tisdag 22 september 2009

Slagskeppets filosofiska och praktiska måntenbajkskola

Hösten kommer krypandes med allt vad det innebär kyla, regn, hala löv och så självklart mountainbike.

Snarkus ”Slagskeppet” Schebbellsdsfs fick följa med Robert Glembro’s till skogen och testa dessa maskiner. Slagskeppet blev såld av att bli smutsig och trilla och slå sig lite.

Nu är en alldeles egen skogstraktor införskaffad och vi ska få följa hans äventyr i ”Slagskeppets filosofiska och praktiska måntenbajkskola”. Det kommer bli både på ett fysiskt-, praktiskt-, psykologiskt- och filosofiskt- plan. Dilemman och undringar i form av nya prylar att ta hand om som hydralik och skivbromsar till om rötterna på träden får ont om man kör över dem med cykeln.

Det första dilemmat gäller hårväxt, mountainbike vs landsvägscyklingen. Landsvägscyklisterna gillar inte hår och mountaincyklisterna gillar hår. Hur gör man då om man vill kombinera dessa två. Tänk en fin höstdag och man vill ut och åka en tur ner till Skanör och fincykla lite. Ska man ha ett riktigt helskägg med rakade ben för att kompensera eller hur ska man bära sig åt?

9 kommentarer:

Snarkus sa...

nu jävlar ska begreppen redas ut!

Mats sa...

Ska bli ytterst fint att följa detta.

Jag hoppas vi kan tips om bra produkter och tillvägagångsätt gällande tillfällig borttagning av behåring...Ett test Snarkus kanske?...

Katarina M-I sa...

HAHA!
Ja, att köra MTBtävling är som att kliva in i en annan värld. En helt ny värld av benbehåring. Och vissa har lika mycket hår i ansiktet som på benen.

Men det är rätt mycket rakat på MTB också. Leran sitter ju inte lika hårt på slätrakat.

Inte helt okomplicerat dock, raka med hyvel är inget vidare när benen är fulla med rivsår. Då får man ta till epilering eller vax.

/Katarina

Henke sa...

Mycket intressant... Min åsikt är att det är alldeles för dåligt med skägg i landsvägsklungan. Mustasch e rackarns coolt så länge den inte går utanför kinderna o tar onödig vind. Skepparkrans är snäppet upp! Men benen måste oavsett va nypolerade basta!!

Clabo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Clabo sa...

Vi parkerar våra bilar i samma garage när det gäller ansiktsbehåring, Åbom.

En förebild på området är ju Cole Maness, som kör för Rapha Continental.

http://www.rapha.cc/images/cole_head.jpg

http://blog.oregonlive.com/o_impact/2009/02/rapha1.jpg

jb sa...

Var i jkpg nyligen. Efter att ha cyklat 3ggr en åtta norra klevaliden-ådalsvägen-huskvarna-södra klevaliden-ådalsvägen-stannade Jag till vid strutsabacken för jag hade sett att liften var igång. Tuffa grabbar som kastade sig ut för stupet på downhill cyklar. Coolt.

http://www.ikhp.se/upload/skidor/documents/ikhpskidanlaggning1.pdf

Fredrik Mattisson sa...

Lösningen är given, men inte snygg - ett rakat och ett hårigt ben.

Anonym sa...

finns inga ursäkter för att ha håriga ben i xc. Det är strängeligen förbjudet, dock är det mycket "fusk" rakningar som förekommer av praktiska skäl. 3/4 byxor är gudsgåva till mtb'n. Skyddar dessutom lite när man kör i backen.