tisdag 8 september 2009

Veckans låt med Tractor Pullers

Året är 1995 och jag, Kozak, Körv, Greven och Limpan sitter i en VW Jetta leasing bil (årsmodell -87) och är på väg till ett GP lopp på något öde Industriområde kanske ändå bort i Upplands Väsby. Drivknutarna är på väg att ge sig så hela biljävlen hoppar och slör så det känns som vi kör igenom Arenberg skogen.
Men vad gör väl det......
I 24 kanalaren brusar vår favvo kassett "Blandade hits" med Eddie Meduza. Vi kan alla låtar innan och utan och sjunger med i varje låt som vi givetvis kan innantill.
Kozak kan inte inte texterna, han bara ler. Limpan kan texterna fullt ut men han vill inte sjunga, han vill sätta in Barbados kasetten men vi vägrar. Då visslar han sig igenom kasetten istället.
Eddie Meduza kasetterna knyter oss samman på något förunderligt sätt. Som en religion. När vi kör genom Uppsala centrum 19:30 spelar vi våra älsklingslåtar genom megafonen som vi har gömt i motorrummer så det dönar mellan husen. Tur att det var dags att vända på kasetten precis när snuta möter oss. Vänd på bandet.....
Raggarna lyser upp vid Körvmojjen när vi kör förbi fast Jettan inte är fin nog i deras ögon. Det skall vara 240!
Idag är dom sällsynta 240, 740 och till och med 850. Det är i S40 som Eddie spelas nuförtiden.
Och ibland.... när jag och Greven är alldeles själva tillsammans utan fruar och andra vuxna myndighets personer, då plockar vi fram blandade hits som Greven tankat över ifrån kasett till CD med kasettbrus och spelar oss lyckliga.
Veckans låt från blandade hits heter "kom hit skall du få" och handlar om en förbannad skåning och är något ni aldrig kommer få höra på Mix Megapol, men jag vill dela med mig av en 3 minuters närvaro i kupen på en Jetta 1996 tillsammans med 4 vänner.





Tomas Kozak, Den hemlighetsfulle Polacken från Stettin som på sannolika skäl är misstänkt för att ha stulit en Playboy tidning av undertecknad våren 1996
Anders "Körv" Ivarsson, 90 talets talangfullaste cyklist som gav upp cykel karriären pga av kärlek till kokta hot dogs samt Brudar&Bärs&Rock´n Roll
Fredrik "Limpan" Lindström, Direktör Spårtiff i Glasrikesresan som har ökat sin vikt med 5st racerhojar sedan 1996 samt idag medlem av Tractor Pullers
Greven medlem av Tractor Pullers
Pelikanen medlem av Tractor Pullers
Full Pull och glöm inte koppla loss plogen ///Pelikanen

6 kommentarer:

Johan C sa...

Jag skrattar högt. Fantastiskt gästspel på veckanslåt Pelikanen. Lever den upstripade Jettan?
Är det här ett litet hån/morot/skrämsel till skånesektionen?

Jens sa...

Haha,

Jettan kanske kan bli Team Soldes nya teambil, om den lever dvs:-)

Erik A sa...

Pelikanen har precis skrivit in sig i cykelinläggens historie böcker. Det här kan vara den absolut bästa historiska återblicken i modern tid sedan Herman Lindquist befann sig med microfon och gummistövlar i de innersta gångarna av Näs slottsruin på Visingsö 1982, otroligt Pelikanen! Jag torkar tårarna, lutar mig bakåt och på något underligt sätt känns det som att jag sitter i baksätet på jettan. Tack.

Snarkus sa...

fantastiskt! vilken berättare!

Simon Busk sa...

ja! fantastikst! och eddie får man gratis med på köpet! Stort tack...

Pelikanen sa...

Jettan lever i raggar himlen numer. Tyvärr ville inte Toveks bil ville kosta på den nya drivknutar för 2å5 efter avslutat leasingkontrakt.
Men visst var den snygg, iallafall 1996!

Man kan säga att veckans låt är en slags hyllning till Pro Tour skåne och alla er skåningar som kör där, samt till er roliga blogg.