måndag 29 december 2008

Äntligen!

Efter att ha testat på livet utan dator i 3 månader har den så äntligen dykt upp på min nya adress.
Internet installerades idag och en ny värld har öppnats. Min bloggningsfrekvens har tidigare varit usel men detta ska det nu bli ändring på.
Tips! Härlig intervju med den fantastiske Ivan Basso samt Dave Zabriskie med tourens absolut snyggaste mustasch. Allt detta i en engelskspråkig cykeltidning. Eftersom teamet ännu inte erhållit några likvida medel kan jag inte avslöja dess namn, men lite produktplacering har ju aldrig skadats. 

en espresso tack.

team solde är cykel men uppkomsten till teamet är som ni känner till kaffe. Var än i världen teamets medlemmar befinner sig så testar vi kaffe. Jag befinner mig för tillfället i Prag på jobb. Efter en lång bilresa igår från tyskland intogs en snabb middag på hotellet, innan jag gick upp till rummet tänkte jag att jag måste testa kaffet i baren. Det var ett par innan mig som beställde en kaffe, deras kaffe rann i ca 1 minut, baristan slog av när ytspänningen bara höll kaffet kvar i koppen. Blaskigt tänkte jag och bad om att bara få 1/3 så mycket. Jag serverades mitt kaffe och drack, det var det äckligaste kaffe jag någonsin druckit. Att det sedan visade sig att det kostade 55 SEK gjorde upplevelsen ännu större på någotvis. Ingen lyckolott denna gång men som team solde alltid säger; - du måste våga pröva för att veta.

Jag var tvungen att dokumentera koppen.


Något helt annat, en kul tennis bild på Anders Delavega Jönsson från juldagen. Han är fin i sin vita dress.

söndag 28 december 2008

Patrik "The Hulk" Hjalmarsson


Idag hade jag den stora äran att få åka längdskidor med min stora träningsförebild Patrik "The Hulk" Hjalmarsson. Patrik och Corleone brukar träna ihop här i Dalarna. Klockan 08:00 stod bilen klar på Utsiktsvägen för att åka iväg mot Borlänge. Vi hämtade upp Patrik som hade två fina Focus-hojar hängandes i garaget. Med stor sannolikhet kommer vi att få se Patrik i rullning på teamets träningsläger i Jönköping i april. Väl vid spåret i Borlänge var stämningen ytterst gemytlig mellan åkarna. Jag själv har inte kört längd seriöst på 10 år och visste inte riktigt hur tekniken skulle sitta. Patrik tog täten på första varvet och jag "tog skida" på Corleone som i sedvanlig ordning "pratar ner" sin egen form. Efter första varvet drog Patrik ifrån och både jag och Corleone blev avhängda så det skrek om det. Corleone hade nog dock haft krafter att haka på ett tag i alla fall men han ville inte lämna mig gråtandes i spåret helt ensam. Respekt. På tredje och sista varvet sträckte Corleone ut ordenligt och visade prov på en bländande teknik och styrka. Jag kunde bara konstatera att jag aldrig någonsin kommer att kunna haka på dessa gossar i skidspåret. Tusen tack för en trevlig tur!
Corleones vallabox. Som en välfylld baguette.



Puls is everything - Corleone och Patrik checkar av varandras puls efter träningen.

oj oj vad det kommer gå!


teamets cykelansvarige var i Jönköping och skaffade mig ett fordon i helgen, stort tack! Simoni har kört hem girot på en, Cippo hade en för att kunna spurtslå Glenn Magnusson i samma lopp. Mitt exemplar är uppfostrat vid klevalidens branter så turen runt sjön i sommar kommer att gå som en dans. Uppviglaren till armhävningsstressen har nått sitt mål har jag hört, själv har jag en dag kvar på schemat, 100 st är nära. Tävlingsnerverna ska få sitt innan året är slut med löptävling på nyårsafton. Dan åker skidor, Johan har trainer på gång, de andra laddar i lönndom, 2009 kommer gå snabbt!

På väg till skidspåret


Patrik, Corleone och jag på väg till Borlänge för att njuta i skidspåret. Skönt snack i bilen.

fredag 26 december 2008

Skidåkning med Corleone X 2


Idag fick jag ett kvalitetspass med Corleone den äldre och Corleone dyn yngre uppe i Risshyttskogarna. Notera Corleone d.ä:s. skidhandskar. Hardcore är bara förnamnet.


För egen del kändes formen helt ok på skidorna trots att jag inte har kört på många år.



Corleone d.ä. har cirka 1-2 miljoner par skidor i garaget.



Corleone d.y. är släktens stolthet med spel i UEFA-Cupen för IFK Norrköping 1972. Corleone d.ä. var såklart manager.

onsdag 24 december 2008

Julafton


Vissa sitter och väntar på tomten, vissa sitter på trainern.


Corleone övervakar så att Stenis inte fuskar med kadensen.

tisdag 23 december 2008

God Jul & Gott Nytt år!


Team Solde vill passa på att önska alla bloggläsare och cyklister en riktig god jul och ett gott nytt år. Som vi alla redan vet kommer 2009 att bli det brutalaste cykelåret hittills i teamets historia. Förhoppningsvis kommer tomten att ha med sig cykelprylar i säcken imorgon.

Alternativ vintertraning


Jag skams (nastan) over min tystnad pa soldebloggen. Men sa har dagen innan jul ar det dags att bryta gamla daliga monster. Det ar med skrackblandad fortjusning som jag laser om teamets traning infor varen. I samma takt som era kroppar byggs upp forslappas min pa strander runtom i Brasilien (darav avsaknad av a, a, o med diverse prickar). Men nu ar det stopp for aven detta daliga monster! Vintertraning i form av cykelturer i nollgradigt morker eller pa en spinningcykel i svettluktande lokaler ar utbytt mot surfning i 30 gradig varme och stralande sol. Har hort att surfning ar det basta substitutet for just utebliven cykeltraning! Suverant bade for att ova smidighet, styrka och balans som sa val behovs for att ta sig upp for backar á la Dan the man, hitta ratt sittstallning samt ligga ratt i kurvorna pa varens cykellopp! Ni far se upp dar hemma :-)


Och forresten, GOD JUL!

söndag 21 december 2008

Lussebullar, Henke Åbom och Tractor Pullers

Kapten Åbom skulle cykla till Skövde idag för att imorgon cykla vidare till Linköping och fira jul, tack för kaffet - ödmjuk runda! Men är man kapten i MA så är man och då tar man inte släden till julbordet utan just hojjen. Lyssna och lär. Dan, du kan ju börja cykla nu för att hinna till julen i Dalarna, kanske hinner du lagom till midsommar istället?


Jag hade valt att följa Henke en bit på vägen för att sedan vända åter. Kärnryttarna i Tractor Pullers hade planerat samma sak och så fick det bli. Distansfart men tractorpullers på vintercykel är ca 28km/h men det innebär oxå ständiga oväntade utbrytningar just pga att det är kul att attackera. Tidiga attacker sätter sig i benen och på vägen hem utan dragmaskinen Åbom var det lite krispiga ben, med all rätt.


Greven drog skröner från sina storhetsdagar på 90-talet, Henke och jag vek oss av skratt. Som ni ser på bilden nedan stannade vi och åt lussebulle som just Greven hade med sig, kärlek. I denna lilla by som jag inte minns namnet på jobbade det enligt Greven en skitsnygg brutta på 90-talet så varje gång han och Rydberg var ut och hojjade stannade de och köpte Loranga och Trocadero för hela veckopengen där just bara för att kolla in denna skönhet. Vi spanade in genom dörren på lanthandeln idag men Greven lät meddela att hon inte var kvar i kassan, synd!

Lussebulls stopp i okänd by. Från vänster; Mr Pro Tour himself Fredrik, Rydberg, Kapten Åbom och la Greve. Notera Lanthandeln i bakgrunden, det var där hon jobbade.


Sänk volymen för det är mycket vind..och motljus. Greven ger smak av sina storhets dagar. Här bjuds vi på en Fristad/Belgisk attack! Notera också att han frågar innan attacken om han just ska attackera?

Syra innan jul.



Det blev en riktig genom körare innan juluppehållet. Mad Max, Spurt-Henke och jag hade nog tänkt en ganska lugn runda men alla kände att det fanns mycket i benen idag så det blev inte riktigt vad vi tänkt oss. Full gas.
Blev den obligatoriska släta koppen kaffe i bokskogen. Jag tog några extra sockerbitar för att hålla vägen hem. 
Annars var det fint att se att Team Pelton  nytryckta uniform. Riktigt snygga men Team Solde har något riktigt stort på gång i uniforms väg till 2009.

fredag 19 december 2008

Downhill - Skid #1


Fredagskvällen är i full gång!

Fortsättning


Dr. Downhills fixie monterad! Meksjälvförtroendet är på topp ikväll.

Fredagskväll


Fredagsmys = montera ner cykeln i molekyler.

Formelsamling


Om det någon som inte fått nog info om sittställningar och matematiska formler till allt som har med cykel att göra så har ni lösningen här.  

Hjälmprovning


Vissa åker på vinprovning vissa åker på hjälmprovning. I förrgår var vi nere i Höllviken och provade Methjälmar.

Julkort # 2


Det kom ett julkort från Grönklitt idag! På bilden ser vi Patrik, Corleone och Bo Floresjö. Bo var för övrigt min rektor när jag gick på mellanstadiet.

torsdag 18 december 2008

Team Soldes träningsläger den 24-26 April



Team Solde har gjort planeringen inför 2009. Det ser mycket lovande ut. Aktiviteten som vi känner starkast för är träningslägret som teamet kommer att arrangera den 24-26 april i Jönköping. Vi planerar för fullt just nu och vår tanke är att det ska finnas ca 30-50 platser som ni bloggläsare, vänner, bekanta och andra kärleksfulla cyklister kommer att kunna boka. Ledorden för träningslägret är kärlek, backar, livsnjutning och roliga föreläsningar. Mer info om detta kommer att komma upp på bloggen allt eftersom men boka in datumen redan nu i almanackan!

Julkort från Krantz!


God Jul önskar Fredo och Erik!
Erik hälsar att han gärna kör en Mittwochspurt
eller två till våren om/när han har tid.

onsdag 17 december 2008

Vintercykel.

Det är så coolt när de stora grabbsen säger att de har varit ut och rullat vintercykel. Team Solde vill ju inte vara sämre. Kona Cinder Cone från 1996 har fått skärmar och agerar nu vintercykel. Jag var ute och rullade 1 h vintercykel på lunchen idag och visst är det fint att fritt variera mellan lövhala stigar för att ibland dra någon km på asfalten för att sedan attackera grusvägen.

"Cindy" utanför kontoret, i bakgrunden kan ni skymta Idol Mattias cykla till jobbet cykel. Han har cyklar till allt.
Behind the bar, vackert med löv men rackarns lurigt

En tidig julklapp





Den som väntar på något gott får oftast vänta länge, i det här fallet ända sen i början på oktober. Men idag - äntligen - så trillade avin in genom brevinkastet. Jag och Dan fick ta varsin kopp aeropress för att smälta det faktum att storken nu till slut anlänt med den nya cykeltillökningen, innan vi med darrande spänning satte oss i bilen för en magisk tur ner till postkontoret. Jag tyckte till och med att själva paketet var vackert. Söndrigt, slitet, brunt, med ett överflöd att ihopkorvad tejp, men ändå vackert. Med frenesi så slets paket och papper upp, och efter ett fåtal minuter så förlöstes en skönhet ur fosterhinnor av bubbelplast. Lila, skimrande, och alldeles, alldeles underbar.

Mallis

Nu är det klart - delar av laget kommer att spendera, timmar, dagar och veckor på den cykelvänliga ön Mallis. Den kallas ju så i folkmun, Mallis. Hotell, flighter etc är bokade i början, mitten av mars. Vi väljer att åka till denna ön endast av en anledning; dit proffsen åker, dit åker team solde.
Vidare känner vi att detta kommer bra ett perfekt tillfälle att härigenom hitta det ultimata uppläget för vår kommande backcamp i Jönköping som kommer i slutet av april. Till backcamoen i jönköping är alla inbjudna och vi siktar skarpt på att bli minst 30 cyklister där. Dan återkommer med mer info senare.
Ryktet säger oxå att team Pelton har valt att förlägga sin träningsvecka på Visingsö i början av Mars. Henkes kommentar runt valet av location; - vi vill åt snålblåsten, vi ville hitta en miljö som är lik skåne men som ändå upplevs som exotisk. Visingsö i början av Mars uppfyller verkligen detta. Det blåser aldrig mindre än 17 sekund och tempen överstiger inte +2. Hårda miljöer för hårda killar, avslutar han.

tisdag 16 december 2008

Veckans Kottips med Anna

JULENS GODASTE FUDGE

Ingredienser;
200g mörk choklad
200g mjölkchoklad
25g smör
1 burk kondenserad mjölk ( finns oftast vid konservburkarna i bakhyllorna)
2tsk vaniljsocker
3dl marshmallows små eller klippta i små bitar
2,5dl jornötter

Gör så här;
1)Klä en form ca 25*20 cm med bakplåtspapper.
2)Smält chokladen & smör i ett vattenbad
3)Rör ner kondenserad mjölk & vaniljsocker i den smälta chokladen
4)Ta av skålen från vattenbadet & vänd försiktigt ner marshmallows & jordnötter.
5)Fördela smeten i formen & ställ kallt.
6)Skär upp i bitar & servera!

Smälter ljuvligt gott i munnen! Mums....

måndag 15 december 2008

Återställare


Efter att ha kört massa spurter själv är det viktigt med en rejäl återställare för att fylla på depåerna. Min nya specialare kallar jag "Three layer slayer". Som bas har jag en dumlekaka, som lager två jobbar jag med en hemgjord kola med spår av mandel, som lager tre toppar jag med en knäck som även den har spår av mandel i sig men som har en annan textur i sig som kontrasterar fint mot kolan.

Onsdagsspurt


En del väljer att cykla onsdagsspurten på egen hand och en del väljer att åka på julmarknad i Köpenhamn. Inget är egentligen mer rätt än det andra.

söndag 14 december 2008

Fikacykling


Idag körde teamet en liten rullning ut till bokskogen för att väl där ta en slät kopp kaffe. Coach var med. Alltid nyttigt att cykla med coach. Vid körkan någonstans innan bokskogen var det utvecklingssamtal. Efter det lyckades teamet köra två snurror i klunga för att sedan få uppleva när Mad Max aka Alaska aka Turbodiesel flyga iväg med diamanter i benen.

fredag 12 december 2008

Digital träningsdagbok


En digital träningsdagbok finns på Funbeat. Enkelt att fylla i och att ha koll på träningsdosen. Ni kom väl ihåg vad den gamla Tour de France cyklisten sa när vi mötte han i Hölleviken (kommer inte ihåg vad han hette(skäms)). "Utan träningsdagbok kommer ni inte långt!" 
Så ta ert förnuft till fånga och börja bokföra.

Sid. 1


Börjar på en ny bok idag.

torsdag 11 december 2008

Prospect Stenqvist

Ikväll kör jag mitt andra träningspass med Pista. Taggad. Har laddat med helt sjuka mängder korv stroganoff.

tisdag 9 december 2008

Kollektion


I lördags var det möte på Köpenhamnsvägen. Målet var att spika teamkollektionen inför 2009. Sjukt svårt, sjukt roligt. Vi ser tydligt på bilden att det inte är någon lätt sak att bestämma om Team Solde ska ha neonrosa eller neongrön som huvudfärg på dräkten.
Kosten bestod såklart av krögarpytt med tillbehör. Här snålas det inte på råvarorna inte!

måndag 8 december 2008

Läkarundersökning


Tack vare helgen har Team Solde bloggmaterial för ca 560 dagar. Fint. Något som också är fint är att hela laget genomgick en läkarundersökning i lördagskväll med start 22:40. På bilden ser vi JC ligga på britsen på Köpenhamnsvägen. Dr Downhill förenar nytta med nöje och gör en grundlig undersökning samtidigt som hon testar sitt nya 3000-kronors stetoskop. Johan har all anledning att le. Han är i toppform enligt Downhill.

söndag 7 december 2008

Sittställnings-professorn var i stan.






Vilken helg det har varit. Det har justerats cyklar med sittställnings-professorn Idol-Mattias. Han var på genomresa för att tillbringa en kärlekshelg i Köpenhamn. Vi passade på att låna honom på fredagskvällen. Det stora lodet och tumstocken var nedpackad för att göra teamhojen ännu lite snabbare och aerodynamisk.
Tack Sara för du stod ut och tusen tack till Idol-Mattias för ditt stora hjärta och enorma cykelkunskap.