lördag 31 juli 2010

torsdag 29 juli 2010

Ny serie - Onsdagsspurtsprofilen


Att det är roligt att cykla landsväg vet de flesta som läser den här bloggen. Dock är det inte lika roligt om man inte cyklar med trevliga människor. Det fina med landsvägscykling är dynamiken i klungan med löst snack om ditten och datten med folk man känner väl och folk man inte känner så väl. För att ni ska få en bättre inblick i vilka härliga människor ni cyklar med när ni kör med Team Solde tänkte vi börja med en artikelserie om alla profiler som cyklar Onsdagsspurten. Första profilen ut kommer att bli Thomas Gervard. Om några dagar kommer ni att veta betydligt mer om vem Thomas egentligen är och varför han började cykla! Stay tuned.

onsdag 28 juli 2010

Linjelopp


Idag var det linjelopp! Himla roligt tyckte jag fram tills dess att jag blev rejält avhängd på 4:e varvet. I alla fall så vann UC-Oskar i en hård spurtstrid över TP-Schmunk. Mycket taktik kändes det som och jag kommer aldrig att glömma när Spurt-Henke på 4:e varvet försöker elda på för att jaga ikapp utbrytarna och möts av fullständig tystnad till svar och noll reaktion från klungan. Taktiken har kommit mer och mer på onsdagarna och det gillar vi skarpt!

tisdag 27 juli 2010

Årets snyggaste lag!

Det är roligt att det har bildats lag på Onsdagsspurten. Det blir roligare spurter med lagåkningar.
Team Pelton storsatsade inför årets upplaga. De är inte bara snygga själva utan deras tyskinspirerade kostymer är årets uniform helt klart!

måndag 26 juli 2010

Premiär: Linjelopp.

Årets upplaga av Onsdagsspurten är full av överraskningar. Nu på onsdag ska det köras linjelopp. Reglerna är enkla. Alla startar samtidigt och först i mål vinner. Detta kommer att ske på en 9 km slinga. Vi kommer att köra 5 varv. På varje varv kommer det att delas ut spurtpoäng.
Om man är avhängd och känner att man inte har med tätstriden att göra så kan man gå i mål efter 4 varv för att inte alla ska behöva vänta på att alla ska över mållinjen.
Kommissarie för linjeloppet kommer självklart Thomas Gervard att vara.
Varvet är kända marker: Start/mål efter den branta backen mellan spurt 1 och 2. Varvet körs motsols!

Vi har inte lyckats stänga av trafiken så ni få ta det försiktigt med bilar och dylikt.
Vi ses som vanligt vid blomsterkiosken 19.30 för lite uppvärmning ut till start!
Frågor?

Resultat etapp 10



Ett litet resultatblad ifrån de 10 etapperna som körts. Ja jag vet att inte resultatet ifrån den 14 Juli är med. Delavega har åkt till Karibien för att rekrytera nya ryttare till Team Soldes satsning 2011. Han kommer hem i slutet på veckan med förhoppningsvis 5 nya Cavendish och ett onsdagsspurtsresultat ifrån den 14 Juli.
Det första damlaget ger sig in i striden för lagresultat. Team Vulkan får ni akta er för!!
Annars är det benhårt om lagkampen mellan BIP och TUC.

onsdag 21 juli 2010

Semesteretapp.

Det var ett 30 tal på startlinjen på dagens etapp av Onsdagsspurten. Inte dåligt för att vara mitt i semestertider. UC var heta som korvspad idag med sina upp-hottade teamkläder. Det märkets även på resultatlistan över inkörda poäng.
Sekreteriatet ber om ursäkt för dåligt iförd poäng på sistone, men ni som har varit oroliga kan vara helt på det lugna. Vi har läget under kontroll och uppdatering kommer inom kort.
Nästa vecka är det linjelopp som gäller. Vi kommer att köra 5 varv på en 9 km slinga. Det kommer inte korsa några stora vägar och det kommer att vara en jobbig backe. Mer info om detta längre fram. Vi ser iallafall fram emot roliga lagkörningar. Tack för idag!

Spurt

Ni vet det mycket väl, men vi gör er uppmärksamma ändå på att det är Onsdagsspurten ikväll klockan 1930. Samling som vanligt på Knut 1910. Jag känner på mig att Clabbe tar poäng ikväll.

onsdag 14 juli 2010

Onsdagsspurten 14/7


Semestertid innebär manfall på Onsdagsspurten. Det gjorde dock inte dagens runda mindre trevlig för de dryga 20 som ville rasta benen denna underbara sommarkväll.
Kvällen kung blev inte helt oväntat Spurt-Ola som med sina 25 pinnar fortsätter gå som tåget.
Kvällen drottning blev, inte mindre tippat, Helena som med sina 18 poäng drar ifrån i täten.
Min personliga favorit för kvällen var dock TP:s El Maco, som idag äntligen fick vinna sin första spurt i Malmö. Till skillnad mot de vana segrarna utbrast han med knuten näve: -Yes! Fan va skönt. Så jädrans fint att få se sådan spontan äkta glädje. Grattis El Maco!

Resultatlistan kommer så fort teamets datatekniker är tillbaka på kontoret.

tisdag 13 juli 2010

Onsdagsspurt den 14/7

Imorgon är det onsdag och såklart Onsdagsspurten. Samling 1910 på Knut eller 1930 vid Blomsterkiosken. Johan Carlström är på semester och jag själv får finfrämmande i form av syster och hennes äldsta son Albin. Jag och Albin drar på dragracing istället för Onsdagsspurten imorgon. Delavega kommer att vara på plats och dela ut poängkort som vanligt.

Jag kan köra inledningstalet redan nu:

"Hej och välkomna till denna onsdagsspurt!. Nya åkare som är med för första gången är extra välkomna. Inga konstigheter idag, det är en vanlig spurtrunda och ni som känner er osäkra eller inte vill vara med och spurta lägger er lite längre bak i klungan. Afterbike blir förslagsvis på Babel för dom som vill.
Några frågor? Då kör vi!

torsdag 8 juli 2010

Morsan i tidningen


Morsan delar ett uppslag tillsammans med Cykel City-Håkan i senaste numret av Outside. Bra jobbat Britt!

onsdag 7 juli 2010

Resultat efter etapp 8.


Benhårt i damernas total. Det är många som har chansen att få glänsa i rött. Spurt-Ola har gjort ett litet ryck i herrarnas total, men det är många etapper kvar.

Onsdag 7/7

Det blev en lugn och fin onsdag med kvalitetsspurter. Team Solde körde riktigt bra idag och extra mycket beröm ska Blixten ha som körde in på en riktigt fin andraplats på fyran. Jerry Andersson är i stan och såklart kör han i vitt/rött med ett par riktigt läckra hotpants till det. Härligt att ha dig nere Jerry!


tisdag 6 juli 2010

Corleones gym till salu!


I och med att Corleone har uppgraderat och inrett hela garaget till gym med 16 stationer är det gamla till salu. Fungerar utmärkt. Pris: 1700 kr och då kan ni få det hemkört till dörr om ni bor på vägen mellan Säter och Malmö. Först till kvarn!