måndag 23 augusti 2010

Daniel Andersson rapporterar!

Kungsbacka Granfondo 2010

Just som man trodde att vi skulle klara oss utan regn så öppnar sig himlen, en minut efter start. Första 20km var riktigt otäcka och nervösa. Alla ville vara med längst fram, dels för att inte riskera att vara i fel ände när klungan delar sig, dels för att inte hamna bakom eventuella olyckor. Jag klarade mig med hjärtat i halsgropen undan en omkullkörning efter ca 10km, efter en tur ner i diket för att undvika krashen kom jag upp på vägen igen och var snabbt ifatt klungan. Efter ytterligare ca.3km var det dags igen, en snabb utförslöpa, med en snäv höger i dalen, bromsar ett gäng omkull i 60 knyck. Jag är en av de sista att klara mig genom kaoset och hinner ikapp klungan igen. Jens Bringe hade otur och blev avskuren från klungan, hamnade i en slö grupp, tog själv initiativet men fick tyvärr smaka på väggen innan han hunnit ifatt klungan. Efter ytterligare några incidenter med tappade vattenflaskor, pissande cykelcitykillar m.m så kändes det mer och mer ordnat i klungan och regnet lättade.

När vi tillslut nådde de lite längre backarna droppade allt fler av. Efter 82km satte Oskar Håkansson tempot i den sista rejäla backen där Magnus Juhlin slutligen tvingades släppa och fick trampa hela 45minuter själv innan han blev upphunnen av nästa grupp.

Jenny Backman hamnade i en trevlig, mindre grupp som körde på bra fram till sista varvet, då beslutade dom sig för att stanna i depån. Jenny som var fast besluten att slå förra årets resultat struntade i gubbarna, trotsade kraftig motvind och gav sig ut på den sista rundan själv. Efter solokörning sista varvet kom Jenny in som 4e dam och förbättrade sitt resultat på de kuperade 137 kilometrarna.

Vad jag inte märkte förrän vi gick i mål vara att en grupp på ca.20 cyklister, främst från cykelcity + Idol-Mattias, gått loss någonstans och att vi inte alls var tätklungan. Inte undra på att det var så få attacker och ordnat tempo. Lite tråkigt att cykelcity kontrollerade vår klunga så pass att att ingen annan tog initiativet och försökte jaga ikapp. Segraren gick in på ca. 03:30. Första klungan med Idol-Mattias och cykelcity 03:31. Andraklungan med oss diversecyklister 03:34.


6 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Vem är mer kär i Magnus i smyg?

Johan C sa...

Gott jobb Daniel!

Johan C sa...

Och ni andra också såklart!

Helena sa...

Jag är lite kär i Jenny <3 Jenny du är bäst!

Massenga sa...

Så fina ben! Hur har ni lyckats med rakningen utan skärsår?

Jenny sa...

Tsss, Helena...:D Du är för go!
Vilket resereportage Daniel, riktigt fint! Och egen stjärnfotograf!;)