tisdag 23 februari 2010

The fine art of porridge

Hemligheten bakom en av våra största skidåkare och enligt säkra källor det som utgör 97 % av dalmasarnas hemkunskapsläroplan... ja just det grötkokning.
Vår egen favorit dalmas(delad första plats med Dan the man)
Johan "Forellen" Norell har valt att avslöja de hemligaste hemligheterna.


Mat-Niklas och Mat-Tina, se upp här kommer Gröt-Johan!!


9 kommentarer:

Matti sa...

Så jävla goo!

Veronique sa...

Just nu tävlar jag bort en ABTRONIC X2 på min blogg! Var med och tävla du med :)

Greven sa...

Jag kan meddela att Åsnefarmaren Tractor Puller har ett svårslaget rekord när det gäller gröt. En morgon under sin aktiva karriär åt denne man gröt gjord på 7 dl havregryn, detta var under allaskallätasomgundesvan eran och det var carbos som gällde. Jag ligger själv i lä här då Mr Muling (kostrådgivare från Borås) tyckte att jag endast skulle äta gröt kokt på 5dl havregryn till frukost plus mackor och ägg.

Grefve afv Tractor Puller


är Jawbreaker nöjd med krusinginslaget?


Best Regards Kristoffer Johansen

Dan Stenqvist sa...

Jawbreaker är så sjukt nöjd med krusinginslaget så det inte är klokt.

Unknown sa...

"ögonkontakt e jätteviktigt med gröten", underbart.

schmunk sa...

En jäsingens redi dos salt.

Ja brukar köra i kanel o skivat äpple iblann. Det blir fint. Men det kommer inte i närheten av Norellens krämighet.

Snarkus sa...

jag har inte tålamodet att koka gröten så länge. hinner sällan bli mer än fingervarm innan jag ivrigt slabbar i mig den. undrar om man kan sätta igång grötkoket kvällen före.

Johanna sa...

Jag är så trött på denna gröt, varje morgon, 365 dagar om året kokas det gröt hemma hos Gröt-Johan. Oavsett om det är kronprinsessans födelsedag eller min födelsedag så börjar dagen med; -Johanna, vill du ha lite gröt?
Och 365 dagar om året svarar jag vänligt men bestämt; Nej tack!

Jens sa...

Gröt gröt gröt, gröt, jag håller med Johanna, det kan bli lätt enformigt.

Jag brukar liva upp med dadlar banan, sojamjölk och blåbär, lingon är ute, man måste tänka urbant.

Ett trick till total krämighet är en tesked honung precis innan gröten är klar, den gör underverk som en klick smör i en klar risotto;-).

För övrigt Snarkus så går det utmärkt att mickra gröten, frågan är om det inte är det mest etiska sättet att laga gröt i dessa energisparar tider?


Ultimata gröten - Polenta med en klick fikonmarmelad och 4%ig mjölk ;-)