lördag 10 september 2011

I dag är man stolt onsdagsspurtare!


Vädret perfekt och skönt trissande innan start, men skrämmande tyst när vi väl stod i startfållan. Bonus var ju att Glembro inte kunde motstå frästelsen och vände hem för att hämta hojen 10 min innan start!

Fram till Slimmingebacken gick det i ganska makligt tempo, inga konstigheter. Väl i backen vaknade Forellen och satte fart och jag fick mina första krampkänningar i framlåren. Väl på
krönet hände något, för mig, obegripligt, kan kanske beskrivas som stående krash. På något vis körde han ihop med enågon och lyckades skeva till drivlinan, bakväxel eller vevparti samtidigt som bromsen kröp tätt intill fälgen. Klungan splittrades hursomhelst och jag, Forellen och Luke var bland de sista att hinna med tåget utför. Sedan följde en serie småattacker. Forellen tvingades släppa i nästa stigning för att justera broms och lösa mysteriet med drivlinan.

Precis där vi lämnade bokskogen såg Schmunk sin chans och gick solo. Han fick en bra lucka och körde ett bra tag. Tyvärr satte Mumien (segraren) fart och jakten var igång, här tvingades jag släppa klungan ynkligt kvidande med kramp i benen. Vad jag förstått så blev Schmunken ifattkörd och det hela avgjordes i en aningen stökig spurt. Bästa placering av onsdagsspurtarna tog Luke (4) Stort Grattis! sedan UC-Fredrik(5),UC-Oskar(6), Schmunk(9), Glembro (13), Jag (15).

Mest impad är jag ändå över Oskars offensiva körning, attack på attack, och benen verkade aldrig ge sig. Bra köttat i backarna också. Oskar du är min nya UC-idol!

Kul med ett större motionslopp i Malmö men tyvärr kan jag inte ge något vidare betyg till arrangemanget. Flaggvakter och motorcyklarna förvirrade nog mer än de hjälpte. Banan var fin, men man bör nog undvika att korsa stora vägar om man inte kan garantera säkerhet med flaggvakter m.m.

Korrigering:
*Bästa placering bland onsdagsspurtarna: Tina Canerholm (2)! Mycket starkt kört och stort grattis!
*Schmunk skall vara Spurt-Schmunk och inget annat.

Kan man nu lämna in Soldetröjan för kemtvätt och låta den hänga inplastad till april 2012, eller planeras fler utmaningar? Själv hoppas jag fortfarande på ett specialGP inomhus på gokartbana när snön ligger som djupast.

8 kommentarer:

Ola C sa...

Imponerande, bra kört.

Ola C sa...

..jag spammar vidare..."mumien" va ju Joakim Karlsson. Började cykla för typ 3 år sen o har vunnit några gran fondo o seniorlopp + kom 8 eller nåt på elit-sm kortbana i somras. Han var med på onsdagsspurten förra sommaren, tyvärr slutade den onsdagen med masskrasch på spurt #1...

Forellen af Tractorpuller sa...

Bra kört allihopa! Det var en fröjd att se så många OS cyklister. Maskinproblem eller ej så hade jag en fruktansvärd " pingis" lunga efter Slimminge och hade aldrig orkat hänga på superklungan i mål. Dagens hjälte är Budda af tractorpullers som bogserade mig i mål samt agerade servicetekniker när min kedja såg ut som ett ormbo.

Full pull!

Oskar sa...

Tackar för de fina orden, de värmer väldigt :) speciellt när man sitter å grämer sig lite att spurten blev som den blev. Får ju säga att zorn köttade på mycket bra också med en hel del förningar, det spelar stor roll, inte minst när man når backarna. Jag var väldigt sugen på att försöka dra iväg med några andra onsdagsspurtare men det gick inte trots kanske ngt halvhjärtat försök? O Schmunken visar som vanligt sitt sjuka slätdrag på slutet med hålla undan en bra bit(tror det var almåsa målet som fick motivationen att brista). Annars håller jag med om arrangemanget, lovande men med lite brister, men som vanligt är det jävligt gut att det finns eldsjälar som pallar stå för sådant här. Så, för att avsluta ett långt inlägg, Daniel, nu är du min favvo konstnär !!

johan sa...

Kul att cykla med er, även om jag startade i fronten och sedan drog mig tillbaka för att hålla mig i bakgrunden.

Ni är övergrymma!

Tina sa...

Tack för korrigering och grattis! Jag hade inga förväntningar på resultatet, så det var en kul överraskning. Måste prisa den som prisas skall och det är Jacob som drog runt mig (och en jävla massa andra) i elva mil. Det var grymt, och jag är såklart tacksam för min andraplats.

Anonym sa...

Jag håller med i stora stycken, dock skulle jag ge riktigt bra betyg till arrangemanget. För det första för att Klubben Cyklisten verkligen fixat till något - känns som många andra bara snackar. Sedan tyckte jag det var bra ordnat från nummerlappsuthämtning till målgången (lite kort målfålla bara). Allt kan såklart bli bättre, men för ett förstagångsarr ger jag nog detta 4+ på femgradig skala. Speciellt tröjan var en kul surprise!

D. Zorn sa...

Visst är det jättekul att arrangemang blir av och inte bara stannar på skrivbordet. Kul att så många körde också. Jag vet inte om Anonym körde i förstaklungan hela loppet, för där kändes det ganska vanskligt vid ett stort antal trafiksituationer. Man visste liksom aldrig vad som gällde, är det fritt att köra eller ska vi stanna? När jag är resultatlysten och trött med horn i pannan så tar jag ofrånkomligt risker och då hoppas jag att anmälningsavgiften räckte för att få någon annan att tänka på säkerheten. Om inte det viktigaste av allt kan garanteras så faller det platt, med eller utan tröja.

Dessutom så är jag lite osäker på Klubben Cyklistens roll i det hela. På Malmö Velo Classics hemsida står IS-Event / i-Strategi AB som enda arrangör och Klubben cyklisten finns inte ens omnämnd(???)...kanske förklarar varför logistiken, resultatservice och sponsortröjor fungerade bättre än banan?