tisdag 27 april 2010

Jens "The Bomber" Brine




Att Jens Brine kommer bli 2010 års hetaste cyklist är det ingen som tvivlar på. Vi som känner Bomber vet att det inte lämnas mycket åt slumpen i dagsläget. Första gången jag cyklade landsvägshoj med Jens, vilket var den 14 oktober 2008, så såg Jens inte lika snabb ut som idag. Jag glömmer heller aldrig vad han sa: "Jag kommer aldrig att cykla i tajts". The rest is history....Go go go Jens!

Norellen


Såhär munter kan Norellen se ut när han väntar på sin cappu. Det är bara för roligt att gå igenom gamla bilder.

Gott folk.

Snart är det dags för en ny säsong av Onsdagsspurten. Vi i Team Solde är taggade till tårna för att hitta nya former på onsdagarna. Tanken är att köra igång andra onsdagen i maj dvs 12 Maj. Det kommer bli nyheter såklart. Kommer mer info inom kort. Glöm inte träna spurter nu för sen ska det gasas!

måndag 26 april 2010

TP Skåne av med en åkare

TP Skåne har tappat Battleship. Frågan Team Solde ställer sig är om TP ska förstärka Skåne-avdelningen eller helt enkelt lägga allt fokus på Forellen, Schmunk och El Maco? Det ryktas för övrigt att Schmunk hängde av HELA Ringen på träning....

Ny film

Nu är inte längre "Dansar med vargar" min favvofilm. Detta episka drama tar hem förstaplatsen.

söndag 25 april 2010

Premiärtur


Där satt den! Idag körde jag och Matti vår första runda för säsongen tillsammans med Clabbe och Schmunk. Det kändes något över förväntan. Dock har man ett par rundor kvar till absolut toppform.

torsdag 22 april 2010

Till Erik

Tractor Pullers Världsmästarlaget vill tillägna Turbo Erik Abrahamsson följande:



Motivering: En monumetal och övertygande seger i världens första Pro Tour Sprint. Trotts att Erik spelar golf?!?, agerade han taktiskt fulländat som ett gammalt ärrat proffs och krossade allt motsånd.

Traktor Pullers Världsmästarlaget tar av hatten.

Hjälp!



Jag behöver byta vevparti för att säsongen ska börja, tydligen lättare sagt än gjort.
Är det någon som har sådant verktyg som man behöver lossa på vevarmen enligt bilden?
Eller finns det nån väg runt, så man slipper investera i ett specialverktyg som man endast kommer använda 1 gång.

tisdag 20 april 2010

Åbom i landslaget!


Det är så rackarns gött att "våran" Henke Åbom är uttagen och kommer att köra i landslaget. Hela Solde grattar Henke och är säkra på att han kommer att rocka i blå/gult. Bilden ovan har jag printat ut i 3x3 meter och har hemma på väggen, ingen dålig idolbild. Notera Henkes mush på bilden, blir det landslagsskägg Henke undrar Dan?

Pannkakor?

Kvällens scenario: Jag och Downhill hade tänkt att festa till det och bestämde oss för att göra pannkakor med vårt nya pannkaksjärn som Down köpte in på Ullared för ett par veckor sedan. Frid och fröjd.
Väl hemma så gör vi pannkakor efter detta recept. Första laggen ingen problem (vi körde på 6:ans värme).
Andra laggen, ärligt talat, vad f-n händer? Anna Axelsson, input tack!

måndag 19 april 2010

Maskin till salu

Min espressomaskin är till salu! Ett riktigt monsteråk och nästan lika välvårdad som Blixtens kropp. Mer info här

lördag 17 april 2010

fredag 16 april 2010

Pistarace den 24:e!

Ok, ni som kör fastnav och inte jobbar bakom bar den 24:e måste köra detta! Pista Malmo visar gång på gång att de är Sveriges hårdaste cykelsällskap. Vi från Team Solde är otroligt imponerade över Pistas engagemang och genomförande av stora event som Girot nu den 24:e.

torsdag 15 april 2010

M;iddag på Di Penco - Mission completed



Maken till trevligt middagssällskap har jag sällan varit med om! Jag och Downhill satt och mös tillsammans med Thomas och Theresia över en färsk pasta med Karl-Johan svamp och, ja just det Delavega, tryffel! Dock visade det sig inte vara så lugnt som jag trodde. Varje torsdag kör ju Giovanni "fiskafton" och det var fullt ös.

Middag på Di Penco

Idag går startskottet för "middagshäng" på Di Penco. Alla som vill tar sig till Di Penco klockan 19:30 och äter mat. Sedan cyklar man hem och fortsätter med sina göromål. Konceptet är kort och gott att äta en relativt snabb middag i goda vänners lag och snacka livsnjuteri under tiden. Alla är välkomna. Det brukar vara väldigt lugnt på Di Penco på kvällstid och det behövs inte bokas några bord. Väl mött ikväll 19:30!

Fixie till salu


Min baristakollega Sebastian ska uppgradera och därmed blir hans fina Crescent till salu. 3000 kr, prutat och klart är priset och då ingår INTE broms. Hojen är nyservad och i topptrim. Mejla b_sebbe@hotmail.com om du är sugen!

onsdag 14 april 2010

Vårkväll när den är som bäst!

Amelie, Camilla, Helena, Jenny, Johanna, Annika, Theresia, Sarah

10 grader varmt och solsken! 8 glada var vi på årets första tjejrullning. Mycket snack och glada miner. Äntligen är vi igång! Det kan ju även ha varit den sista tjejrullning för Amelies del för ett tag framöver. Med magen i ramen och knäna åt öst och väst så visade hon var skåpet ska stå! Härliga Amelie!

Turen blev Rondellen-brofästet-Klagshamn-Gessie-V Klagstorp-Klagshamn och en stunds solnedgång vid brofästet. Repris nästa onsdag om vädret tillåter. Samma runda eller annan och alla välkomna!

måndag 12 april 2010

Tjejrullning.

Gott folk, damlaget har stora förhoppningar om det kommande cykelåret. Premiärrullningen i gemensam trupp äger rum nu på onsdag kl 18.15 ifrån rondellen "Turbinen" vid Tessinsväg. Jenny och Sarah lovar hålla bra fart och guida er på en riktigt fin tur. Ju fler desto roligare.
Killar får såklart också vara med, men inga tuppar!

söndag 11 april 2010

En ganska dålig film , men ändå ganska bra.

Denna gigant.


Det finns bara en Henke Åbom, det finns bara en Henke Åbom!!
Åbom lyckades spurta hem en seger nere i Belgien på upploppsrakan.
Läs mer på Borås CA sidan.
Grattis, Grattis, Grattis!

fredag 9 april 2010

Bröllopstur.

Det är en stor dag för Team Solde imorgon. Vår stjärnryttare och Fabian Cancellaras kompis Blixten ska gifta sig. Han kommer inte själv att vara med på turen för han hade något att fixa med. Men vi andra firar detta med en lördagstur kl 12.00 ifrån st:knutstorg. Tager du detta är det bara att dyka upp.

torsdag 8 april 2010

Det spritter i benen.


Det var en lekfull och fartfylld tur idag. Det sprittade (svårt ord i böjd form) mer än i mina ben. Det var gott snack blandat med fina spurter uppför bergstopparna i Malmös omnejd. Detta trots att det var nypremiär för Coach i år och årspremiär för Mad-Max. Gott jobb.

Veckans kosttips med Anna Axelsson

ANNAS ÄLGKÖTTBULLAR!

Ingredienser;
ca 600g älgfärs
1 gul lök
ca 1/2-1 msk riven ingefära
Viltfond lagom mycke(Touch of Taste)
salt, peppar
1 1/2 skiva vitt bröd
1 1/2 dl mjölk
Lite strösocker
Gör så här;
1) Mixa brödet, gula löken och mjölken i en mixer.
2) Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke, salta och peppra efter smak,
rör i lite viltfond och önskad mängd ingefära. Tänk på att ingefäran har stark smak så ta lite i taget och smaka av den råa älgfärsen.
Rör om ordentligt.
3) Låt alla ingredienserna vila i bunken i ca 10 minuter så att allt binder ihop sig- stabiliserar sig.
4) Rulla önskad storlek på köttbullarna och stek dem direkt i pannan med ganska så rikligt med smör i, det blir så härlig färg på köttbullarna med smör i pannan :-)
5) Klara att serveras med önskade tillbehör, idag gjorde jag bönor och ärtor och Vincent(min son ) tog makaroner till.
Jag rekomenderar äkta potatismos, eller kokt potatis med lingon och kantareller och brunsås till.
SMAKLIG MÅLTID!

onsdag 7 april 2010

Torsdagslyx!

Imorgon torsdag kl 16.00 går det en 2 timmars tur från st:knuts torg. Förhoppningsvis i vårvärmen.

tisdag 6 april 2010

Film

Vi gillar söta killar som kan cykla BMX!

Eduards Zunda and Adrian Malmberg /// Barcelona from RyyS on Vimeo.

Torsdagar med Pista Malmo

Äntligen!!!

Bröllopskeps


PÅ min svensexa fick jag göra många roliga saker. Bland annat bli bakbunden av två stora karlar på Möllan samt att sy min egen cykelkeps.

CYKELVÅRKÄNSLO-BONANZA 9/4 17:00

Glad Påsk alla cykelnördar! på fredag är det äntligen dags att ta tillbaka Malmös gator igen! Vi ses & fikar i TechnoRondellen (Kristianstadsgatan/Parkgatan) från kl.17 & cyklar sen därifrån mot nya äventyr cirka 17.30 -vid vårt mål väntar middag & knytkalas/picnic -vi tar me nåt, du tar me resten! tänk eko/veggo.

Det e dags att visa bilisterna vem som kommer ha makten över gatorna i sommar! HAR DU INGEN CYKEL!? Nemas problemas! Kom till vår cykelverkstad på aktivitetshuset Utkanten (Industrigatan 20) på onsdag kl.19 & fixa en GRATIS CYKEL! Du bygga -vi hjälpa!

Ses sen nörds! //Kram & Hej! Re-Cycle-ism

Vykort från Italien





Hej Team Solde, här kommer ett litet vykort från soliga italien.

Backar så det står härliga till varje dag. Mats och Peter Eld (aka mr Polman) krigar uppför som proffs, en annan tar igen vad man förlorar mot "proffsen" nerför. Tillfälligt innehar jag titeln sir Downhill, men bara temporärt då tills vi är tillbaka i Svealand då såklart ;-), då återtar jag min mer traditionella Bomber skepnad.

Idag krigade vi uppför Pantanis gamla träningsbacke Cippo, 17% maxlut och 10% i snitt, 1423 höjdmeter, det tog bättre delen av en halvtimme att komma upp, men fint som snus var det.

Jörgen, Polman, Camilla och Anders från Cyklisten är med på resan, Petter Ering från Åstorp gör ett lysande jobb som ledare för den "krävande" Large gruppen där de flesta skåningar samlats, Magnus och Camilla tog en kaffe idag medan vi andra attackerade Cipo idag, Jenny krigar i mediumgruppen och skiner som en sol (som vanligt;-)).

På Lördag kväll bär det hemåt om allt vill sej väl.

Med Varma hälsningar,


Sir Downhil, Polman och Mazarin

Nya piratbrillor



Japp, nu är jag igång! Efter 6 månaders fullständig koma har jag idag kört en egen kick off och provat mina nya piratoakleyradarbrillor som jag köpte för 200 spänn på happy. De såg inte riktigt ut som orginalen men gav ändå en snabb känsla inför årets spurter!

söndag 4 april 2010

Korttur.


Det var 4 tappra cyklister som träffades på torget idag. Jens och Mats som precis som har kommit hem ifrån träningsläger i Italien. Efter ca 400 m skirker Mats: Vi skiter i det här det spöregnar och är kallt. Det var nog ingen som blev ledsen för det. Årets kortaste runda avklarad.

Det blir revansh imorgon. Jag kan inte vara med, men Spurt-Henke och Schmunken möter upp er på st:knutstorg kl 10!