söndag 1 februari 2009

Kosttips med Anna Axelsson

Hej alla sköna läsare,

Hoppas att Ni har haft en underbar start på det Nya Året.
Själv har jag inte synts på bloggen på ett tag då det har varit full fart framåt hela tiden.
Men nu är jag tillbaka och ska försöka att göra lite goda inlägg.
Denna vecka börjar jag med....

..Lätt sallad med spenatblad och prosciutto.

Ingredienser;
12 skivor prosciuttoskinka
6 plommontomater, halverade
Olivolja
Krossad svartpeppar
200g färsk spenat
200g färsk sparris *Blancherad
1 1/4dl hyvlad parmesan
Dressing;
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
3 msk basilika, strimlad
2 tsk brunt socker
Gör följande;
Lägg skinkan samt de halverade tomaterna med snittytan upp i en långpanna och skvätt
över olivolja och lite peppar.
Ugnsstek i 175 grader ca 25 minuter tills skinkan är knaprig och tomaterna mjuka.
Blanchera sparrisen skala sparrisen med en potatisskalare, lägg i kokhet vatten i några sekunder, skölj genast i kallt vatten-detta gör att man bevarar färgen samt att smaken behålls i sin urspungliga smak.
Lägg nu upp sparrisen samt sköljd spenat varvad med parmesam, tomater samt skinkan.
Blanda dressingen och ringla den över salladen, toppa gärna med lite svartpeppar.
Till denna sallad kan man servera hemmagjorda klyftpotatisar.
Låt smaka!
//Anna

2 kommentarer:

Anonym sa...

holi moli, Anna kan inte du ha "matutställning" eller provsmakning på Solde ngn helg? Låter sjukt gott

Anonym sa...

Klart vi kan ha en liten provsmakning på Solde,,
inga problem för min del.