tisdag 20 april 2010

Pannkakor?

Kvällens scenario: Jag och Downhill hade tänkt att festa till det och bestämde oss för att göra pannkakor med vårt nya pannkaksjärn som Down köpte in på Ullared för ett par veckor sedan. Frid och fröjd.
Väl hemma så gör vi pannkakor efter detta recept. Första laggen ingen problem (vi körde på 6:ans värme).
Andra laggen, ärligt talat, vad f-n händer? Anna Axelsson, input tack!

6 kommentarer:

Jenny sa...

En fråga: Fick du betalt Amelie?

schmunk sa...

Jag har ett recept som alltid funkat och jag har det i skallen:

6 dl mjölk
2 ägg
3 dl vetemjöl
en nypa salt

Först äggen, sen 3dl av mjölken, sen mjölet och saltet, vispa satan, resten av mjölken, vispa litta, låt stå en stund, grädda.

Snarkus sa...

jag har gjort amerikanska pannkakor två gånger idag

johan sa...

Tappade ni smöret i pannan inför andra pannkaksgräddningen, eller?

Tydligt, mycket tydligt, att det handlar om för mycket fett i pannan... ;)

Dan Stenqvist sa...

Bra där Johan!

Anna Axelsson sa...

Jag skrattar så jag gråter!,
vad händer där i stekpannan?!?
Ja det måste vara vara för mycket smör och för hög värme och för lite ägg helt enkelt....
Ja det får nog bli ett inlägg på
pannkakor nästa gång:-)!