torsdag 8 april 2010

Veckans kosttips med Anna Axelsson

ANNAS ÄLGKÖTTBULLAR!

Ingredienser;
ca 600g älgfärs
1 gul lök
ca 1/2-1 msk riven ingefära
Viltfond lagom mycke(Touch of Taste)
salt, peppar
1 1/2 skiva vitt bröd
1 1/2 dl mjölk
Lite strösocker
Gör så här;
1) Mixa brödet, gula löken och mjölken i en mixer.
2) Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke, salta och peppra efter smak,
rör i lite viltfond och önskad mängd ingefära. Tänk på att ingefäran har stark smak så ta lite i taget och smaka av den råa älgfärsen.
Rör om ordentligt.
3) Låt alla ingredienserna vila i bunken i ca 10 minuter så att allt binder ihop sig- stabiliserar sig.
4) Rulla önskad storlek på köttbullarna och stek dem direkt i pannan med ganska så rikligt med smör i, det blir så härlig färg på köttbullarna med smör i pannan :-)
5) Klara att serveras med önskade tillbehör, idag gjorde jag bönor och ärtor och Vincent(min son ) tog makaroner till.
Jag rekomenderar äkta potatismos, eller kokt potatis med lingon och kantareller och brunsås till.
SMAKLIG MÅLTID!

1 kommentar:

Dan Stenqvist sa...

Smaskens som alltid Anna!