fredag 29 april 2011

Första turen



Sarah och jag begav oss ut på premiärcykling idag, jädrans vad gött det var! Konstigt till en början förstås när man inte suttit på cykeln sen i september men efter lite felväxlingar och en ofrivillig track standing (just det ja, fötterna sitter ju fast...) så är man på banan igen. 2,2 mil, 24 i snitt, glida längs ribban i kvällssolen, sömnadssnack och sen lite fartkänsla ut mot Brofästet. That´s what I´m talking about! Kvalitet! Någon som blir sugen?!

Men den stora behållningen från dagens cykeltur var nog den brutalt snygga nya hojen som Sarah investerat i, OJ vilken läckerbit! En ära att få vara med första gången som de sprillans nya däcken fick möta asfalt. Jag grämer mig för att jag inte tog ett smygfoto, men jag kan säga så mycket som att den var blank, vit, blå, röd och galet fin. Såg snabb ut, och efter ett rullningstest i en nerförsbacke så kunde jag även konstatera att den var snabb. Coolt!

torsdag 28 april 2011

Nattens fjäril

Rykten - Pista Malmoe

Runt Möllan viskas det om att Sveriges hårdaste cykelsällskap, Pista Malmo, kommer att ha ett lag i år på Onsdagsspurten. Kommer vi att bli akterseglade tro? Det finns risk för det.

onsdag 27 april 2011

Onsdagsspurten 2011 - Kryssat och klart



Då så. Nu är det kryssat och klart. Tändningen är så pass total att jag fick till perfekta kryss med burken rätt igenom hela rundan. Gervarden, Forellen, Carlström och jag fick ett smörpass i benen samtidigt som vi gick igenom spurterna. För er som körde förra säsongen kan vi meddela att det är i princip exakt likadana spurter som 2010. Det är bra. Skapar lugn i klungan och de som har varit med förut kan informera nya åkare smidigt och behändigt.
Tiden kommer att bli onsdagar 19:00 med samling vid Blomsterkiosken. För de som kör från start kommer en klunga gå från St Knuts torg ca 18:40.
Vi börjar nästa onsdag med en likadan prolog som vi gjorde förra året. Vi rullar igenom spurterna och snickesnackar och sedan vid spurt nr 6 kommer vi att köra enmannarace där den bästa tiden kör i ledartröja följande vecka.
Som alltid är ALLA välkomna att vara med och köra. Ingen blir avhängd och det är ok att köra med Campa. Damerna kör som vanligt i en klunga för sig efter herrarna. Vill man bra vara med och rulla runt och njuta av stämningen är detta ett utmärkt tillfälle att få ca 3,5 mil i benen.
Väl mött på onsdag hörrni!

Matti Andersson


Team Soldes starke man, Matti Andersson, kommer att knäcka allt i år.

Team Urban Cycles - Rykten

Det kom precis in ett rykte om att Team Urban Cycles ska köra lagtempoträning imorgon.

måndag 25 april 2011

Smörtur

Jag och Thomas körde en underbar fixietur till Bokskogen. Fika och gott snack. Cykeln gick bra.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Meckafton

Nu har jag börjat skruva inför Girot den 7:e. Materialet känns lovande.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 21 april 2011

Urladdning/Återhämtning

Och efter att ha promenerat 25 minuter i cykelskor är det naturligtvis viktigt att fylla på vätskedepoerna.

Lennie Smalls


Det är ju inte kul att behöva vända tillbaka med maskinhaveri efter bara fem minuter, men nog måste jag tillstå att det känns oerhört tillfredsställande att veta att vinterträningen har gett resultat och att teamet valt helt rätt uppladdning.
Trycker man till med långt ifrån max-output och kedjan går av, då vet man att benen finns där.
Jag har fått de svar jag sökte av gårdagens runda och av rapporterna att döma så satt både Dan och Danilo på smaragder.
Bring on the Onsdagsspurt! Team Solde är redo.

Clabbe

Igår körde jag, Clabbe "Epic" Persson och Daniel en runda. Vi minns alla Epics årsdebut förra året då pedalen gick av efter 3 km. I år kom vi 600 m innan Clabbe ställde sig upp och drog av kedjan i sann Pentinen stil. Clabbe kommer utan tvekan att köra in på topp-3 i år.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 17 april 2011

Publicitet och 30W extra


Daniel Ekbladh, till lika min sambo och sparringpartner här i cykelkollektivet Falkberget, har på eget initiativ gjort ett jättejobb på Sydsvenskan. Inte mindre än tolv sidor+framsida+video bildreportage om vinterträning på CK Ringen publicerades i dag i Sydsvenskan!

Aldo him self var upp i varv när vi idag anlände till Skanör, "Vem är det här?" viftades med söndagsbilagan. Strax efter rullade Gevard in med ett fixiegäng på släp och undrade vem nuna han mött i ottan.
Gott kaffe bjöds det på som vanligt.


Dessutom har jag sedan föra helgen hittat 3o nya watt att klämma ut. De satt inte, som man skulle kunna tro, i benen, utan i vevlagret. Jag skruvade bort vevpartiet och hittade därinne en bricka som såg ut att komma från 1:a världskriget, bort med den, och vips blev jag lite lättare och ca. 30W starkare.

lördag 16 april 2011

Söndagsdistans


Ställ in sadelhöjden, rätta till glajorna, raka benen och spänn vaderna, våren är här! Vi var tre som gjorde premiär på Aldo redan förra söndagen, men nu på söndag kör vi igen. Distanspass från St:Knuts 10:00.

tisdag 12 april 2011

Ica

Idag tog jag bilen, cykelen och grabben och handlade på Maxi.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 10 april 2011

Det börjar bli dags att träna...


Det är en sån glädje. Johan flaggar för att Onsdagsspurten snart går igång. Jag har längtat hela året. Mitt sista träningspass var just finalen förra året för Onsdagsspurten. När jag satt på ett kafé och drack en enkel tillsammans med Downhill och Våfflan idag ringde Lars och lät meddela att han skulle ut på en runda i Bunkeflo. Snabbt beslut. Skulle man köra första passet för året just idag? Japp, det var läge. Ut till Bunkeflo och satte mig på hojen. Kändes sjukt bra i medvinden i 55 knyck med Lars på hjul. Sedan vände vi hem. Efter ca 2-3 meter började jag stortugga styrlinda. Blicken rörde sig inte en millimeter från Lars baknav. Gips direkt. Stum som en gammal Chaplinfilm. Lars Laufeldt får vi se upp med i år. Vilken form han är i! Makalöst! På bilden nedan bör ni se Lars baknav någonstans.

Det börjar närma sig...


Oj vad vintern har varit lång. Men nu är det snart dags för Onsdagsspurten att dra igång igen. Första onsdagen i Maj alltså den 4 kommer det att åkas prolog. Boka upp detta datum i era kalendrar.
Det kommer att bjuda på nymodigheter såklart. Mer om detta senare.
En sak som är spikad är att det kommer att bli samma spurtrunda som förra året.
Ses snart.

www.henkeabom.blogspot.com

Vår allas kära Henke Åbom bloggar om livet som cyklist i Holland. Han skriver nästan lika väl som han cyklar så det är i vanlig ordning kvalitet som levereras från den gode Åbom. Trevlig läsning.
www.henkeabom.blogspot.com

lördag 2 april 2011

Un Giro di Sporco Sud 2011

Stenqvist kommer att stå på startlinjen och hålla Thomas Gervard i handen!

Un Giro di Sporco Sud 2011 Teaser from Martin Lang on Vimeo.

fredag 1 april 2011

Flandern.

det var ett tag sedan jag skrev inlägg. men så är det ibland. nåväl, idag åker jag till Belgien, det ska bli kul. Imorgon ska bla jag och Idol-Mattias cykla just detta lopp. det kommer att bli en rackarns fin upplevelse hoppas vi på. dessvärre har jag bara ett pass i benen sedan oktober så formen hade kunnat vara bättre. tror att pumpen är igång väl efter mkt längd i vinter men lokalt i benen kunde det som sagt varit mkt bättre. ja ja, en underbar upplevelse kommer det iaf bli och det är ju vad vi lever för - just upplevelsen av livet. lördag kväll blir det pommes, majjo och bira. på söndagen avnjuter vi proffsflandern på plats och har den stora förmånen att vara väldigt nära leopardtrek så det blir oxå fint.