söndag 28 februari 2010

Då är det vår

Oh så härligt att all snö regnar bort utanför. Det har varit några slitiga fixiemånader där man fått vara vaksam på vart framhjulet är på väg. Dock ingen vurpa (än). Vi börjar bli cykelsugna. Till exempel igår så sorterade jag min cykelklädeslåda och vill bara kränga på mig teammunderingen. VR närmar sig med stormsteg och för egen del börjar det bli dags att röra mer seriöst på mig. Första steget är att jag numera kör korta spurter till och från jobbet för att just känna lite på benen. Hittills har det bara varit diamanter i dem.

onsdag 24 februari 2010

Pullers tävling

Intern påminnelse till Team Solde. Glöm inte Pullers cykeltävling. Skicka in bidrag så att vi tar hem det!

tisdag 23 februari 2010

The fine art of porridge

Hemligheten bakom en av våra största skidåkare och enligt säkra källor det som utgör 97 % av dalmasarnas hemkunskapsläroplan... ja just det grötkokning.
Vår egen favorit dalmas(delad första plats med Dan the man)
Johan "Forellen" Norell har valt att avslöja de hemligaste hemligheterna.


Mat-Niklas och Mat-Tina, se upp här kommer Gröt-Johan!!


Skittles


Igår var jag och Downhill och strosade runt i vår favoritbutik Ica Maxi Västra Hamnen. Vi blir alltid lika stolta och lyckliga av deras extremt välsorterade utbud. Till exempel igår så upptäckta vi en ny amerikagodishylla med diverse härligheter. Ett av mina absoluta favoritgodisar, Skittles, finns numera på hyllan! "Ta två för bövelen" sa jag direkt till Downhill.

lördag 20 februari 2010

Meckarskrud


Jag har några stycken meckarförkläden på lagret här hemma till försäljning. Passar utmärkt till att baka bullar i det såväl som att skruva loss vevpartiet för att sedan inte lyckas skruva på det igen. Finns i färgerna vitt, blått och rött. Kostar strax över 200-hundringen. Mejla till danne@peak24.com om du är spekulant!

fredag 19 februari 2010

Phojting-fejs


Kära läsare.
Jag önskar att påminna er alla om att passa på öva på era vinstgrimaser i god tid inför den nya säsongen. Studera Andre Greipel i exemplet ovan från gårdagens etapp i Volta ao Algarve. Han får visserligen, till skillnad från oss alla, betalt för att cykla, men han är redan i full gång med sin säsong och måste ha legat i stenhård träning och följt minutiös planering hela januari för att redan så här tidigt på säsongen ha fulländat sin vinstgrimas. Team Solde lyfter på hatten för Andre Greipel och vi strävar efter att vara lika förberedda som honom när Onsdagsspurten drar i gång framåt vårkanten.

Clabo

Photo: Roberto Bettini från Cyklingnews.com

onsdag 17 februari 2010

Dagens mest långsökta spottning

Bra jobbat jb! Det var en god lunch i maj som jag, Amelie och Jens åt på di Penco.

tisdag 16 februari 2010

BREAKING NEWS

Tractor Pullers har en blogg!

Bombers skäggtävling - Slagskeppet


Hej!

Här kommer Slagskeppets bidrag till den i kommentarerna aviserade
skäggtävlingen. Bilden är några år gammal.

Hoppas jag vinner!

Mvh,
Slagskeppet af Tractorpuller

måndag 15 februari 2010

Cykelfest.

Gervard bjöd upp till cykel i fredags. Finmiddag, kvalitetsvin, microöl och 70-talets bästa film "Breaking away" på bioduk.
Tack som tusan Thomas.

TP

Går rykten på stan att Tractor Pullers har en blogg på gång.

fredag 12 februari 2010

185 cm Persson publicerad

Som ni/vi/alla har väntat. Nu finns årets rookie alla kategorier även att han tjuvstartade lite förra året publiserad. Ni hittar Clabbo; the full story på högersidan av denna blogg en bit ner. Att läsa om Clabbos bästa cyklist ever är poesi av högsta rang. Notera flaskstället på bilden.

Till Greven


Hallå Greven!
Såhär ser ett par koniska malskivor ut till en Mazzerkvarn!

Cykelkepsspons på gång


Finns en cykelkepsfabrik i långt från den kinesiska gränsen som har beslutat att sponsra Team Solde denna säsong. Mer info kommer men igår kom en bild till redaktionen från fabriken.

Onsdagsspurten plus cykling

Som alla förstår kan man bara extrahera espresso i sånt här väder och äta varma cornetto. Många frågar dock när Onsdagsspurten ska dra igång och när vi ska börja cykla. Internt så har vi inte pratat någonting om när spurterna drar igång men jag har höftat till att de drar igång i maj på onsdagarna från ca 19 eller 1930. Söndagscyklingen kommer igång så fort det känns vettigt att cykla ute. Sträckningen för spurterna är inte lagda men vår förhoppning är att göra säkrare och roligare (läs längre) spurter till denna säsong. Snackat har även gått att bara de som tar poäng ska komma upp resultattavlan vilket gör det mycket smidigare att administera samt att det inte blir så segt efter spurterna när vi ska registrera ALLA som varit med. Vi återkommer när vi vet mer. Annars är det bara att hålla utkik på bloggen efter aktuella turer. Som alltid kommer ALLA vara välkomna att cykla med Team Solde plus vänner. En blandning mellan killar och tjejer, långsamma och snabba, snygga och ännu snyggare cyklister har alltid blivit de trevligaste turerna. Väl mött 2010!

Frysen påfylld!


Finns inget bättre än en väl påfylld frys inför den stundande säsongsstarten. Jag har fortfarande inte gjort ett enda träningspass, men så fort snön försvinner någongång i maj så ska jag pumpa däcken stenhårt och ösa.

torsdag 11 februari 2010

Fluga?

Jag hade hört snacket på stan, också härom kvällen hände det, jag fick en glimt av kidsens senaste grej!
Frågan är om vi likt Ines Uusmann avfärdade internet som en tillfällig fluga kan avfärda den här urbana varianten av motionsform som tillfällig dagslända. Med tanke på dagens galna klimat och Malmö stads snöröjningsbudget så ser jag en ljus framtid för något kidsen har valt att kalla streetskiing.

måndag 8 februari 2010

Läsarbrev

Hej Team Solde,

Fortsätter glatt följa er blogg även om man inser att Kung Bores grepp på vårt land gör det svårt att hålla igång träningstimmarna. Därför bifogar jag länken till en liten hyllningscover jag gjort för vårt senaste album, som finns att ladda ner på vår hemsida. Kanske en skön paus i helgens bestyr.



http://www.imfrombarcelona.com/?page_id=1177

Hepp
/M rc s

fredag 5 februari 2010

Alla cyklister favoritpålägg



Som ni alla säkert vet så är det World Nutella Day idag !
Själv firade jag det med att äta Crêpe Suzette(läs: pannkakor) med Nutella och banan. Ett överlägset sätt att äta Nutella tycker jag men smaken är so...(kanske borde använt ett annat uttryck)i vilket fall som helst så gillar min bror att äta sin Nutella med glass och El capitano pratar alltid sig varm för att dippa grillchips i Nutella. Hur äter du din Nutella?

Downhill vintertid


Nu när vädret är som det är, så är det svårt att ha kul på cykeln i nerförsbackarna. Då får man helt enkelt ta sig an backarna på alternativa sätt. För hur man än gör så är det alltid kul att ta sig ner för backar, så är det bara. Lite besviken dock på min låga kullerbyttshastighet. Den var bättre förr.

torsdag 4 februari 2010

Just nu i Köpenhamn


Sex dagars började idag i Ballerup, Köpenhamn.
En vän har en biljett över till lördagens tävlingar om det någon som är sugen.
Undra om får välja pacemopedförare själv eller det lottas ut?? Känns som vissa kroppshyddor kan ha en del aerodynamiska fördelar...

tisdag 2 februari 2010

Skicamp-10


Johan "Mogren" Norell bjöd på träningsläger på hemmaplan uppe i Dalarna. Coach, Matti och Kalle (med de snygga benen) ska åka Wasaloppet i mars och behövde snötid. För oss skåningar är snö lika exotiskt som sol i Borås. Vi bodde på Plaza Norell vid Tandådalen. Vi tackar P-A med familj för gästfriheten.
I och med att Matti "Atomic" blev 3 timmar sen vid avgången från Malmö så skötte han all markservice under helgen. Frukost på sängen, nytvättade kläder efter varje tur och en fin-öl i handen efter varje dags slit. Vi andra kände oss som fullblodsproffs.
Det blev inte sämre av att Norellen bjöd på fantastiska turer i det vackra vinterlandskapet. Vi malde både mil med innehållande teknikträning samt en bergstur upp till en fjällstuga.
Matti bjöd publiken en tidig söndagsmorgon med att bära Hellners Tour de Ski nummerlapp (med autograf!) som han fått i något skumt packet på en macka utanför Göteborg på resan upp till Sälen.
Tack för en trevlig långhelg. Tror grabbarna är redo att ge sig in i kampen mellan Sälen och Mora nu!

Inspirationen för helgen. Team Solde älskar Thomas Wassberg.

Vrida ur trasan

Greven har lärt oss begreppet; vrida ur trasan. Jag fick den stora äran att med egna ögon bevittna en riktig urvridning av trasan på sista etappen av tour de ski i år. Kowalczyk har gått i Grevens skola, det ska gudarna veta? Greven; -Vilket år var det som Kowalczyk bodde i Fristad?

Heman


Det kom ett brev till redaktionen att de hade sätt Heman på cafe Viskan i lördagskväll dricka spanska öl. Efter si så där 5-6 öl kröp "den riktiga" Heman fram, lite kralligare än vanligt men dock lika stark.

måndag 1 februari 2010

Småsnack

Delar av teamet har gjort en redan historisk resa upp till Sälen i helgen. Ser med spänning fram emot bilder. Matti postade små läckerheter på facebook och det bådar gott. I Malmö är det som i övriga Sverige svårcyklat. Jag tar mig fram med fixie-hojen med nöd och näppe mellan kaffebarerna. Söndagarna kommer den följande månaden att ägnas åt en till klubblokal som kommer att stå färdig i mars. Går annars stadigt upp i vikt vilket är till min stora glädje. 56,3 visade vågen på idag (hade dock tunga mysbyxor på mig). Funderingar inför 2010 års Onsdagsspurt börjar dyka upp i skallen på mig. Har ni några tips och förslag på hur vi kan göra spurterna ännu roligare och bättre till 2010?