måndag 17 maj 2010

Regelverk.

Onsdagsspurtens Grundregler.

Säkerheten kommer alltid FÖRST. Med detta menas att trafikregler gäller och var och en ansvarar för sin säkerhet, men också att vi inte utsätter andra för fara. Hjälm är en självklarhet, ingen hjälm inget spurtande.

På transportsträckorna mellan spurterna kör vi högst två i bredd, och håller oss på höger sidan av vägen. Spurterna startar som tidigast när vi når "krysset" i vägbanan. Även under spurterna tänker vi oss för då vi kan få möte iform av bilar m.m.

Om det blir en utbrytning dvs lucka innan “krysset” bedöms det som tjuvstart och då blir man diskad på den gällande spurten.

Kort efter varje spurt delas det ut poängkort, hämtas inte korten delas poängen inte ut. Delavega kommer vad stenhård med detta i år.

Vi återsamlar fältet efter varje spurt. Men det gäller att lägga i en eller två växlar till i spurterna då väntetiden är begränsad. Lika viktigt är det också att inte börja rulla på mot nästkommande spurt innan signal från tävlingsledaren kommit.

De två röda ledartröjorna.

Denna tävling vänder sig till alla som deltar i Onsdagsspurten. Det finns 7 st spurter längs en 24 km lång banan, varje spurt ger poäng enligt 5 - 4 - 3 - 2 - 1 modellen, d.v.s vinnaren får 5 poäng tvåan 4 poäng o.s.v. När vi sedan kört igenom dagens etapp räknar vi samman resultaten alla cyklister fått.

Poängen följer sedan med till den totala resultatlistan där cyklisten med flest poäng kör i ledartröjan, vid lika poäng kör den cyklist med flest etappvinster och om det inte heller här går att skilja dem åt faller det på resultat vid sista spurten.

Det finns två röda tröjor. En dam och en herr.

De två blå poängtröjorna.

Detta är nytt för i år. I och med att det knappt finns några berg I Skåne så omvandlar vi den blå bergströjan till en poängtröja istället. Den som lyckas skrapa ihop flest poäng under veckans spurter kommer att bära denna tröja. Om totalledaren dvs den som har den röda tröjan blir det den cyklist som tagit näst mest poäng som får bära denna ärofulla tröja. Man kan inte köra med dubbla tröjor.

Det finns två röda tröjor. En dam och en herr.

3 kommentarer:

schmunk sa...

Hur många poäng kan man ta på en omgång? Förra året fick man max 20 poäng även om man tagit mer. Jag tyckte det var bra med en begränsning. Kanske höjja den till 22 poäng?

Johan C sa...

Inget maxtak för antal poäng. Det är bara å åk!

schmunk sa...

Uppfattat. Det kommer nog funka bra nu när spurterna är längre och ligger litta tajtare :)