förra veckans succé upp med ny attacksöndag för er som är sugna. Samling kl 11.00 utanför Craft.

torsdag 15 oktober 2009

Någon som är sugen på att byta jobb?

Ta en titt.

Spinningpass-Check!

Första spinningpasset för vinterträningen är avklarat. Man blir påmind varje gång hur intensivt jobbigt det är. På Forum i Malmö är det schysta cyklar med kadensmätare och digitalt motstånd. Det kommer bli några pass där i veckan när höst/vinter-rusket blir som värst.

Klubblokalen en vanlig dag.


Vilket tjusigt klientel! Det är ju många i laget som kör Vättern 2010, men det har varit mycket Vasaloppsprat också. Det ryktas tom om två Vasalopp, först skidor i vinter sen mtb i sommar...

multikulti



Det var ju ingen snabb rapport från götet men här är den i korthet. 5 plus och regn och storm, Max bakom ratten, jag i kartläsarposition, vi hittade knappt till start. Sen var vi bättre på att hitta, bommade knappt något under loppet, gjorde dock ett dåligt vägval på mountainbikesträckan vilket resulterade i att det blev vår sämsta sträcka! Kanot var väl kanske inte det man var mest sugen på efter dryga 2 timmars lera och regn i löp- och cykelspåret. Aluminiumkanadensaren blev fylld med regnvatten och vi paddlade uselt på den vågiga sjön. I mål efter 4.33 hamnade vi på 43 plats av 120 startande lag, ok. Termosarna var väl det bästa denna dag.

onsdag 14 oktober 2009

Måtter fucking weekend battle of Aldo spurten = loads of love




Som vi har väntat men nu smäller det snart igen. Hela traktor ligan från Borås kommer ner helgen den 14-15 november för att fullständigt tok köra på Aldo spurten. Det ryktas ev oxå om ett GP lopp runt skanör/falsterbo. På kvällarna blir det såklart oxå gp lopp men i annan tappning. Det ryktas om att Greven ska med å då vet vi alla vad som gäller å denna gång har han inte slagskeppet på hjul, denna gång är det farmers vs urbans! Hursom helst, det kommer bli 48 timmar sent att glömma med cykel, fin fest och massa kärlek. Väl mött alla, å jag menar precis alla som vill deltaga! Jag längtar så himla mycket som Dan hade sagt.

tisdag 13 oktober 2009

Nu börjar det snart likna något...

En ny kasset, nytt styre och lite däck, sen är det skogen som kallar!


Träningsläger för psyket.

Målet till att bli en fulländad cyklist är lång. Det är många bitar som ska stimuleras. I helgen försökte jag maxa den psykiska biten i form av envishet. Åkte därför ut till östergötlands skärgård. Tog med mig ett kastspö, lite mat, lite pils och draglådan.
Det bjöds på fint väder men riktigt lite fisk. På totalt 21 timmars fiske fick jag 3 fiskar. De tusentals kasten med spöt och ett enormt tålamod gav tillslut utdelning. En riktig bamse till gädda på 5.5 kg. Fiskhuvudet sitter nu som en medalj på väggen bredvid simborgarmärket.
Det här var bra träning inför tävlingssäsongen 2010 på cykeln!

lördag 10 oktober 2009

Varför inte rösta!

Det är bara att kila in och rösta på antingen Vacchi, Larsson eller....Team Solde!

Lindström är krispig

Pace

det snackas om att pacea på moppar för att få upp farten men det finns alternativ

magiskt!

Idag har jag upplevt en av mina topp 5 bästa cykelturer i livet. Det var så mycket kärlek att hälfen vore nog. Allt började med att jag frågade om Åbom om han ville med mig ut och vispa en timme på lördag. Det slutade med att jag efter 11 mil fick tok kramp i duschen, vilken runda!
Hursom helst, vi träffades 10.00 på öfvre. Åbom attackerade på första tramptaget, jag och andreas följde, Hanna gnällde över farten och stötte av oss alla i Sparsör, ett gammalt beprövat trick. Lindström berättade hur man klär sig på vintern, Lindström vill åka grusväg hem men Holmen påpekade att jag sitter med diamanter, jag vill åka långt. Ove krossade allt motstånd på prestige de la OD spurten, pace på en balvagn, Andreas träffade en dansk kollega och gav han en varm kram, 60 knyck utför och höstlöven föll från en sprakande himmel, Andreas krossade allt motstånd i Timmele, Åbom krossade hela Ulricehamn med sin spurtrökare, Café torgstallet invaderades och två backar cola köptes, lindström påstod att han var krispig och drack mer cola, Holmen skrattade och skakade på huvudet, Lindström sa att han skulle gå och kissa och var borta 20 minuter, jag själv stötte på banvallen och var loss i typ en timme eller iaf 3 kilometer, studiobesök på banditos hus, lindström däckade i diket, ove stötte med 2 mil kvar till borås - och höll undan, andreas fick skäll av sina päron att han var 3 timmar försenad till gardinfixet, gruppkram på öfvre, kramp i duschen. Jag är mållös, tack för en underbar runda.


Andreas polare från Danmark.
Fika ute, säsongens sista! Ove har i vanlig ordning väldigt fina käkben. För att inte tala om pussmunnen har försöker visa för Andreas.
Lindström skulle egentligen fiskat öring men hamnade på torgstallet. Hanna skrattar.

Vissa dricker cafe, Lindström dricker cola.









CKRM

Cykeldag lördagen den 24:e!

fredag 9 oktober 2009

Pro Tour visar vägen


Pro Tour har inte mer än just avslutats innan Lindström mailar ut och ber alla kära Pro-Tour rockets att surfa in på protour.se och där gladjeligen kunna läsa om, just det - pro tour crossen.
Klicka på länken ovan och läs mer.

onsdag 7 oktober 2009

Sjukt fin


Den här ska jag köpa till mig själv i julklapp.

Länk.

Är det möjligt?

Det här är helt galet. Vilken kroppskontroll och balans.

tisdag 6 oktober 2009

Fin inredning!



Några av oss i teamet gillar bilar extra mycket. Idag när jag satt och nyttosurfade träffade jag på denna fina inredning från en Bentley Coupé.

söndag 4 oktober 2009

Topplistan

Listan. . Jag måste säga att jag är överaskad att "lysmelken" kommer så pass högt upp. Vem äter den liksom?

lördag 3 oktober 2009

Crossdäck

Någon som har ett par billiga crossdäck till försäljning? Skulle behöva ett par till fixien nu när vintern börjar komma.

fredag 2 oktober 2009

Teambrillor 2010

multisport

Något är knas med sporter sport som schackboxning, tiokamp och skidskytte. Imorgon är det jag och Max som ska knassporta multisport i götet. Karthållare på styret, nice! Stilpolisen ger väl dryga böter på sådan här installationer, eller fängelse med tanke på mina diskreta klämmor till kartan. Regn och 4+ säger Polman så det kommer bli succe! Rapport från loppet har önskats, Hegerfors och Ekwall var bokade så vi får göra ett försök själva.

torsdag 1 oktober 2009

Downhill

Cykeln åter i rätta händer efter en händelserik eftermiddag.

Kepsrykten


Enligt en liten koltrast kommer Walz Caps att starta en underavdelning i Säter. Britt som är avdelningschef låter hälsa att hon funderar i detta nu hur man bäst ska sy Team Soldes teamsmäck till nästa säsong. Kurbitzmönster anyone?

Veckans låt med Tractor Pullers

Jag har ingen speciell händelse att skrävla om till denna låt, jag tycker bara att den är helt fantastisk. Livet är inte bara en räkmacka och det är tur, för om man bara äter räkmackor så är det förbannat gott ett tag men snart mår man rätt dåligt. Det är kontrasterna som gör livet värt att leva, släck ljuset och låt Johnny C fylla rummet.

Hälsningar från Greven