söndag 2 oktober 2011

Kort sammanfattning av lång söndag


9:30 Rullade Alex, Aron och Jag från Värnhemstorget för att plocka upp en urstark löpare vid namn Henrik Orre i Lomma. Dagens ledord var Gubbfart och syftar på den fart man håller när det går jämt, ganska fort och känns ganska jobbigt. Jävlar vad det gick undan fram till och uppför Söderåsen, sedan en rejäl och fantastiskt god lunchsalladsbuffé på Ängelholms golfklubb. Därefter tappade vi tyvärr Henrik som bränt sina kalorier de första tio milen.


Stigningarna uppför Hallandsåsen (Rörsjöholm från söder och sedan branta Hasslöv från norr) var lika utmanande som vackra och starkt motstånd bjöds från Alex och särskilt Aron som är i kalasform efter knappt ett år i Kinesiskt bergsstraffläger. Alex körde dock sista halvan av passet med världens hittills slitnaste spurtkloss och tappade gång på gång, i sann Armstronganda, pedalen med vänsterfoten men körde bra ändå och fick nog lite extra träning i högerbenet.


Gottaste av allt var kanske ändå när vi i Margretetorp insåg att tåget från Ängelholm går om en halvtimme och ett finfint lagtempo tog form som tog oss ända fram till Skånetrafikens biljettautomat.



Efter 17mil var jag den gladaste, då jag under prisceremonin på öresundståget erhöll den ofattbara bergsprissumman av ett hundra kronor, tack Aron för ett strålande arrangemang!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack for en riktigt fin episk tur genom det vackra skånska landskapet! Cykling i värdsklass!

Kul om vi hinner med en runda till innan permissionen från det kinesiska fångläger tar slut om två veckor.

Grattis till två fina, solida KOM. Vem som egentligen van på Söderåsen är lite oklart, tycker nog vi får ge den till Henrik.

/Aron

D. Zorn sa...

Instämmer, Henrik flög i väg som en raket uppför Söderåsen som ingen av oss kunde svara på.

coach sa...

Flott jobbat! Kul med bra planerade finturer.