söndag 21 december 2008

Lussebullar, Henke Åbom och Tractor Pullers

Kapten Åbom skulle cykla till Skövde idag för att imorgon cykla vidare till Linköping och fira jul, tack för kaffet - ödmjuk runda! Men är man kapten i MA så är man och då tar man inte släden till julbordet utan just hojjen. Lyssna och lär. Dan, du kan ju börja cykla nu för att hinna till julen i Dalarna, kanske hinner du lagom till midsommar istället?


Jag hade valt att följa Henke en bit på vägen för att sedan vända åter. Kärnryttarna i Tractor Pullers hade planerat samma sak och så fick det bli. Distansfart men tractorpullers på vintercykel är ca 28km/h men det innebär oxå ständiga oväntade utbrytningar just pga att det är kul att attackera. Tidiga attacker sätter sig i benen och på vägen hem utan dragmaskinen Åbom var det lite krispiga ben, med all rätt.


Greven drog skröner från sina storhetsdagar på 90-talet, Henke och jag vek oss av skratt. Som ni ser på bilden nedan stannade vi och åt lussebulle som just Greven hade med sig, kärlek. I denna lilla by som jag inte minns namnet på jobbade det enligt Greven en skitsnygg brutta på 90-talet så varje gång han och Rydberg var ut och hojjade stannade de och köpte Loranga och Trocadero för hela veckopengen där just bara för att kolla in denna skönhet. Vi spanade in genom dörren på lanthandeln idag men Greven lät meddela att hon inte var kvar i kassan, synd!

Lussebulls stopp i okänd by. Från vänster; Mr Pro Tour himself Fredrik, Rydberg, Kapten Åbom och la Greve. Notera Lanthandeln i bakgrunden, det var där hon jobbade.


Sänk volymen för det är mycket vind..och motljus. Greven ger smak av sina storhets dagar. Här bjuds vi på en Fristad/Belgisk attack! Notera också att han frågar innan attacken om han just ska attackera?

7 kommentarer:

Johan C sa...

Inspirationsvideo Greven. Vilket ryck. Vi får nog bjuda ner dig för en attacktekniks träning.

Anonym sa...

Tack Erik! Fantastisk tur idag! Förbannat roligt va de! Och det är härligt att läsa ditt inlägg,som du dansar över tangenterna. Nu ska jag kolla in grevens attack igen...

Henke Åbom

Dan Stenqvist sa...

Fy fan vilken attack!

Anonym sa...

Har hört att attackträning är bra substitut för backträning. Kan man behöva om man ska ner till belgiska höglandet och cykla.
/lance van koppenberg

Anonym sa...

Den okända byn heter Annelund. Klassiska cykeltrakter...jag tor att en protour segrare är uppvuxen här. Vem?

Anonym sa...

Det är egentligen ganska enkelt:

-Börja tävlingscykla när du är 9 år.
-Tillbringa din uppväxts vintrar på testcykeln (Spinningcykel är nu modeordet), min dåvarande tränare Bertil har några förhållningsregler: Drick inte en massa vatten, det bara ligger och skvalpar i magen. Öppna inga fönster då blir det korsdrag och ni blir sjuka direkt. 70/20 [chutti/tjuge] intervaller är A och O, det skall rinna mjölksyra ur öronen.
-Kör alla ungdomsklasser, 2 år junior, 6 år elitklass och avsluta med en proffssäsong i Belgien.
-Tvärsluta och gå upp 27 kg på två år.
-Avvakta ytterliggare 6 år då en sen länge försvunnen cykellust återvänder.
-Gå med i Tractor Pullers med världens bästa polare.
-Lägg i 53/11 och -Unleash The Fucking Fury! som Yngwie Malmsteen hade sagt.

Greve Von Tractor Puller önskar God jul och Gott Nytt År!

Johan C sa...

Världsklass Greven. Än så länge den roligaste god jul hälsning i Team Soldes historia.
Yngwie är kung.